Събориха 4 общински къщи в "Максуда", били опасни

В тях живеели общо 14 души, от които две деца
18 авг 2016 15:44,
5
Събориха 4 общински къщи в "Максуда", били опасни
Снимка: Информационна агенция "Черно море"

Четири общински къщи до варненския квартал "Максуда" бяха съборени. Причината за решението на районната администрация е фактът, че те са опасни за обитателите в тях.

В съборените къщи са живели общо 14 души, от които две деца. Те са се самонастанили от неизвестен период от време, съобщи пред Информационна агенция "Черно море" кметът на район "Младост" Христо Христов. Той бе на място да провери как върви събарянето.

Напрежение по време на акцията нямаше – обитателите сами си изнесоха покъщнината. Семействата имат предложения за временно настаняване в Социален учебно-професионален център "Д-р Анастасия Железкова".

В района живеят, както български така и ромски семейства. Някои от тях признаха, че са в тези къщи от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Повече от 20 г. не са плащали наем, но пък си покриват сметките за вода и ток.

Уведомленията са изпратени в петък. Повечето къщи в карето между ул. "Никола Корчев" и "Свобода" също са опасни и предстои да бъдат бутнати, защото застрашават живота и здравето на обитателите си.

Вече има издадени и 25 заповеди за събаряне на незаконни ромски постройки в "Максуда". Образувани са около 200 преписки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на кмета Портних!Никой преди него не посмя, защото купуваха гласовете на тия ... роми.Кмете, железен си!
3
0
 
9
 
! Отговори
Общинските жилища преди 7 години
дали са били годни за обитаване преди в тях да се самонастанят натрапниците?Ами то било много лесно за някои - набелязват си жилище,самонастаняват се в него,не плащат наем,съсипват го и си тръгват, без някой да им търси отговорност!Имам предвид не само общински жилища, а и случаите, при които същества от етноса се настаняват в къщи и вили на частни лица, полицията не ги маха оттам, а само предупреждава собственика, че ако изгони натрапниците, това ще е самоуправство и ще го санкционират него!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Повече от 20 г. не са плащали наем, но пък си покриват сметките за вода и ток."Браво. 20 години не плащаш наем, рушиш имота(не го поддържаш), после те настаняват пак в безплатно общнско жилище, на което пак няма да плащаш наема...Офертата е голяма. От данъците плащани от майка ми и баща ми са били построени тия неща, сега от данъците плащани от мен - ще се плати за събарящите багери, а от данъците плащани от децата ми - за новото им безплатно жилище.После питат що хората се махат от Бг...
1
0
 
19
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Чакай , че ми стана интересно , как са ползвали ток и вода след като пребивават незаконно?