През август: Морето изхвърли 65 мъртви делфина

РИОСВ-Бургас: От началото на септември те са 5
13 сеп 2016 12:14, Анисия Иванова
4
През август: Морето изхвърли 65 мъртви делфина
Архив: Булфото

За целия август има изхвърлени 65 делфина в района на РИОСВ – Бургас, обяви пред "Фокус" Милена Ярмова, главен експерт в Отдел "Биоразнообразие, защитени територии и защитени зони" в РИОСВ – Бургас.

Тя уточни, че от началото на месец септември до днешна дата са изхвърлени 5 броя.

Още по темата

"Броят на изхвърлените мъртви делфини както всяка година, така и през тази година е най-голям през летните месеци. От началото на септември забелязваме тенденция за намаляване на бройката", обясни гл. експерт Ярмова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали сме много напреднала нация да пратят делфините в научни лабораторий Да ги изследват и да се вземат меркиПишете причините защо толкова делфини умират и се борете против това драги ДжурналяНаправете така че виновните за смъртта на Делфините да си получи заслуженото Направете го Публично ДостояниеВиновните на съд Не само констатаций
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са отровени а удушени от рибарски мрежи в украински води (или вече са руски?) и после са носени по течението до България.Ако имаше отрова във водата щеше да има много други различни видове масово умрелиживотни. Умрелите делфини са от една определна порода която не може да забележи мрежите с ехо-локация. Гадно ама се оплачете на украинците или руснаците (на тях няма да им пука).
2
1
 
11
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Водете си статистики само, некадърници! А да се потърси проблема, никого не го е еня... Жалко за тези същества, които са по-интелигентни от много от нашите управници....
1
1
 
14
 
! Отговори
Pesho преди 7 години
Никой ли не се интересува защо умират. Кой отравя водата?