Перник срещу кражбите на коли - с кампания

Чрез автоморгите те се "връщат" на пазара като части втора употреба
16
Перник срещу кражбите на коли - с кампания
Снимка: архив, БулФото

Около 50 автоморги, част от които незаконни, работят в област Перник, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Валентин Бучински по време на започналата днес в региона разяснителна превантивна кампания срещу кражбите на моторни превозни средства (МПС).

Чрез автоморгите откраднатите автомобили се "връщат" отново на пазара под формата на авточасти, втора употреба. За разфасоване на коли се ползват и гаражи, които също работят без разрешителни. Част от незаконните автоморги, развивали дейност през годините, вече са закрити, а действащите са обект на непрестанни проверки от страна на полицията.

"Благодарение и на съвместните ни действия с прокуратурата можем да се похвалим с успехи в работата срещу автоморгите", каза Бучински. По негови данни и през тази, както и през миналата година, са откраднати 37 автомобила. Предпочитани са "Ауди", "Фолксваген" и "Мерцедес", а най-уязвима е централната градска част на Перник. 80 процента от всички автокражби в областта са извършени в Перник, отбеляза Бучински.

По думите му в региона има криминален контингент, който се е специализирал в автокражбите. Автокрадците имат познания, разполагат и с необходимото оборудване, заяви полицейският шеф.

Стартът на кампанията бе даден на среща при областния управител Александър Александров, на която присъстваха представители на общините в региона, на охранителните фирми, на НАП, РИОСВ и други институции, ангажирани с проблема.

Една от първите стъпки, които ще бъдат предприети с цел ограничаване на кражбите на МПС, е изготвянето на листовки с препоръки към шофьорите как да пазят колите си. Чрез служителите на общините и полицейските служители листовките ще достигнат до колкото се може повече жители на областта, каза регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
9
 
! Отговори
dw преди 7 години
Няма начин, да нямат бандите вътрешен човек в милицията и в прокуратурата, а тука просто някаква пиар акция та листовки още малко и да пуснат и тестове.Полицията е от всякъде изгнила има голям теч в самото управление и не виждам някой добър водопроводчик да оправи теча. След това отиваме на прокуратура там състоянието е окайващо 94% не ефективно с 2 думи няма оправия.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има начин да не ти откраднат колата. Купувате си някой ръждясал таралясник, като допълнително го тунинговате с няколко ритника по купето. Гумите разбира се трябва да са износени, а джантите криви. Не трябва да съществува и най- малък признак, че тази кола ще запали и тръгне на самоход. Хубаво е на задната седалка да има и някой използван презерватив. Така колата ви е максимално защитена.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе то става като през времето на ,,Съпротивата''.Листовки,позиви.КАТ са си ОК.Важното е да има регистрации,а за иншуранса,да има иншуранс.Че били с пренавити номера,че били крадени,фък дем ол.Пара да има.Питайте даже и бойко.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некой да си купи рейндж роувър 2.7 дизел и да засича за колко секунди ще му го откраднат :)
5
1
 
13
 
! Отговори
Миро преди 7 години
37 откраднати автомобила от началото на годината?! В квартала ли? Имам предвид Младост. Всичко отива в моргите. Ако бяха само моргите в Перник... Абе вие у ред ли сте?
4
1
 
15
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Преди време раздаваха листовки със съвети как да се пазим от ало-измамници и хората продължават да хвърлят хилядарки през терасата. Дали пък не е време и полицията да направи нещо по въпроса.
3
1
 
13
 
! Отговори
леле мале преди 7 години
Яка борба с крадците ще падне,щом се изготвят листовки с препоръки как да пазят колите си хората!
2
2
 
13
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Не купувайте части от подобни морги и няма да има кражби.
1
0
 
24
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
За кражба на автомобили трябва да се лежи най малко 20год.