100 годишно съдят паяка, "оплел" им колите

До ВАС стигат най-много дела от Бургас и Варна
Обновена: 16 авг 2016 11:08 | 16 авг 2016 07:00, Екип на Dnes.bg
57
100 годишно съдят паяка, "оплел" им колите
Снимка: архив, Булфото

Около 100 души годишно съдят паяка за това, че е вдигнал автомобила им незаконно. Шофьори, които са убедени, че незаконно са репатрирали колите им до наказателен паркинг, подават искове в териториалните административни съдилища.

Жалбите са или срещу полицаи, или срещу общински служители, които са наредили вдигането на автомобил.

Още по темата

Според статистиката през последните 5 години Върховният административен съд - ВАС е разгледал 123 дела с такива казуси, съобщава "Монитор".

В седем от случаите е осъдил полицейска дирекция, чийто служител е разпоредил преместването на автомобил, в 6 случая са осъдени общини по същата причина.

В два случая са осъдени стопани на пътища, които неправомерно са наредили репатриране на пътно превозно средство. Има и пет случая на осъдени шофьори – това са дела, в които съдът е преценил, че жалващият се водач губи спора и трябва да плати размера на адвокатския хонорар, даден от ответната страна.

Присъдените обезщетения варират от 15 до над 1000 лв., като най-често се движат от 200 до 500 лв., в зависимост от иска и от решението на съда.

Осъдените поделения на МВР заради неправомерно вдигната кола от "паяк" трябва да платят общо около 2100 лв., общините – общо около 2500 лв., шофьорите – общо около 1400 лв., а стопаните на пътища – общо 1000 лв.

В останалите случаи ВАС или е потвърдил решението на регионалните административни съдилища без да присъжда обезщетение, или е върнал делото там за разглеждане от друг състав на съда или с указание за продължаване на производството в определена част. В болшинството случаи ВАС отхвърля жалбите срещу репатриране на коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: паякшофьоривасдела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, като ги осъдят, да си платят от техния джоб, а не от общината или мвр. Защото това пак са от моите данъци.Когато знаят че носят лична отговорност за некомпетентността си, ще е друго.Без значение дали е леличка на службица в общината, чистачка, служител на градска мобилност или зам.министър! Кой каквито щети е причинил, да си плаща пт джоба или в затвора. Иначе ако аз загубя ще си платя от моя джоб, нали?Няма справедливост в тая държава, десетки години не може и няма да се оправим
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО!!!!!!
41
0
 
6
 
! Отговори
Майко мила..... преди 7 години
И това е от Дъ Екипът !!!!!!!!
40
0
 
6
 
! Отговори
! преди 7 години
бързо правете скрийншотове,докато не са го махнали това произведение на изкуството!
39
0
 
5
 
! Отговори
;) преди 7 години
3 голям искат да не много вода носи през море до колене.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, вместо да си оправят тъпнята тия взели, че замазали името на неграмотника, който я е сътворил. Изключително неадекватна реакция!Още по- долу падате така!
37
0
 
9
 
! Отговори
;) преди 7 години
Абе сутринта бях сънен и гледам това заглавие и се чудя и се мая,аз ли съм толкова *** или има нещо сгрешено. Е успокоих се като прочетох сега коментарите. Уникални журналисти просто
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100 е подлог в изречение?! - пълна тъпотия за пореден път! Няма да чета, няма да ви гледам рекламинте и горко на вашите рекламодатели щом са избрали тази некомпетентност и неграмотност.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за заглавие!Защо този сайт се наводни с толкова неграмотни работещи писачи на новини?Журналисти не мога да ги нарека. Бих обидила професионалистите. Изобщо тази година сайтът тръгна много надолу. Самото му оформление, с тези разхвърляни фотоси и уникално глупави заглавия подхожда на една голяма и безсъдържателна жълтина. Подберете си по- качествен персонал и специалисти. И им плащайте. Защото карайки така, ще се затриете до няколко месеца.
34
0
 
14
 
! Отговори
хлъц преди 7 години
Това е пример как да убиеш новината с неграмотност
33
0
 
11
 
! Отговори
не син преди 7 години
Точно тази "журналистка" е за "Оскар" за тъпота ! Нито един коментар за "статията" не е по същество, защото е написана рядко неграмотно !
32
0
 
9
 
! Отговори
Й преди 7 години
Автора, осъзнай се и си поправи заглавието!!!
31
0
 
15
 
! Отговори
келеш преди 7 години
Автора, егати клоуна си честно с това заглавие
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е за клозета
29
0
 
22
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Изключително неграмотно заглавие!!! Ууууууууу!!!
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният неграмотен пасквил.
27
0
 
29
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Верно, че заглавието е ултра малоумно. Ама пък много яко се вписва в новия дизайн на сайта. Найс, а? :)
26
0
 
19
 
! Отговори
редовен читател преди 7 години
Рядко тъпо заглавие, наистина! Господа и дами журналисти - като ви знам как сте си изкарали дипломите, чак ме е страх да отида на лекар!
25
0
 
21
 
! Отговори
boby преди 7 години
До Един българинМдааа, Петя просто трябва да си вземе каквато там диплома има и да нахрани кучето с нея, за друго не става... Вазов и сие се въртят в гроба като вентилатор в жегата - на макс!
24
0
 
10
 
! Отговори
Петя преди 7 години
Номера със заглавието е да се вържат повече потребители на статията, стар трик ;)