Мария разбрала на другия ден, че убила насилника си

Майка й през сълзи: Детето ми е жертва на престъпността в града!
Обновена: 29 юли 2016 14:20 | 29 юли 2016 14:20, Веселина Йорданова
226
Мария разбрала на другия ден, че убила насилника си
Снимка: БТА

18-годишната Мария Гиздева, която беше задържана за убийството на насилника си, първоначално не разбрала, че той е мъртъв.

Още по темата

Момичето, което по-рано днес беше освободено под парична гаранция, разказало това пред разследващите.

На следващия ден, след като била изнасилена от 62-годишния Богдан Динев, когото наръгала, Мария минала покрай дома му и видяла полиция и линейка. Тогава попитала един от полицаите какво се е случило и разбрала, че е убила Динев, предаде БТА.

В дома на мъжа, известен с прякора си Боньо Фаса, тя била примамена заради дъщеря му, нейна връстница. По данни на полицията той има богато криминално минало.

Момичето излезе от следствения арест в Стара Загора срещу 500 лева парична гаранция.

В присъствието на родителите си и на адвокат Валентин Димитров тя замина за Второ Районно управление, където ще даде показания.

"Детето ми не е престъпник. Стана жертва на престъпността в града". Това заяви пред журналисти обляна в сълзи майката на Мария. По думите й момичето й е наивно и добро дете.

Когато се е прибрала у дома след изнасилването, помолила да повикат полиция. Била цялата в кръв. Казала, че за да избяга и да се спаси от този мъж, го наръгала с нож.

Десетки старозагорци се събраха днес пред съда в Стара Загора в подкрепа на момичето и го посрещнаха с аплодисменти, след освобождаването му под парична гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
5
 
! Отговори
Neo преди 7 години
Вярвам на момичето. Нека я осъдят условно и да се приключва. И без това, ще й бъде трудно и ще отнеме много време да се възстанови от този кошмар. Още е дете, трябва да й се даде най-добрия шанс да има нормално бъдеще.
159
0
 
2
 
! Отговори
ако беше прочел преди 7 години
До vargщеше да разбереш ,че е била при дъщеря му , нейна връстничка
158
1
 
3
 
! Отговори
Една жена преди 7 години
До БългаринОпитайте се да си представите стреса, в който е била. Майка е искала да я предпази от допълнителен такъв. Едва ли е мислела за последствия в момента. Не винаги знаем какво да правим в ситуации в които никога не сме били
157
1
 
4
 
! Отговори
Един гостенин преди 7 години
Вероятно е имало задържане на лице против волята му,заплаха за убийство с нож,принуда за блудство(орален секс).Понеже не се подчинила на заплахата,за да използува двете си ръце,оставил ножа ,който държал в лява ръка.И сбъркал.А тя трудно би му срязала феморалната артерия с джобно ножче,ако не си бил свалил гащите.
156
2
 
6
 
! Отговори
medunka2208 преди 7 години
Призовавам всички останали жертви на Бонъо Фаса, който е доказан рецидивист да се отзоват, да дадат показания за личните им преживявания с него, да бъдат съпричастни като така не само ще помогнат на Мария, но и на себе си, защото българското законодателство позволява един престъпник да бъде осъден постмортен. А, и вече няма от кого/какво да се страхуват, той е мъртъв.
155
1
 
3
 
! Отговори
medunka2208 преди 7 години
Кои НОРМАЛНИ РОДИТЕЛИ виждат детето си цялото в кръв, чужда кръв, разбират, че е насилена по някакъв начин и си лягат спокойно без да извикат полиция и линейка, както за дъщеря си, така и за да разберат какво е състоянието на нападателя?! Не обвинявам Мария в нищо! Ако е била нападната е постъпила правилно като се е защитила! Остава обаче едно голямо НО....в целия случай?! Има много неизвестни??? Надявам се искрено момичето да е невинно и това да бъде безспорно доказано!
154
2
 
1
 
! Отговори
medunka2208 преди 7 години
Трябва да изясним още нещо, да предположим хипотетично, че момичето проституира. Изнасилването или посегателството над *** не е по-малко отколкото, над която и да е друга жена. Както и, ако съпруг насили жена си, т.е. иска да правят секс, но тя му откаже и той насила я обладае - отново си е чисто изнасилване! Само едно не ми излиза от ума, как се е озовала в дома му, предвид репутацията му?! Стара Загора е малък град, там всеки знае кой какъв е! Защо не е викнала полиция веднага
153
2
 
2
 
! Отговори
medunka2208 преди 7 години
Добър ден, на всички! Прочетох повечето коментари по случая и съм искрено изумена от някои от тях. Хайде като за начало да характеризираме понятието изнасилване и сексуално посегателство, защото двете са тясно свързани. За да бъде една жена насилена не е необходимо да има вагинално, орално или *** проникване. Да речем, че както седят той, хваща я, напада я. В случая тя има пълното право да се защити! Наистина все още има неясноти и то много, които ще се изясняват.......
152
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До последно, изнасилване не е доказано, че е имало. Защо постоянно се повтаря тая дума изнасилване и изнасилвач? (извинявам се за коментара, ако сексуалното посегателство е вече официално оповестено)
151
4
 
3
 
! Отговори
Добре де преди 7 години
Не че го защитавам ама в една статия пише две коренно различни версии.... странна работа, че тоя е за смъртно наказание е вярно. Ама и тая може да е решила да заработва допълнително и не са и излезли сметки!!!
150
1
 
14
 
! Отговори
Магистрати мафия преди 7 години
Нека публично съдиите да признаят на чия страна са-на бандитите и изнасилвачите.Щом жертвата няма право на неизбежна отбрана-а в закона черно на бяло го пише,че има,то заслужават и техните щерки такива типове да ги налегнат,за да разберат-продажни *** с по пет мерцедеси и мезонети
149
1
 
16
 
! Отговори
Водолейкя преди 7 години
Кой каквото търсиш намерил момичето е свършило работата на скапаната ни държава такива като тоя трябва да ги кастрират89976
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Shopp А е просто ***, така го характеризира Ломброзо. И освен това, я си погледни размера на ченето, разстоянието между веждите и вдлъбнатите си очи. Дори само това е достатъчно да те заподозрат.
147
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво ще е ако проговорят останалите жертви на Фаса! От други източници се разбра че е бил доста жесток и безпардонен човек.
146
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не и е чиста работата. Дано разследващите си свършат работата.
145
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Добре де. Нали е казала на майка си за случилото се на същата вечер. Защо не са се обадили веднага в полицията. И как така жертва на изнасилване отива на другия ден сутринта на мястото където се е случило. Само теми за размисъл.
144
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В деня на убийството си е тръгнала по-рано от работа като е задигнала оборота. Явно са и трябвали спешно пари. Интересно дали има връзка с престъплението?
143
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MOLQ MOMICHETO NEE CHESTNO IE PYLNOLETNO.STIGA LYJI
142
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TAQ ISTORIQ SMYRDI TASE NE TRAE.KAKIZNASILVA CHOVEK S INSULT EDVA JIV NA 62 GODINI?KAKYV *** TYRSI TAQ UMNICA U TQX?I MNOGO VYPROSI VISQT U VYZDUXA.ZASCHTO NEE VIKALA KRESCHTQLA I POLICIQ NA MQSTO.
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 159Ако е истина е в полза на момичето! Той иска а тя - Не!