Решено: Брюксел ни дава 160 млн. да пазим границите!

Превеждат 108 млн. евро веднага, останалите – по-нататък
Обновена: 16 сеп 2016 19:54 | 16 сеп 2016 19:44,
169
Решено: Брюксел ни дава 160 млн. да пазим границите!
Снимка: архив, Ройтерс

Европейският съвет отпуска 108 млн. евро на България за охрана на южната ни граница и тази по море.

Новината съобщи лично председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

Още по темата
Парите ще бъдат дадени на страната ни веднага, а по-нататък ще бъдат изплатени и останалите 52 млн., които премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни ще поиска на срещата в Братислава. За оставащата сума ще бъдат търсени допълнителни механизи, уточни Борисов.

"България няма да бъде оставена сама и това е благодарение на многобройните интервенции на българския премиер". Това заяви Юнкер след срещата в Братислава. "България в момента е изправена пред много голямо предизвикателство. Това не трябва да се вижда само като проблем за България, трябва да се гледа на него като предизвикателство пред целия ЕС”, подчерта Юнкер.

Премиерът благодари лично на Германия, Португалия, Финландия, Унгария, Полша, Словакия, Италия, Швеция, че са застанали зад искането на страната ни. 

Вчера от МВР съобщиха, че България е изпратила до Европейската комисия официално искане за предоставяне на спешна финансова помощ за овладяване на миграционния поток.

Става въпрос за пет проект, насочени към към обновяване на техническото оборудване, използвано за осъществяване на граничен контрол на българските външни граници; разширяване на възможностите за интегрирано наблюдение и модернизиране на комуникационните и информационни системи по външните граници на Република България; укрепване на националния капацитет на страната ни в областта на убежището и миграцията.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: БратиславаЮнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
16
 
! Отговори
С трици маймуни преди 7 години
2-3 нови хеликоптера няколко джипа и един малък катер.Това е ако бъдат изхарчени съвестно и пресметливо.Дори и така да е какво ще се пази с това и телената ограда не е ясно.Та те се гласят да идват 1-2 милиарда.Смешни и жалки хора.
3
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ НА ЕТНИЧЕСКОТО РАЗНООБРАЗИЕ, НА ПЪЛНИТЕ С ДЕЦА ГРАДОВЕ И СЕЛА!!!Не искаме "етничеки чиста демографска катастрофа", стига фашизъм.Ще ги приемаме, ще се женим за тях, ще имаме големи семейства, ще доведем и техните роднини.Ще възродим България.
2
3
 
10
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 7 години
"Решено: Брюксел ни дава 160 млн. да пазим границите!"Ще ви поправя, Брюксел ни дава 150 милиона.
1
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майка България приветства всички нещастни хорица, преследвани от война и гонения.Елате, заселвайте се, женете се за нашите моми, правяте много деца и големи семейства.МАЙКА БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ.И КРАКА (КОИТО МАЙ НЕ СА СЕ ЗАТВАРЯЛИ ДЕ....)