Решено: Брюксел ни дава 160 млн. да пазим границите!

Превеждат 108 млн. евро веднага, останалите – по-нататък
Обновена: 16 сеп 2016 19:54 | 16 сеп 2016 19:44,
169
Решено: Брюксел ни дава 160 млн. да пазим границите!
Снимка: архив, Ройтерс

Европейският съвет отпуска 108 млн. евро на България за охрана на южната ни граница и тази по море.

Новината съобщи лично председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

Още по темата
Парите ще бъдат дадени на страната ни веднага, а по-нататък ще бъдат изплатени и останалите 52 млн., които премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни ще поиска на срещата в Братислава. За оставащата сума ще бъдат търсени допълнителни механизи, уточни Борисов.

"България няма да бъде оставена сама и това е благодарение на многобройните интервенции на българския премиер". Това заяви Юнкер след срещата в Братислава. "България в момента е изправена пред много голямо предизвикателство. Това не трябва да се вижда само като проблем за България, трябва да се гледа на него като предизвикателство пред целия ЕС”, подчерта Юнкер.

Премиерът благодари лично на Германия, Португалия, Финландия, Унгария, Полша, Словакия, Италия, Швеция, че са застанали зад искането на страната ни. 

Вчера от МВР съобщиха, че България е изпратила до Европейската комисия официално искане за предоставяне на спешна финансова помощ за овладяване на миграционния поток.

Става въпрос за пет проект, насочени към към обновяване на техническото оборудване, използвано за осъществяване на граничен контрол на българските външни граници; разширяване на възможностите за интегрирано наблюдение и модернизиране на комуникационните и информационни системи по външните граници на Република България; укрепване на националния капацитет на страната ни в областта на убежището и миграцията.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: БратиславаЮнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейският съвет отпуска 108 млн. евро на България..САМО ЧЕ ТУКА НЕ ПИШЕ ЧЕ ТЕЗИ МИЛИОНИ СА ЗАЕМ А ТИКВАТА ИЗРИЧНО СПОМЕНА ЧЕ СА ЗАЕЕЕЕЕМ!!ПОРЕДНИЯ ЗАЕМ КОЙТО ЩЕ Е ОТКРАДНАТ А НИЕ ТРЯБВА ДА ГО ВРЪЩАМЕ!НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ХОРАТА!
123
0
 
0
 
! Отговори
Паднал духом просяк преди 7 години
Добре. Браво. Хвърлиха ни в паничката. Милостиня за просяци.Защото сме превърнати в просяци.Каква е тази държава, и какъв е този народ, който до толкова е паднал духом, не е в състояние да се самоорганизира, на който чужди самолети му пазят въздушното пространство, а дава пари да си пази границата?Този народ не може ли сам, както винаги до сега го е правил да си пази границата и въздушното пространство?А пропо Костов му ОТКРАДНАЛ 20 МИЛИАРДА както се разбра напоследък и той гласува за него
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да ни хвърлят едни пари от които 50 %ще бъдат откраднати по един или друг начин да беха инвестирали в некой затихващ регион на България щото какво е една държава без народ НИЩО И кой и как ще контролира разходването на тия пари Щото гербаджоБската схема е ясна :наште,после ваште и мойте и после твойте....
121
0
 
1
 
! Отговори
Parking mvre преди 7 години
Pari ne iskame, kucheta ne iskame, premierat kaza, che ima pari ot narkomestata, ima bg poroda dobri kucheta, daje i za razplod... Iskame jiva choveshka sila - profesionalni granichari ot UK, Luksemburg, Belgia; chistokravni angliiski arapski kone ot UK, Luksemburg, Belgia...parvoklasni bg morkovi imame...brakuvani angliiski jeepki za europeiskia shengenski personal imame...zaplatite za europeiskia granichen personal ot Junker i EK...
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova ne sa mnogo pari no pak ok mersi saschto ne ni dadat kato na garzite 380 miliarda bes da gi vraschtat opa opa busuki ne kopaniza ra4eniza i boiko kato go vidah po tv kostuma schte mu se raszepi taka se besche pidul i nadul mnogo e edar stoikata mu e birez svoboden stil gotin gotin e naschijat vojd i toscho besche takav gotin
119
1
 
