Голям пожар до вилната зона на Песнопой

Четири екипа на пожарната гасят пламъците
3 авг 2016 17:03,
0
Голям пожар до вилната зона на Песнопой
Снимка: Dnes.bg

Пожар избухна в района на спирка "Отдих". Четири екипа на пожарната гасят пламъците, които са в района на вилната зона на Песнопой.

"Изгорели са няколко изоставени бараки, но не и вили", съобщи за Dnes.bg зам.-директорът на пожарната в Пловдив Румен Димчев.Той е категоричен, че на този етап няма опасност за вилите или за хора в района.

Местността е трудно достъпна, въпреки това силите на огнеборците са насочени към овладяването на стихията.

"Навсякъде има много сухи треви и най-малката искра или хвърлен фас могат да предизвикат пожар, затова нека се внимава", призова Димчев.

Причината за пожара край Песнопой все още не е ясна.

Спрени са отпуските на всички пожарникари, съобщи директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Той уточни, че през последните три дни огнеборците са гасили 704 пожара, а за миналото денонощие, което беше най-тежкото от началото на годината - 244.

Към момента всички пожари, бушували на територията на страната, са под контрол. Опасността от пожари все още не е отминала, предупреждават и синоптиците.

Снощните валежи и гръмотевични бури донесоха прохлада на Западна България, в същото време обаче код жълто за опасни горещини, е в сила и днес в източната половина от страната.

Предупрежденията са за температури до 35-37 градуса. И докато в по-голямата част от Западна България, с изключение на югозападните райони, индексът на пожароопасност вече е малък, рискът от пожари в източните райони остава много голям и екстремален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: пожарПеснопой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари