Лекарите не видели сиамските близнаци: Стара техника!

Бащата на Янко и Богдан – 20-годишен втори братовчед
Обновена: 31 авг 2016 12:43 | 31 авг 2016 11:07,
70
Лекарите не видели сиамските близнаци: Стара техника!
Снимка: Reuters, архив

Лекарите на 14-годишната Мария, която роди сиамски близнаци в Сливен, не видели аномалията, защото ехографската апаратура на болницата била стара.

Още по темата

"Когато извадихме бебетата, тогава видяхме, че са сиамски близнаци, тъй като нямахме възможност да реагираме, работихме по спешност", казва д-р Марин Бозуков от АГ МБАЛ "Д-р Иван Селимински", който е изродил бебетата на 14-годишната майка.

След секциото и двете бебета изплакват. Единият плод е съединен с другия към седалищната част, а второто бебе е с наполовина развит гръден кош.

Веднага след раждането децата са откарани в болница в Пловдив, където лекарите ще решат дали да бъдат оперирани и разделени. Според тях шансът да оцелее само едното бебе е много голям.

Семейството на малолетната родилка смята, че акушерите и гинеколозите имат вина за случилото се, защото при редовните прегледи не открили нищо.

Бебетата от 9 дни са в пловдивската болница, където лекарите се борят за живота им. Техен баща е вторият братовчед на 14-годишната майка.

Мария все още не е виждала бебетата. Разбрала от акушерката, че е родила сиамски близнаци.

Майката на Мария разбрала от директорката на училището, в което учи дъщеря й, че ще става баба.

Бащата е на 20 години и живее с родителите си, също в Сливен. Семейството на Мария е решено да не я пуска при момчето и я придружават дори на улицата.

Семейството на Мария вярва, че всичко с децата ще е наред. Кръстили ги Янко и Богдан.

Хората в квартала приемат връзката на Мария с 20-годишния й втори братовчед и са убедени, че не това, че са роднини е причината момичето да роди сиамски близнаци. Признават, че в квартала масово хората се женят за роднини, но твърдят, че и българите го правят това нещо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
До що - пии хапчетата и лягай да спиш, до времето за което говориш отдавна ще има дизайнерски бебета и никой няма да му пука за произхода на половинката му.
45
0
 
2
 
! Отговори
булшит преди 7 години
При наличието на ехограф няма как да не се разбере... по здравна каса могат да се направят три такива прегледа. Горките бебоци. Малки невинни душици, продукт на поредица от грешки.
44
0
 
3
 
! Отговори
f преди 7 години
Риска за увреждания при подобна връзка е като на всяка друга нормална двойка. Познавам втори братовчеди които имат 3 здрави и умни деца. Проблема е че майката е млада. Първите яйцеклетки които младо момиче произвежда са невероятно мутирали, виждала съм какво ли не. С най-стария ултразвук би се видяло това нещо, така че да не се оправдават. Тя едва ли е стъпвала на лекар, за пренатални грижи да не говорим. Аз на 14 още нямах цикъл, да не говорим за секс.Пише Аг специалист
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 52Какво е девственица в Турция, арабските и при мусулманите ?Момиче, което тича по-бързо от татко си, братята си, братовчедите и съседите си .....После родителите ѝ я убиват за да запазят честа на родата.....
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вторите братовчеди не се броят за роднини, дори са разрешени бракове помежду им. Ако не се лъжа, църквата също разрешава такива бракове. Много хора дори не познават вторите си, третите и прочее братовчеди.
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "ЩО"Не е истина имам 5 негативни кликвания. това означава, че минимум 5 човека имат полови сношения с роднина. ТУК СТАВА ДУМА ЗА ХОРА, КОИТО В ИМЕТО НА СВОЯ КЕФ БИХА НАПРАВИЛИ ВСИЧКО, ДОРИ И ПОСЛЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ТЕХНИТЕ ДЕЦА ДА СТРАДАТ.МАЙ Е ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА НА ОТНОШЕНИЕТО. ПРЕДИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ИМАШЕ ТОЧНО ТАКИВА ХОРА И ВСИЧКИ БЯХА ИЗТРЕБЕНИ С ЯДРЕННА БОМБА. ТОВА БЯХА ДВА ГРАДА - СОДОМ И ГОМОР.
40
0
 