2
 
! Отговори
Nzushe преди 7 години
Za malko pari - malko pazene...
118
1
 
7
 
! Отговори
вокс попули преди 7 години
Юнкер иска евтино и нагло да купи изборите у нас в полза на тиквата. Вие, които не харесвате политиката на пиандето и на лудата фрау Вилкомен, нека си стане ясно, че всеки глас за ГЕРБ е глас за Юнкер и Меркел! Първия активист - ***, втората - горд кадър на Щази.
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пак тия панаирджийски приказки: не съе сами. Тоя филм сме го гледали, мен! Или ти викаш ЕС сме ние, а вие не съе сами, щото ние ще ви подхвърляме по някой обяд. Не че е безплатен де, ама НИЕ го даваме на вас да видите, че не сте сами. Само Левски! Ние не сме сами. А това ние ли сме? Кои сме ние? Кои не са сами, българите ли или държавата? Брои ли някой българите за живи, освен при избори? Но редовно,задълбочено, средоточено броят на българите залците. Да са им достатъчни да дишат.
116
0
 
6
 
! Отговори
дедо Поп преди 7 години
До НАТО-веца Радев"Строители на съвременна България"? "Строихте", "трудихте се", потихте се и ето го на резултата - изчезващ народ, мъка, корупция, кражби, фалшификации ненормалност, мизерия и пр. на всяка крачка. Дано си получите "хонорара" за свършената работа и на този и на онзи свят!
115
1
 
7
 
! Отговори
? преди 7 години
Това пари за отбрана ли са или малка финансова инжекция в подкрепа на предизборната кампания? Щото никой обикновен българин няма да получи нито повече сигурност, нито пукнат евроцент от тези пари! Май на Юнкер и сие им е много важно ББ да спечели и този вот.
114
0
 
5
 
! Отговори
асд преди 7 години
Охоо, ще пада лапане!
113
9
 
4
 
! Отговори
НАТО-веца Радев преди 7 години
пълен триум на Борисов и ГЕРБ ... и отново падение за всички руски лишей ..... Докато стоителите на съвременна България се блъскат за всяко едно евро, кремълските фашисти ... просто си паразитират и вегитират .... отврат
112
5
 
4
 
! Отговори
made in BG преди 7 години
И кои ще ги връща бате Боко ли от заплатата на равни месечни вноски?
111
5
 
13
 
! Отговори
Парламентарист преди 7 години
И нека краденето започне... СЕГА!!!
110
1
 
4
 
! Отговори
Сиганскъ рабутъ! преди 7 години
Малко пискал, виднъгъ му дали...По-важното е, че са му разрешили да си задели 1 млрд. за себе си и през следващата година, както и че ще си го крепят като губернатор в дивата теротирия.
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ninaКой е този друг? Може да има някъде "друг" и когато се появи ще гласувам за него. Сега е ББ и той успя!
108
6
 
3
 
! Отговори
nina преди 7 години
Хайде,бе! Благодарение на ББ!!! Друг, наистина добър премиер-мислещ за държавата си още преди Ердоган щеше да поиска тази помощ, а не да чака да наближат изборите или народът да надигне!
107
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
Снига сми коментирали тука, ами някой от тук пишещите има би идея сакво да правим и да се вземем в ръце, да се организираме и да си оправим държавата. Имаме газ, петрол злато, виждам че ония 240 не годника в парламента не искат да направят живота ни по добър а наротив, разделят ни карат ни да се караме, така сме по слаби. ДАВАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, на нали имаме вече и интернет, така ще ни е по лесно.
106
0
 
7
 
! Отговори
МММ преди 7 години
..............................................АНЦУНГЪТ С КОСТЮМ,НО НЕ И НРАВА СИ
105
2
 
13
 
! Отговори
ММММ преди 7 години
РЕШЕНО: БЪЛГАРИЯ СТАВА ДЪРЖАВА НА МИНГРАНТИТЕ И ТЕРОРИСТИТЕ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК, АФГАНИСТАН, ПАКИСТАН И ЗА КАКВИТО СЕ СЕТИТЕ БАНДИТИ. ЗАТОВА СА ТЕЗИ 160 000 МИЛИОНА, ЗА ДА ГИ ДЪРЖИМ ТУК. ПЕТ ЛЕВА ЩЕ ИМА ЗА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ, ДРУГОТО В ДЖОБА НА БОКО И ЦЕЦОУ. ИМА ЛИ НАИВНИ ДА ВЯРВАТ ,ЧЕ МУТРАТА МЕНИ ВЪНШНОСТТА СИ /АНЦУНГЪТ Е СМЕНЕН С КОСТЮМ/, НО И НРАВА СИ.