Варненци искат ток и охрана на "Топлата вода"

Близо 700 души готвят отворено писмо до местната власт
13 сеп 2016 13:00, Красимир Ангелов
7

Снимка: Булфото

Да се постави осветление и да се осигури охрана на басейна, известен като "Топлата вода" във Варна, поискаха група варненци с отворено писмо до кмета, областния управител и правителството.

Хората искат от властите да подкрепят "народната инициатива" да се узакони басейнът. Подписалите се настояват "Топлата вода" да се признае за обществено полезен обект на градската инфраструктура, да се осигури осветление, както и полицейски патрул, който периодично да минава оттам.

Гражданите искат също да се предостави възможност за определяне на обема на постъпващата вода в басейна, както и да се инсталира химическа тоалетна наблизо.

Общо 680 души са положили подпис в подкрепа на предложенията и чакат реакция от отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: басейнтопла водаВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Дони преди 7 години
Варна е раьон известен с минералните си изворо от повече от 2000 години. За незнаещите тук Римските терми са едно от местата на кито е имало Римски бани. В новата истоия на Варна аз си спомням Калните бани на плажа...КРЗ Одесос има извор с минерална вода и се ползва за работниците. Всеки ден изтичат стотици кубици минерална вода от КРЗ за да не се затлачи сондажа. Няма нищо лошо да използваме това което природата ни е дала, разбира се разумно. Помня топлата вода, когато беше басейн от камъни.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с акваланг не влизам...
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кожно-венерически диспансер на 20 метра от обекта!
2
0
 
12
 
! Отговори
ууу преди 7 години
Да сложат табела - "Опасност от забременяване (мъжко и женско). Водата е наситена с опашатковци."За района наоколо не ми се коментира. Хомокандидати колкото искаш.
1
8
 
15
 
! Отговори
WARNA преди 7 години
Искаме и Болница до Плажа , с държавни пари .И носачи с носилки да ни носят до къщите ни .