3
 
! Отговори
Варненка преди 7 години
До .И като се обадят на ченгетата - какво?!?!
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Техниката стара, ама парите за прегледа, също като за работеща. Като не им върши работа техниката, да не се правят, че преглеждат, ами да изпращат пациентите си в нормални болници с работеща техника. Ама защо, като можем да се преструваме, че преглеждаме, да си точим парите от касата и накрая *** виновна, че не сме видели аномалията.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Признават, че в квартала (ромския) масово хората се женят за роднини, НО ТВЪРДЯТ, ЧЕ И БЪЛГАРИТЕ ГО ПРАВЯТ ТОВА НЕЩО."---Е, щом Марийчето Н. започна да ВЯРВА НА РОМСКИ ПРИКАЗКИ ... пък и да ги цитира ...Излиза, че българите са се интегрирали към махалата ...
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей на, с това трябваше да започнете и да затворите дискусията от онези ли са въпросните или не: "Признават, че в квартала масово хората се женят за роднини, но твърдят, че и българите го правят това нещо."
36
0
 
20
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Другия път да зачене от третия брачет и ще изкара тризнаци
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
питам лекаря специалист какво вижда на томографа , а той ми отговаря :ми то там се вижда нещо но не мога да ти кажа какво е ...
34
2
 
24
 
! Отговори
Опа-ла преди 7 години
Айде пак лекарите виновни!А кой е допуснал невръстаната им дъщера да спи с бартовчед си и да роди от него.Майка,баща няма ли това момиче.Или те само могат да искат пари за компенсации-нищо че не са здравно осигурени-*** само искат .За нищо ли не са длъжни и за нищо ли не са виновни????
33
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България, Сливен, деца раждат деца от вторите си братовчеди! В махалата това е норма. Агенцията за закрила на детето спи и дълбоко хърка. Полицията също защото това е нормално. Какво ще кажат БХК по въпроса?
32
6
 
5
 
! Отговори
що преди 7 години
доста логичен резултат. има ли хора, които да не знаят, че сношения с роднина водят до трагичен резултат. в бъдеще ще се позволяват бракове само между хора от двете полукълба на Земята. Софтуерна с-***. ще анализира Вас и вашата рода. Пример: българин ще може да се ожени за австралийка, но не и за жена родена от родители с балкански корени. Когато осъзнаете що е то ДНК ще минат стотици хиляди години. В бъдещето няма болести и смъртта е нещо непознато. З
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи семейството смята,че лекарите са виновни за сърбежа на 14 годишната майка...
30
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите са свикнали все някой да им е виновин. Сега ще съдят докторитече близнаците са сиамски. При тях, роднини, братя, сестри, братовчеди, баби и внучки раждат заедно, всичко що е дупка се пълни с деца.Държавата пари дава бе бате ! От майчинство на майчинство живеят. Оплождането и раждането от ранна възраст им е основна професия а майчинството основен доход до пенсия.По про.ста и глупава държава от България няма !
29
2
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Плюем по Турция, по Америка, вместо да се поучим от тях за две неща.Първо-да се приеме сумирането на присъдите по години, за всяко едно престъпление, а не както сега-да важи най-тежката.Второ-либерализиране на закона за оръжията и неизбежната самоотбрана, и въоръжаване на народа със законно оръжие.Много от проблемите ще изчезнат за няколко месеча само.
28
0
 
41
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Този път, бащата е известен. Защо не е съден по бързата процедура, и не е в затвора, поне по две обвинения? Секс с 13 годишна, и кръвосмешение? Или ви е страх, че БХК ще тръгне да реве, че не зачитате традициите на етноса? Ако беше българин, да сте му публикували трите имена и адреса, даже, барабар със снимка, а тук-даже името му не казвате.Това дете ,, ще се даде в дом, вероятно, кой ще го издържа, докато малката кифла прави секс и друго дете с първия си братовчед, баща си или брат си?,
27
1
 
29
 
! Отговори
. преди 7 години
А лекарите не забелязаха ли, че майката е на 14, а като е забременяла е била на 13 сигурно.. и да се обадят на ченгетата да видят каква е тая работа ?