Граден с европари подлез се срина по български

Русенските строители гонели срокове за изпълнението му
9 авг 2016 09:14,
79
Граден с европари подлез се срина по български
Снимка: bTV

Само осем месеца след откриването на новоизграден подлез в Русе, облицовката пада от стените, застрашавайки минувачите.

Подобни проблеми е имало в три от общо шестте тунела на новото кръгово кръстовище в центъра на Русе.

Не като след, а като пред ремонт – така изглежда единият от подлезите на кръговото, което се смята за най-модерното съоръжение в Русе за последните десетилетия. Оттук ежедневно минават стотици хора, които се притесняват от падащите плочи в тунела.

Кирил Кирилов работи в строителния бранш и смята, че най-вероятно не е спазена технологията на изпълнение.

"Такова нещо не може да се случи за толкова кратък период от време, просто нещата са некачествено изпълнени… Така са направени, че като ги бутнеш и падат. Гонят срокове, то излиза после двойна работа и се оскъпява крайната цена вече", твърди той пред bTV.

От общината не крият, че за трети път се налага ремонт на облицовъчните плочи. Причината - действително съкратените срокове, в което е трябвало да бъде приключен проектът, който е по европейска програма.

"Всички работеха на максимална степен, а може да се каже, че за този обект се работеше денонощно. При такова екстремално изграждане и приключване на строителните работи в неподходящо време, може да се получат някои забележки, някои недостатъци", обяснява зам.-кметът по строителството Димитър Наков.

Тъй като обектът е в петгодишен гаранционен срок, ремонтът сега ще е изцяло за сметка на фирмата изпълнител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Кво се чудите бе?*** ,Станишев,Путин и Орешарски са виновни.
58
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
До extremist,ние от герб строим ефтино и в срок,усвояваме 100% евро пари,каза слънцето наше,пък след нас потоп,но ще дойде видов ден,и тези пари ще ги връщат 5 поколения.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поинтересувайте се малко за фирмата изпълнител на обекта и много неща ще ви се изяснят
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези фирми е известно че предпочитат да работят с ниско платена работна ръка а не с квалифицирана работна ръка и резултата е налице, много фирми в българия имат такава политика и такива които изпълняват някакви държавни поръчки и такива които не изпълняват.Просто това е приоритета на българския работодател.Хубавото е че вече има и фирми които са променили приоритета си и държат на професионализма малко са но с времето се увеличават.Няма как да стане изведнъж това, така че и за напред ще има изд
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гонели срокове и вследствие не добро изпълнение в срока, хубаво но си има поддръжка за пет години напред и тя влиза в цената, така че е време да си го поддържат а не да се оплакват, че малък е бил срока сега никой не ги гони но е ясно че колкото по се бавят с поддръжката толкова по скъпо ще им излегне независимо на кой е фирмата която е изпълнител.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли изненадани?Я вижте подлезите по бул."Ботевградско шосе,които бяха ремонтирани през есента ,как замазката по стълбищата одавна се олюпи,а бетона вече се руши.И ха,ха,самите подлези са боядисани само до половината,т.е.до там където се вижда отгоре.Липсва последващ контрол и търсене на отговорност от съответните фирми по ремонта.
53
0
 
9
 
! Отговори
избирател преди 7 години
КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ??????
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е защото при баце комисионката е 50:50. 50 за Баце а другото да си го делят останалите по веригата.За контрабандата е 80:20.80 за баце а другото за черноработниците."Демокрация" е все пак.........
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце от село Банкя в ролята на "Баш майстора".Тоя разсипа държавата а на плебса му е увиснало ченето като на магаре пред празна ясла.
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престанете да се оправдавате със срокове ! При възлагане на обществена поръчка половината пари отиват за комисион в джоба на възложителя- държавен служител, кмет, началник. Останалата половинка се дели между служителите на фирмата, подкупа на фирмата за качествен и финансов контро. За работниците и материала остава 1/10. Работа която изисква 30 работника, фирмата наема само 3 . По този начин свършена работа с най-лошо качество струва най-скъпо.Българска държавна система.,
49
0
 
16
 
! Отговори
Пандизчиев преди 7 години
Това, ако се случи в друга европейска държава, всички ще отидат в пандиза! А тука зам. кмета се оправдава с поговорка на "калпав *** и дупката му крива"
48
0
 
23
 
! Отговори
друг път преди 7 години
ХУБАВО Е ДА ПООБИКОЛИ ЧОВЕК ТУК ТАМ ПО СВЕТА ПРЕДИ ДА ПРАВИ ПОДОБНИ ИЗКАЗВАНИЯ! В ГЕРМАНИЯ МАГИСТРАЛИТЕ СА ОТ ПРЕДИ ВТОРАТА СВЕТОВНА И НЕ СА МРЪДНАЛИ, В ИТАЛИЯ СА ПОВЕЧЕ ОТ ПЕРФЕКТНИ, ЗА АВСТРИЯ И ИСПАНИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ....... И В ГЪРЦИЯ МАГИСТРАЛИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕКРАСНИ - НЯМА РЕМОНТИ ПРЕЗ 2 ДНИ, А НЕ КАКТО ПРИ НАС - ОТКРИВАМЕ И ПОСЛЕ РЕМОНТИ ЗАВИНАГИ, ЩОТО НЯКОЙ Е ТРЯБВАЛО ДА СТАНЕ МИЛИОНЕР СЪС СПЕСТЕНОТО МАЙ?
47
0
 
28
 
! Отговори
Само се лъжем... преди 7 години
В момента правя ремонт и ми иде да убия всички "майстори"...Докато се обърна и са направили някоя простотия- слагат ротбанд на тавана без бетонконтакт,не фугират с фугенфюлер. И това уж фирма с реноме, просто всеки в тази държава работи за убий номер.
46
0
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
До АзНяма,нали вия ни избрахте да го правим сърдете се на вас.
45
0
 
28
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Спрете с далаверите и краденето!!!
44
2
 
24
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Герберастия - Ремонти на ремонтираното
43
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ако ви покажа снимки на десетки разкопани и засипани с трошен камък улици в гр. Видин направо ще паднете. Не разкопани вчера или днес, а преди повече от половин година.Никой друг нормален народ не би търпял комунистическите престъпници от ГРОБ и един ден, но тук са случили на глупав и зомбиран народ! В неделя баща ми минавал през центъра на града и видял как германски туристи хванали клечки и отпушват затрупани с листя и *** шахти. Да се смее ли човек или по-скоро да заплаче?!?!?!
42
19
 
5
 
! Отговори
nick преди 7 години
До ЗапознатСлед 5 години магистралите ще бъдат на 10 години откакто са построени и е абсолютно нормално да имат нужда от ремонт. Аз досега не съм видял никъде из света магистрала да издържи над 10 без ремонт... Ще ги ремонтираме.. Не виждам проблем
41
3
 
33
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Като гледам 95% от коментиралите под статията са единомислени. Е, нека всеки си даде сметка как престъпниците и българоубийците от ГРОБ "печелят изборите" и идват на власт!!!
40
3
 
22
 
! Отговори
GARANTIRANO OT GERB преди 7 години
GARANTIRANO OT GERB A TOVA E SAMO NACHALOTO NA SICHKI REMONTI POPRAVKI I NOVI