Жена уби колоездач на изхода на Пловдив

Ограничено е движението на автомобили в посока Пазарджик
20 авг 2016 16:01,
76
Жена уби колоездач на изхода на Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Тежък инцидент на бул. Пазарджишко шосе в Пловдив - автомобил помете колоездач и го уби на място, предаде репортер на Dnes.bg от мястото.

Сигналът за произшествието е подаден около 13.30 часа днес.

Колата със софийска регистрация влизала от кръговото кръстовище към Пловдив. Около 100 метра по-надолу на пътя й се изпречил колоездач без светлоотразителна жилетка.

Последвал удар. Колелото изхвърчало на няколко метра, а тялото се ударило в стъклото и паднало безжизнено пред автомобила.

Пристигнал на мястото екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта на мъжа, чиято самоличност все още не е установена.

Автомобилът е управляван от 38-годишна жена. Тя е в шок от случилото се и е силно разстроена.

На мястото има три патрулни коли. Трупът все още лежи на земята покрит с чаршаф. Колата е паркирана в банкета в посока Пловдив, а движението в района се извършва само в една лента.

38-годишната шофьорка на колата е тествана с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен.

До приключване на огледа автомобилите се пропускат само в едната лента за движение.
 
Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и причините, довели до инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
До Илка преди 7 години
В статията е написано много ясно, че е станало в Пловдив. Пловдив е населено място по мойте разбирания. Така че явно автора на статията и ти сте в много голяма грешка. Хвърляте вината на човека заради жилетка, то човек ако не вижда той не вижда, спала е зад волана, и там има ограничение на скороста което явно не е било спазено.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гладен редактор5. Амортизацията на пътя от колоездач е равносилно с амортизацията от пешеходец. Това е така защото колелото тежи под 20кг. Следствие, ако въведете винетка за колоездачите ще трябва да въведете винетка и за пешеходците.Мисля да спра до тук. От всичко прочетено разбрах, че съм допуснал огромна грешка в преценакта си за dnes.bg и това явно не е сериозна медия а нещо в стил блог-че на един драскач!
51
0
 
2
 
! Отговори
Минко Лазаров преди 7 години
До Гладен редактор2. Хубаво е преди да пишете глупави статии да се запознаете малко повече с темата.3. Не знам кой *** ви каза, че пътищата са за коли?!... Пътищата са за всички! 4. Винетка се плаща защото вие амортизирате пътя докато карате по него. Колкото по-голямо е возилото, толкова повече амортизира пътя - толкова повече плащате. Пример. Винетката на камиона е 12 пъти по-висока от винетката на кола!
50
0
 
3
 
! Отговори
Минко Лазаров преди 7 години
До Гладен редакторУважаеми г-н Главен Редактор, АЗ не съм анонимен, не се крия зад псевдоними, титли и тн. Кой съм аз?Аз съм един от вашите "любими" колоездачи. Скитовсвам из България с колело. Ходя на работа с колело. Ходя до магазина с колело. Ходя навсякъде с колело! 1. Искам само да ви споделя, че журналистиката (до днес смятах dnes.bg за професионален журналистически сайт и влизах в него за да чета новините) е да информира хората без да ми натяква мнението на автора по дадена тема
49
1
 
4
 
! Отговори
Илка преди 7 години
Уважаеми колеги колоездачи, четете закона, моля!чл.80 Водачът на велосипед е длъжен:1. да ползва светлоотразителна жилетка при управлението му извън населени места, през тъмната част от денонощието и при намалена видимост.За тези, които са забравили българската граматика (ето защо е полезно да си грамотен), запетайката между "извън населените места" и "през тъмната част на денонощието" означава, че през тъмната част не се отнася към населените места, а се изброяват отделни случаи.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От ден на ден статиите в този сайт стават все по неграмотни
47
4
 
3
 
! Отговори
Редактор на редактор преди 7 години
Алоу, главния..хм такова... редактор . Пак прочети ЗЗДП...светлоотразителната жилетка е задължителна само през тъмната част от денонощието . Велосипедиста е пълноправен участник в движението . И как така, изкача ..от небето ли пада ? Ало, четириколесните..онова от страни врататите е огледало - ползвайте го ...онова у колата също- и не е за гримиране ....и в добавка- като дадете мигач- това не значи че имате предимство ...
46
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За колоездачите трябва да има гражданска също! Нкакъв некъпан бунак един път едва не ме отнесе на Витошка, и какво, само понеже не е с кола нямам право на претенция за обезщетение ли? А друг въпрос е защо ППС джитка по Витошка но това е грижа на общинска полиция май. Колоездачите процентно оавят толкова нарушения колкото таксиджиите така че нека им се вкара малко регулация, сега са на нивото на ц'ганските каруци
45
6
 
