Кметът на Перущица си искал... 40 бона подкуп

Обещал на софиянец да не извърши задължения по служба
14 сеп 2016 15:07,
14
Кметът на Перущица си искал... 40 бона подкуп
Снимка: Reuters, архив

Кметът на Перущица Ради Минчев е поискал 40 хиляди лева подкуп от софиянеца Павлин Статев, за да не извърши свои задължения по служба, свързани със закона за обществените поръчки.

Това стана ясно преди минути на пресконференция в Пловдивската окръжна прокуратура, съобщава "24 часа"

Още по темата

Кметът на Перущица беше арестуван вчера и ще остане в ареста за 72 часа. В ареста с него е и Павлин Стоев. Срещу софиянеца са повдигнати две обвинения - първото е, че е обещал подкуп на Ради Минчев, а второто е за съставяне на фалшив документ за откриване на площадка.

Задържана е и още една столичанка - Илияна Павлова. Тя е привлечена по наказателна отговорност за две документни престъпления. У нея са открити 13 броя фалшиви печати, както на общини, така и на различни институции.

Шефът на пловдивската полиция старши комисар Христо Разсолков каза, че спецоперацията вчера, извършена на територията на Пловдив, Перущица, София, Бургас и Приморско, е била във връзка със сигнал на ДАНС. Иззети са компютри, множество флашки и около 40 000 лева.

Окръжният прокурор Румен Попов уточни, че става въпрос за предварително подготвена схема за злоупотреба с публични средства, които междуведомствената комисия по бедствия и аварии е отпуснала на община Перущица за укрепване на свлачище в местността Чурен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
скобелево преди 7 години
ради минчев е от партия ДСБ и краде и лъже,като за световно
12
0
 
7
 
! Отговори
Maks преди 7 години
-Тате, планирам кариера в организираната престъпност. - В държавния или частния сектор сине ?
11
0
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
А кога ще спипате и по-едрите риби,като нотариуси,адвокатчета,съдии по вписванията, менте бизнесменчета и строителните акули, сдружили се в картел сполитиците? Че се краде поголовно в държавата(и от нея и от бедняка)си е всеизвестен факт. Че остават ненаказани кражбите също се знае.(учудващо е как бързо се сдружават) А това,че пускате по един двама бандюги на пангара преди избори си е политически трик,които не решава проблема с организираната престъпност.Абе кой каза че черешката си имала опашка
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Масларова за 40 милиона я оправдаха. Цялата се беше окичила в злато и ходеше с обувки, които могат да си позволят само арабски принцеси. Сидеров спеше в хотел в Париж, който отново само арабски шейхове могат да си позволят, никой не го попита как може да си плати подобна сметка дори за една нощ. Ами Р. Овч., Бисеров, никой дори не подхваща Ахмед Доган или пък Пеевски, от къде имат толкова пари тези хора?! ЗащоНефтохим не е платил един лев на държавата от години?
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-печелившият бизнес в БГ е да си на някакъв пост, от който зависи нещо. Печалбите са в пъти по-големи от реалния бизнес. А вие ходете се бъхтете, плащайте заплати и се занимавайте с куп глупости
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статев или Стоев, напишете по ясно....
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ход са и кошарефските свидетели, единствения които говори и действа срещу статуквото, мафията и олигархията ДСБ трябва да бъде смазано.Да е чул някой да е образувано в България дело за кражбите извършени от фирми на Пеевски, кражбите от Белене, Цанков камък, КТБ, Марио Николов, Батко и Братко, Бисеров, Братя Велчеви, Спас Русев и т.н., а да е осъден някой от тях?? Но щом е от ДСБ и нищо да не извършил ще тегли.
6
0
 
4
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Тоя е малък . HаTия БУНАК МАМИН си е наред, кеши си част от келипира и не го барат
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти всички кметове трябва да бъдат арестувани но преди тях голяма част от депутатите.
4
1
 
5
 
! Отговори
.. преди 7 години
Браво!
3
6
 
6
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Това с многото "иззети флашки" направо кърти мивки :)Това, че имам 7 флашки вкъщи криминализира ли ме? :)
2
0
 
2
 
! Отговори
късмет преди 7 години
Към 1 милиард лева се предвиждат да бъдат отпуснати за укрепване на свлачища в България до 2020 година
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички незгоди в тази държава идват от едномилионната банда държавни хрантутници.