Ром с над 100 провинения заплаши кметица с убийство

Кметицата на котленското Градец е подала жалба в прокуратурата
17 авг 2016 13:07,
42
Ром с над 100 провинения заплаши кметица с убийство
Снимка: flickr

Кметицата на котленското село Градец е подала жалба в прокуратурата, защото е била заплашена с убийство от 18-годишен младеж, съобщи пред журналисти кметицата Ганка Миронска.

Заплахата е била отправена от Стефан Борисов, член на ромска фамилия, която няколко пъти е била изселвана от различни места, заради многобройните си престъпления. В селото започва подписка за повторното изселване на фамилията, известна като "клан Борисови".

18-годишният младеж наскоро е излязъл от трудово-възпитателно училище, като до момента е бил задържан над 100 пъти от полицията, каза за БТА говорителят на ОД на МВР- Сливен Първолета Мандинска. Той влизал системно в къщите на хората и крадял дребни суми и вещи, като заплашвал и обиждал собствениците им.

По думите на Мандинска от полицията не можели да го задържат за повече от 24 часа, защото откраднатите суми били дребни. Вчера младежът е бил отново задържан за хулиганство и престъпление с продължаваш характер.

Кметът на община Котел Коста Каранашев коментира, че проблемът е колкото на общината, толкова и на държавата, като по думите му с децата от малцинствените групи работата трябва да започне от най-малка възраст.

В село Градец живеят близо 5500 души, от които 150 са българи, предимно възрастни хора. Почти всяка къща е била ограбвана многократно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия "хора" май не си дават сметка, че при такива поразии, натворени за последните години, тръгне ли валяка, спиране няма. Непоносимостта към тях и изстъпленията им е толкова голяма, че ще имат трудности после да съберат части от тях за погребение.
21
0
 
17
 
! Отговори
Уффф преди 7 години
Относно ГлавоблъсканицаАз мисля, че и единият, и другият са еднакво голямо зло за България.Единият вилнее и се чувства безнаказан - защото в законите не са предвидени адекватни мерки за такива като него. Интересно е, колко е струвал той на хазната откакто се е родил до наши дни?Другият е произвел 7 деца и сега ние ще храним и тях, и приемните семейства, които ще ги отглеждат. До 10-15 г. всяко едно от тези деца ще е създало свои минимум 7-8 деца - геометрична прогресия!Да вземем мерки!
20
0
 
14
 
! Отговори
Главоблъсканица преди 7 години
Нали помните ромката Цеца Компирицата от Ломско, която има 22? Беше казала, че всички те са ходили на училище само по няколко години, защото се женят още в отделенията. Тази Цеца сподели и друго - че наскоро са били отнети СЕДЕМТЕ деца на нейния 18-годишен син, за да ги настанят в приемни семейства - тоест на наша издръжка, защото са безработни и бащата, и майката на тези 7 деца.ПИТАНЕ:Кой е по-голямо зло за България - този многодетен ромски баща /на 18 г./ или хулиганът от Градец /на 18 г./
19
0
 
20
 
! Отговори
Кой е заплашил преди 7 години
ВЛАСТТА ?18-годишен, наскоро излязъл от трудово-възпитателно училище, задържан над 100 пъти от полицията, произхождащ от ... ромска фамилия, която няколко пъти е била изселвана от различни места, заради многобройните си престъпления!Какво още? За този младеж се казва, че влизал системно в къщите на хората и крадял дребни суми и вещи, като заплашвал и обиждал собствениците им.Изводи:1. Има човек - има проблем.2. Има проблемна ромска фамилия. Ако я няма фамилията, няма да има и проблеми.
18
0
 
8
 
! Отговори
Комунизмъ и ДС преди 7 години
Комунизмъ и ДС побългариха ромите и сега рома е Стефан но с българcки имена
17
7
 
3
 
! Отговори
българин или ром преди 7 години
Стефан Борисов член на ромска фамилия , то така излиза че този Стефан е българин с ромски корени , а къде му са типично Ромските имена , тоест сега Стефан българин ли е или ром
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехееееееееее толокова ли нямаша една снимка с роми , а иначе за други глупости на търкалета има снимки
15
1
 
22
 
! Отговори
българин преди 7 години
Са тоя-тихо бързо и БЕЗМИЛОСТНО !
14
4
 
7
 
! Отговори
MADE IN ORIGINAL преди 7 години
Заплахата е била отправена от Стефан Борисов, член на ромска фамилия , а Стефан от къде има български имена да не би да си ги е поръчал през Интернет или верятно Византия добре си е свършила работата , би трябвали да се уче в Узебнициьте по История
13
0
 
14
 
! Отговори
guinness rekorde 201 преди 7 години
В село Градец живеят близо 5500 души, от които 150 са българи , селото с най-много роми в цяла България
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То в Градец Българи няма а само роми
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес има правопис, вместо истинското име на РОМ, слага ***:)))
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви роми, чисти ***.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са си вътрешни етнически проблеми на семейството.
8
2
 
9
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Градец, Котел - това са много красиви балкански български градове.
7
1
 
4
 
! Отговори
Relaxi преди 7 години
Ot teq kashti, koito sa bili ograbvani, na balgarite samo li bili, te romite pomejdu si obirat li si i tehnite kashti, ili samo na nashite, male ujas 150 vazrastni hora, kakvo li kak li jiveqt tam leleleleeeee, dokade q dokarahme... dano romite se darjat vazpitano s tqh, i da nqma zulumi.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно Бойко ще започва да раздава бонуси на рецидивисти... 500 престъпления - апартамент в Драгалевци, а ако рецидивиста е от малцинствата и една *** към наградата. Е'аси законите....
5
2
 
24
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Някога, когато бях танкист, попаднах в село Градец и с Козела и верни другари пийнахме едни 30 литри винце Алжирка. Бих отишъл пак, е така за идеята. Но този път не с джогана, а с танка. За идеята!
4
0
 
23
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
От години е в под етническо прочистване с ''мирни средства'' на българи от територията наречена България! Кой издържа тези 5000 високо алкохолни напитки.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Градец живеят 5500 души, от които 150 българи... Ето така ще паднат едно след друго всички населени места, накрая и столицата. Но няма значение, управляващите са над тези неща, защото не виждат по-далеч от джоба си, а Баце вече толкова се е взел за голям политик, че не може да различи нищо по-дребно от газов хъб или ядрен реактор.