7
 
! Отговори
qsno преди 7 години
Кой от шофиращите тук спазва ограничението във всеки един момент? Хайде да не си мерите п*шките, че никой не е застрахован, че утре няма да му изскочи такова камикадзе на някой завой. Човек не трябва да си цени живота за да кара извънградско, че даже и в крайните зони на градовете с колело. Тва е положението. Жената ще ми мине с условна, а колоездача вече го няма- продължавайте да наглеете с колелата да видим кой ще свърши по зле.
44
16
 
2
 
! Отговори
0 преди 7 години
Случа я е ясен, автомобила винаги има право пред пешеходци и колоездачи съда се произнесе вече по въпроса, точка! Пускайте жената и близките на колоездача да и платят ремонта на колата и причинения стрес!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В крайна сметка не става ясно кой е виновен и е бил в нарушение? Лесно е да се обвинява и единия, и другия, но кажете ФАКТИ!
42
3
 
11
 
! Отговори
Прост народ преди 7 години
Явно повечето хора тук са си купили автомобилчета на кредит за да могат да ходят на работа и да го изплащат... и така цял живот. А за разбирачите - в парковете а забранено за колела, защото са пешеходни зони, а жилетките са задължителни само в тъмната част на денонощието и то само извън градовете! И още нещо - моторите също не плащат винетки - и те ли не са участници в движението :)
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гладен редакторГ-н ГР, моля прочетете какво пише в ЗДП относно правилата за движение отнасящи се до велосипедистите, за да не сеете глу постите си на висок глас по този разсмиващ начин. Успех в четенето. г-н ГР!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гладен редакторГ-н ГР, моля прочетете какво пише в ЗДП относно правилата за движение отнасящи се до велосипедистите, за да не сеете глу постите си на висок глас по този разсмиващ начин. Успех в четенето. г-н ГР!
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колоездачът не бил участник в движението, защото не плаща ГО и винетка?!? И бил длъжен да се придвижва само по велоалеи?!? Едно че не е, ами когато отсъстват?Като се абстрахираме от IQ-то със стайна температура, бързо върни книжката от който си я купил, защото явно не познаваш правилника. Ще направиш беля, ще я отлежиш, и през цялото време ще си мислиш че си прав. Не си го причинявай, а и ще предпазиш тези около теб.
38
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
И как да го пазиш този колоездач, когато ти кара срещу теб в еднопосочна укица или когато изведнъж хуква на червен светофар? А колоездачите защо не пазят пешеходците когато хвърчат покрай тях по тротоарите или по пешеходни улици забранени за колоездачи?Защо карат един до друг, а не един зад друг по пътищата, за да не можеш да ги надминеш? Защо, защо,... много са. Просто колоездачите си правят каквото си искат и после пищят, че не сме ги пазели.
37
26
 
10
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
До КолоездачКолелото не е участник в движението. То няма място на пътя. За него има велоалеи. Той не плаща ГО, данък и винетка. Няма място на пътя. Колоездача е като мингянина с каруцата - своеволен и нарушил на пътя. Няма място на пътя тоя с колелото. Както казах, има велоалеи, там си карай. И недей да казваш че шофьорите правели неправилни маневри. Вие с колелетата сте същите неграмотници, хайде моля ти се. Марш от пътя, отивай в парка. Работа на пътя нямаш.....
36
11
 
30
 
! Отговори
Колоездач преди 7 години
Карам колело редовно извън града , а също съм и шофьор и много добре знам какви безумни изпреварвания и маневри се правят от шофьорите. Колелото е участник в движението и може да се движи по междуградски те пътища и не е задължително да имаш светлоотразителна жилетка посред бял ден. Вместо да ръсите глупости драги ми шофьори просто внимавайте как карате миризливите си консервени кутии.
35
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, глупаците дето се напъват в коментарите. Докато сте зад волана, пазете хората. Пеша, на колела, без жилетки, със жилетки, в нарушение, или изрядни.Това са хора бе, рапони. Все едно когато колоездач кара без жилетка съответно заслужава да умре. Или най-малкото убийството му е законно. Д.ебили.Не бързайте, внимавайте повече на пътя и пазете хората около вас.Аз също шофирам, за протокола.
34
0
 
1
 
! Отговори
инструктор преди 7 години
До 36 извинявам се