Ден след ден: Бури, слънце и пожари...

Уикендът ще е слънчев и спокоен, обещават синоптиците
2 авг 2016 12:52,
0
Ден след ден: Бури, слънце и пожари...
Снимка: архив Reuters

И в следващите десет дни времето ще редува слънце с бури. Ще има висок риск и от пожари, сочи краткосрочната прогноза за времето.

След силната лятна буря в Западна и Северозападна България снощи, идва период на захлаждане. В близките дни температурите ще бъдат малко по-ниски, не се очакват големи горещини.

Още по темата

Днес и утре в следобедните часове в Западна и Централна България се очаква отново да има гръмотевични бури. Процесите обаче постепенно ще се изместват на североизток и е възможно утре по морето на места да има превалявания с гръмотевици. След това времето постепенно ще се стабилизира и атмосферното налягане ще се повиши.

В петък, през уикенда и в понеделник до вторник навън ще е слънчево и спокойно. Валежи почти няма да има, съобщи "Дарик".

Възможно е да превали единствено в планинските райони на изолирани места. До около 15 август сериозни превалявания не се очакват.

Запазва се и опасността от възникване на пожари. Хората трябва да бъдат внимателни къде и как палят огън, за да не се стигне до инциденти заради проявена небрежност.

Към средата на месец август се очаква отново атмосферните процеси да се активизират и да има превалявания на повече места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: слънцебурягръмотевици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари