От днес оправят конфликтния пътен възел край Бараково

Ремонтът там трябва да продължи един месец
9
От днес оправят конфликтния пътен възел край Бараково
Снимка: Булфото

От днес, 7 септември, започва подобряване на организацията на движението при кръстовището за село Бараково по пътя София - Благоевград. Целта е повишаването на безопасността на движение и пропускателната способност, информират от АПИ.

Съществуващото четириклонно кръстовище ще се оформи като кръгово.

Причината за спешния ремонт станаха няколкото верижни катастрофи породени от факта, че включването в магистралата в посока София става с ляв завой в активната лента за насрещно движение, където скоростта е доста висока.

В района на кръстовището за село Бараково изцяло се затваря движението в двете посоки - София - Благоевград и Благоевград - София. Пътуващите в посока Кулата - Благоевград - София трябва да използват директното трасе на магистрала "Струма" от пътния възел "Благоевград".

Шофьорите по направлението София - Благоевград - Кулата ще използват директното трасе на магистрала "Струма".

Пътуващите по магистрала "Струма" за Кочериново, Бараково и Рилски манастир ще преминават по обходен маршрут от пътния възел "Бобошево" за Кочериново - Рилски манастир в посока Благоевград и София.

Пътуващите по магистрала "Струма" в посока София - Благоевград, които са пропуснали пътен възел "Бобошево", могат да използват пътната връзка на п. в. "Кочериново" в посока към Дупница.

Предвижда се ремонтните дейности при кръстовището за село Бараково да приключат до края на септември. Те ще бъдат изпълнени по програмата за текущ ремонт и поддържане и със средства от бюджета на АПИ.

Стойността на ремонта ще бъде около 300 000 лв. и ще бъдат възложени на ДЗЗД "Пътно поддържане 2010", с което АПИ има 4-годишен договор за текущо поддържане на националните пътища в област Кюстендил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо относно задръстванията по Хемус- 99% за това са виновни шофьорите. В нормалните държави престрояването от три в една лента го правят със 70 км/час и няма никакви задръствания. Тук е, като при опашките пред касите-всеки се бута и ръга като неандерталец и ето ти задръстването.Относно пътен възел Бараково е виновен този, който е одобрил такъв проект! Сега тук трябва да има добра журналистика и да издирят този екземпляр! Но няма журналистика!
6
0
 
11
 
! Отговори
Marchelo преди 7 години
Кой ще плати?Данъкоплатеца ли?Да.Ще бъде ли потърсена отговорност от проектанта и от удобрилия проекта?Стойността била 300000 лв.А потрошените коли и проблемите на хората заради недобра инфраструктура кой ще компенсира?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо правят всички детелини на магистралите по този начин. Има си класическа детелина, която решава проблема. Кръговото няма да реши проблема.
4
2
 
17
 
! Отговори
ЕГАТИ СПиЦИАЛИСТИТЕ! преди 7 години
Това може да се случи , само в Бе-ГЕТОТО !Даваш пари за едно и също нещо ,...ПО НЯКОЛКО ПЪТИ !?!?!?Е НЕМА ТАКАВА ДрЪЖАВА !
3
1
 
3
 
! Отговори
Mazka 3D преди 7 години
Koi, kak, s kakvo?!:-):-):-):-):-)
2
1
 
18
 
! Отговори
С ЕДНА ДУМА: преди 7 години
Дайте още пари , на НЕКАДЪРНИТЕ ''КАЛИНКИ''.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Съществуващото четириклонно кръстовище ще се оформи като кръгово."Което не решава проблема изцяло, защото средностатистическия шофЕр в България си няма и понятие кой има предимство в кръговото движение. Иначе - да, тогава поне катастрофите няма да са верижни...