"Спешна помощ" по чехли – нямали екип за горски инцидент

Медиците така и не стигнали до загинал дървосекач
1 сеп 2016 20:35, Петя Славова
28
"Спешна помощ" по чехли – нямали екип за горски инцидент
Снимка: архив, Булфото

Екип на "Спешна помощ", изпратен на сигнал за пострадал при сеч на дървета работник, пристигнал на място в пресечена горска местност по чехли и изобщо не могъл да стигне до пострадалия дървосекач.

В сряда при сеч на дървесина в района на резервата Патлейна до Велики Преслав загина 58-годишният Реджеб Расимов от село Маломир. Току що отрязано дърво се ударило в съседно и отскочило обратно, при което ударило мъжа в главата.

На място били изпратена линейка и спасители. Линейката стигнала до завой по асфалтовия път, откъдето на около 3-4 километра навътре в гората медиците били откарани с високопроходим автомобил на дървосекачите.

От мястото, където стигнал автомобилът трябвало да се продължи пеша, но от екипа казали: "Ние сме по чехли" и изобщо не стигнали до пациента, а се върнали обратно на асфалта, разказват участници в спасителната акция.

Мъжът от спешния екип бил с бели "докторски" чехли, а лекарката с летни сандали.

В записа на 112 ясно се казвало, че инцидентът е станал в горска местност, на сечище, така че екипът е знаел къде отива.

"Ако се е нуждаел от помощ, той не можеше да я получи от тези хора", възмущават се колеги на загиналия.

"Въобще не може да става въпрос за неоказване на помощ, за нещастие мъжът вече е бил починал. Случаят не е такъв, да е имал нужда пострадалият от помощ", коментира шефът на "Спешна помощ" д-р Илиян Илиев. Той призна, че през лятото в работното облекло на екипите влизат чехлите.

"Не ходят с бутонки или високи ботуши, нямат специално защитно облекло. Може би ако са знаели е трябвало да обуят обувките, с които са дошли на работа" - допълни докторът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 7 години
Няма екипи изобщо защото толкова години нито заплати вдигнаха драстично,нито кат.труд.Заплатите в спешна помощ трябва да са от 1200лв нагоре.Всичко търчи в спешна помощ защото така ги научиха МЗ и телевизиите.Трябва сти,ул за да има лекари а не разни парамедици и смешници.Народа обаче върви към деградация изпаднал в медийно облъчване
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При такъв сигнал ( за инцидент при който пострадалия е трудно достъпен) трябва да се изпрати екип на Противопожарна защита " , ангажимент е на техния екип да " извади " пострадалия и да го предаде на екипа на Спешна помощ .В Центровете за Спешна Медицинска Помощ не е имало и няма да има " екипи за горски пожари " защото тя ( спешната помощ) за сега се осигурява само наземно , т.е. дотам докъдето може да стигне сантарния автомобил и дотам докъдето живота и здравето на екипа не е застрашен .
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен9, на лекаря не му е работа да ходи по чукарите
19
1
 
0
 
! Отговори
Маломир преди 7 години
До всички, кото обиждат хората, без да ги познават:Починалият човек - Реджеб Расимов е бил секач (работник) във фирма, която е спечелила поръчка за добив на дървесина в дадената местност, т.е. не е извършвал незаконна сеч. Този човек го познавам от дете: честен и трудолюбив! А "вие" - лакейчета на ДПС, ГЕРБ, БСП и всички останали, ако сте толкова умни, красиви, интелигентни "човеци", ще потърсите истината и тогава ще обвинявате, съдите и прочеее!
18
3
 
0
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 7 години
чехълът не е работно облекло,той е за домашна употреба.да не говорим сестрите и докторките с колко пръстени и обеци са накичени.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов краде като за последноПарите свършват и започват " сензационните" опрювания на лекари"Аууу, колко са лошииХайде да им намалим заплатите"Опозицийката пък , и тя гладна , и тя сега ще плюе по Спешна помощ. " вижте ни, колко сме загрижени", а като дойдат на власт са същите маскариИ откога лекарите станаха алпинисти.Ако нещо стане на Витоша, спасителите свалят пострадалия до линейката
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А полиция при незаконното сечище?Или заради изборите си затваряме очичките
15
11
 
0
 
! Отговори
Stanislav преди 7 години
A posle zashto qdut boi?? Emi eto zastho!!!
14
3
 
0
 
! Отговори
Ами, ако имаше жертв преди 7 години
жертви при горските пожари??????
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На турския дерибей дето пуска за Доган бюлетинки и после ходи да сече незаконно дърва, му се пробила дебелата празна кратуна и лекарите от бърза помощ дето взимат по-малко от него, са му виновни. Вместо да пратят полиция да ги арестува, дето секат дървета в резерват. Затова трябва да има граждански отряди и не само за бежанците, а и за резаната ***, дето е с българско гражданство и ходи да гласува за Дее Пеее Сеее. И която утре ще продаде българите и България на мусткатия *** Ердоган.
12
1
 
13
 
! Отговори
ххххх преди 7 години
Асани и Ялмъзи какво ревете, нали вашето Дйеписе се буташе да управлява здравеопазването преди години, но нищо не направиха. Или като е за лапане знаете да викате Дйеписе и майка Туркия, обаче като е за отговорности другите са ви виновни.
11
6
 
9
 
! Отговори
Абориген преди 7 години
Името Реджеп ми говори достатъчно ... електората се е запасявал за зимата. Останали са умни доктори в България слава богу !!!
10
4
 
16
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Имат хората една машина за подобни ситуации, наричат я хеликоптер. Незаконно или законно се решава по-късно.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекарите са отишли на работа,не на горски потник тяхно задължение е да помагат на хората независимо от условията.Иначе за какво и се плащат заплати в случая даникоплатците в това число и аз и платими излита.
8
1
 
20
 
! Отговори
112 координират: преди 7 години
112 са Полиция, пожарна и спешна мед.помощНа такъв адрес не си пращат само лекари. Трабвало е да ги подсигурят, като пратят и пожарната. Те имат оборудване , с което да извадят пострадалия и да го предадат на лекарите.Явно шефът на 112 е неграмотен и не си е чел Наредбата
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министерството НИКОГА не е купувало подходащо работно облекло и обувки за спешните екипи.Няма НИТО ЕДНА държавна поръчка за облекло. А то се полага ежегодно според наредба и трябва да е еднакво за цяла България.Въпреки това чиновничките на Москов вземат по 10-12 хил.лв заплати. Едно такава ( от екипа на Кенаров)даже я уволниха през тази пролет.Друг е въпросът, ако няма как да се стигне до мястото, защо от 112 не са повикали Пожарната, които пък са екипирани
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незаконна сеч?
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са ви ликарите?При Меркел.Каквито са ви заплатите, такава ви е помощта
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гаврите се с лекарите като ги пращате по махалите да ги бият пияни *, после ревете че не си дават зор да им помагат.даваме парите си да лекуваме ***.
3
24
 
4
 
! Отговори
Yilmaz преди 7 години
Te ne sa Lekari ,A bokluci koito si vzimat zaplatite bez da praviat nisto,A direktora na bolnicata e nai golemia ***.