Ретро колите на екс кмета на Хасково не са застраховани

Щетите от пожара са за 1 млн. лева, твърди Георги Иванов
4 авг 2016 09:22,
5
Ретро колите на екс кмета на Хасково не са застраховани
Снимка: архив, Bulphoto

Охранителна камера е заснела подпалвача в салона за ретро автомобили на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Записът е иззет от разследващите. На него се виждало как мъж троши една от витрините и хвърля бутилка със запалителна течност, пише "24 часа".

Още по темата

"Още няма задържан по случая за умишления палеж", каза шефът на ОДМВР - Хасково, старши комисар Ангел Цанков. Така той опроверга появилите се информация, че имало арестуван, цитиран е и поръчител.

Над 1 милион лв. са щетите от палежа, каза собственикът Георги Иванов. Огънят е тръгнал от "Форд A" от 1926 г., който имал много пластмаса, затова пожарът се е разпространил много бързо. Напълно унищожени са и "Шевролет Корвет" от 1961 година, и "Мерцедес Пагода". Пострадали са още няколко автомобила, които обаче може да бъдат възстановени.

"Грубите сметки показват, че само унищожените коли са на стойност около 600 000 лева. Заедно с интериора щетите са за над милион. Нито автомобилите, нито сградата имат застраховка", коментира Иванов. Според него основният мотив за палежа е сплашване.

"Нямам намерение нито да ставам депутат, нито да се връщам в местната власт", заяви на рождения си ден в сряда Георги Иванов.

Палежът стана в сградата край шосето между Хасково и Димитровград. Той лумна във вторник, ден преди ексградоначалникът да навърши 62 г.

Проверка в американски сайт за автомобили установи, че "Шевролет Корвет", модел 1961 г., се продава за $99 900, в германски сайт обявената цена за "Мерцедес 230 SL Пагода" е 50 000 евро.

Салонът за ретро автомобили беше осветен на Гергьовден, но все още не работи. Георги Иванов коментира, че сградата още няма акт 16 и не е застрахована.

"Държа да се знае, че нито колите, нито сградата са застраховани. Казвам го, защото веднага взеха да ме проверяват дали не става въпрос за застрахователна измама", каза още бившият кмет. Той добави, че имал предположения кой стои зад палежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
ined преди 7 години
Автора не е виждал кола от 1926 и няма време да провери даже и в google (зает е).
3
0
 
14
 
! Отговори
ined преди 7 години
Какъв е тоя пластмасов Ford A?
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някак си...не мога да го съжаля.Как само в България...политици, кметове, общ.съветници и подобни...изведнъж се превърнаха в най-големите предприемачи и бизнесмени...с хобита за милиони.Вместо да обяснява от къде има милиони за ретропарк, с кметска заплата от 2к лв. той сега се жалва.Жалка, гнусна корумпирана и скапана държавичка сме ние.
1
1
 
13
 
! Отговори
Кмете,кмете. преди 7 години
Ех само ако ги беше застраховал!Паричките за тях честно ли