Шерлок от Царев брод: Кмет хвана баща и син с крадена царевица

Излизали с празна количка, връщали се с пълна
19 сеп 2016 15:30,
12
Шерлок от Царев брод: Кмет хвана баща и син с крадена царевица
Кметът Стефан Живков. Снимка: 24 часа

Кметът на шуменското село Царев брод Стефан Живков, който управлява вече шести мандат, хвана двама крадци, баща и син. Издебнал ги докато по тъмно карали към къщата си ръчна количка с прясно набрана царевица от нивата на местен фермер. После ги предаде на пристигналите полицаи.

При претърсване в дома на 61-годишния Иван Минков и на сина му, 32-годишният Милен Минков криминалистите намерили още 400 кг. прясно набрани кочани.

Кметът Живков решил да проведе акцията по залавянето им, след като няколко местни хора му докладвали, че привечер бащата и сина излизали от къщи, бутайки празната количка. После по тъмно се прибирали, а в количка имало по 4-5 пълни чувала с нещо. В неделя около 19:30 часа кметът, прибирайки се към къщи с колата си, видял, че Иван и Минко излизали от къщи и тикали празната ръчна количка. И те го видели.

"Прибрах се вкъщи, но по телефона се обадих на полицията в Шумен да имат готовност и ако аз засека крадците, те бързо да реагират", разказва кметът детектив пред "24 часа". Не ги проследил, защото в тъмнината по нивите те лесно щели да се скрият, затова кметската тактика била друга. Решил да ги причака пред дома им.

Малко преди 21 часа двамата "паркирали" количката пред къщи. Тя вече била пълна с кочани царевица, а над нея сложили още 4 чувала, завързани със сезал. Като почнали да разтоварват, кметът се появил.

"Това е тараш", бе кмете, обяснил Иван. "Синът намерил след ожъната с комбайн нива изпаднала царевица и я събрал, пък аз отидох да му помогна да я докараме. Викам им, не ме кръщавайте", смее се кметът. "Аз съм селски човек и мога да различа тараш от прясно набрана царевица", обяснява той.

Междувременно полицейската патрулка се появила и двамата си признали. Станало ясно че същата вечер те набързо и по тъмно влезли в нивата до свинеферма на фирма и набързо обрали царевицата от 1-2 реда без някой да ги види.

Собственик на фирмата е Добрин Папазов, председателят на Асоциацията на свиневъдите в България. Дали той е забелязал набезите, не е ясно, но неговата нива била една от последните неожънати от комбайн.

На терена имало поливна система и царевицата била още влажна. Предполага се, че дейността на дуо Минкови е била доста продължителни, защото в семейната къща криминалистите намерили още 400 килограма чужда царевица, съобщиха от полицията.

Семейството нямали своя нива, но в двора си гледали няколко животни. За тях била крадената царевица. Според местни хора семейството живеело прилично. Бащата вече бил пенсионер, а майката Янка преди това била санитарка в психоболницата в селото, а сега станала кондукторка на автобуса от Шумен за Царев брод. Само преди няколко месеца фамилията купила за 55 000 лева къща, близо до центъра на селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: царевицаЦарев брод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
ДО НЕСТЕРОВА преди 7 години
...Марио ,колко хонорар гушна за тази помия ,а ? Сигурно не само на "знак" ти плащат ,а и с/у кого пишиш ...Не ,че не пишеш и за зулумите на *** ,но там си къде -къде по-лаконична ...само инициали и точки ... Едно е сигурно ,че и ти си толкова обективна ,колкото кмета е Шерлок ...400 кг х 0,25 лв/кг = 100 лв ! Няма да бъде дори заведено като кражба ! Обикновенно разследването се прекратява ако краденото е под една МРЗ . А *** дай да пишем ...нали са българи ! Пиши за 4,5 млрд ..
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадеца вика дрьще крадеца!А кмета колко е крал един бог знае!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на кмета! Трябваше и кучетата да насьска вьрху чукундурите.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грехота е да се краде.
7
5
 
3
 
! Отговори
Профайлъра преди 7 години
А тебе кмете , за шест мандата , дали няма да ти открием разни работи в двора ,които надхвърлят дохода ти ?
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имена, родствени връзки, възраст, голяма възрастова разлика м-у баща и син (29г), подробности, признания...Този път са българи.
5
0
 
14
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 7 години
Този кмет ми скри топките (This mayor hid my balls)
4
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 7 години
комшиите ги изклюкарили гадни баби клюкарки, сиирджиии
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иван и Милен Минкови. Ясно,не са от малцинствата.Имената сте написали, само сте забравили снимките. А и БХК няма да скочи да ги защитава, не са им от контингента.
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много подробно е описано всичко. Имена,фамилии,от кое село са,кога са си купили къщата,за колко пари,колко им е голям двора,какви животни гледат,къде работи жена му,макар тя да няма нищо общо с престъплението. Явно тези са Българи. Ако не бяха, щеше да има един ред и то неграмотно написан.
1
2
 
37
 
! Отговори
E, преди 7 години
сега вече ще ги осъдят.На българи не се разрешава да крадат безнаказано!