Трима задържани за пожара в Сакар планина

Ситуацията в района все още не е спокойна
Обновена: 31 авг 2016 08:17 | 31 авг 2016 07:33, Петя Славова
1
Трима задържани за пожара в Сакар планина
Снимка: архив, БТА

Трима души са задържани заради големия пожар в Сакар планина, който наложи евакуацията на част от жителите на село Българска поляна. Единият от арестуваните е привлечен под отговорност и заради предишния голям пожар в село Изворово, съобщава БНТ. Огънят е тръгнал от пасище. Вероятно става въпрос за престъпна небрежност.

Ситуацията все още не е спокойна. Пожарът не е под контрол, както съобщи комисар Сотян Колев, директор на Пожарната в Стара Загора. Гори в землищата на селата Черепово, Главан, Българска поляна и Хлябово. Няма опасност нито за хората, нито за къщите им.

Още по темата

20 къщи от село Българска поляна бяха евакуирани снощи. Хората са настанени в кметството на съседното село. Пожарът гори на площ от над 10 хиляди декара. Огнеборците цяла нощ се борят с пламъците.

"Пожарът се развива на доста сериозна площ. Едната част е от Главан в посока Черепово. Другата е по главния път в посока Българска поляна. Прави се насрещно палене, за да ограничим периметъра на пожара.", обяснява началник сектор Пожарна Георги Иванов.

Всички сили и средства на територията на Хасковска и Старозагорска област, както и тежката техника на Мини Марица-изток са впрегнати в потушаването на пожара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.