Мигрант мъртъв на браздата с Турция. Бит ли е?

Германско НПО вади новината, Гранична полиция не коментира
Обновена: 10 авг 2016 13:43 | 10 авг 2016 10:22,
187
Мигрант мъртъв на браздата с Турция. Бит ли е?
Снимка: Reuters

За смъртен случай на границата с Турция съобщи на сайта си германската правозащитна неправителствена организация - Border Monitoring Bulgaria (BMB).

Случаят е от края на миналия месец, когато в близост до граничната линия, но от турска страна, е намерен трупът на 28-годишния Реза Хасани от Иран, който е бил в неизвестност от 18 дни.

Информацията е потвърдена от няколко турски сайта пред "Сега", включително и от Анадолската информационна агенция.

Според местната полиция трупът е намерен в гориста местност край турския град Къркларели. Градът, чието старо име е Лозенград, се намира в западното подножие на Странджа, близо до границата с България.

След направената аутопсия е установено, че Хасани не е ял пет дни и е умрял от глад, съобщиха турските медии.

Неправителствената организация обаче цитира свои източници, според които иранецът е бит на границата с България и заедно с негов приятел е бил върнат на турска територия. След изтласкването обратно Хасани не е могъл да се движи и е бил без телефон и храна, което е довело до смъртта му.

От българската Гранична полиция заявиха, че няма да коментират случая, защото нямали официална информация от Турция. Не е ясно кой е изтласкал азиатеца - полицаи или доброволци, които патрулират незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
33
 
! Отговори
аха преди 7 години
и кой казва,че този е бил у нас въобще ????някакви доказателства ???аааа,да..според "източници"...а според наши "източници" иранеца е убит в Германия и е пренесен до Турция:)))))))))
81
1
 
31
 
! Отговори
аха преди 7 години
май ще се окаже,че тези добре запознати източници на германците са убили иранеца..щом знаят къде е ходил,откъде е върнат, без какво е останал..погрижили са се:)))
80
35
 
4
 
! Отговори
Кос преди 7 години
Това че е пресичам границата, не значи, че имат право да го пребият до смърт и да го изхвърлят.Разсъждавате като пещерни хора, но после мучите, че искате в Европа.
79
1
 
32
 
! Отговори
Мда преди 7 години
Всичко е ясно! Иранецът шиит е убит от турците сунити! Вътрешномюсюлмански отношения!България няма нищо общо с това!
78
2
 
2
 
! Отговори
до пуйката преди 7 години
Вярно си пуйка. Голяма пуйка
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормалните хора веднага си казват: "а дано да е бит!"
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 100 "Загубени български "патриоти " -смотан , това е догатка .Не е доказано , не е на българска територия и не е с български гражданин т.е .не ми дреме .Починалия, се е опитал да премине нелегално границата т.е. е престъпник , мюсюлманин е от страна в която няма война т.е . 100 % е терорист и не може да е престъпник човек който си пази страната от престъпници като теб .
75
28
 
3
 
! Отговори
До Globalfix преди 7 години
Престъпник е този, който е извършил престъпление.Престъпление е онова обществено опасно деяние (действие или бездействие), извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо. чл.9, ал.1 от Наказателния кодекс.Това, че ти имаш някакви собствени трактовки по темата си е твое право.Незаконното пресичане на държавна граница НЕ ВСЯКОГА е престъпление.Токато не се докаже противното с влязла в сила осъдителна присъда, НИКОЙ НЕ Е ПРЕСТЪПНИК!!!Набийте си го в празните кофи най-после.
74
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емигрант умрял на 40 км от границата, в Турция. Големи дебати, големи коментари- някой нарочно се опитва да дестабилизира охраната на южната ни граница
73
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците станаха за смях пред целия свят, толкова са *** и жалки управляващите им, досущ като лигавите им български колеги! Има и изключения - оная немкиня Фестерлинг! Значи ислямистите могат да убиват безнаказано, а ние не можем да браним границите си! Отделно от това, щом мъртвият е в Турция, по логиката на някои, проблемът си е техен. Като вземе Лозенград отново, ще е в наша юрисдикция.
72
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхливите чалгари не се съмняват в нищо. За тях всичко е ясно.Няма нужда от полиция, прокуратура, съд и държава.Страхливите чалгари ще раздават правосъдие и ще въдворяват ред.Това до момента, докато страхливите чалгари не пострадат от собствените си действия.Тогава почва едно реване и обвинения, че държава няма.Да живее чалгарщината!
71
1
 
21
 
! Отговори
Globalfix преди 7 години
До 100 АнонименПрестъпник е този, който незаконно пресича чужда граница. Не одобрявам случилото се, но този човек сам се е изложил на подобен риск. Ти би ли пробвал да пресичаш нечия граница незаконно и какво би очаквал ако го направиш - бисквитки?
70
4
 
7
 
! Отговори
Пуйката преди 7 години
Ще ме изкарате *** , но КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВАТ другите хора бре !? Първо нашата "държава" Родина трябва да си оправим а после да му мислим за другите !!! Чистка до 9-то коляно за всички от 1944 9-ти септември до ден днешен и по солните мини да копат !
69
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро това ще започне да се случва и с нормални, работещи българи.Динковците иска анархия!
68
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ако е бит!?
67
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загубени български "патриоти " не си ли давате сметка, че защитавайки това престъпление,се излагате пред света, нещо повече, вие сте потенциални престъпници!
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"От българската Гранична полиция заявиха, че няма да коментират случая, защото нямали официална информация от Турция."Ама изобщо даже не им се обяснявайте на немските олиго.френи. Всяко тяхно запитване да се препраща директно към кошчето.
65
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еййй,много ербапи тук бе, пък и не искат да им се бъркат.Имат право да бият да трепят и никой да не им де бърка.Ако бяхте толкова умни, държавата си нямаше да е последната в Европа
64
0
 
11
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Бит ли е ? НЕ *** Е!
63
0
 
20
 
! Отговори
<><> преди 7 години
Слава на бога че не е на БГ територия че инак Меркел щеше да нападне България с цялата военна мощ !