Пернишка реалност: Роми живеят без прозорци, вода и... WC

Депутат поиска фургони. Ако не - мургавите на палатки пред общината
Обновена: 20 сеп 2016 11:24 | 20 сеп 2016 11:22,
105

Снимка: ДРОМ

Роми в няколко пернишки квартала живеят в нечовешки условия. Домовете им са в посройки без прозорци, в тях няма вода и дори тоалетна, сигнализира лидерът на ДРОМ и депутат от ДПС Илия Илиев.

"В същото време тези хора плащат наем, някои имат, някои нямат адресна регистрация, раждат им се деца, които също са принудени да живеят в тази обстановка и не могат да си позволяват дори да ги изкъпят. В някои от блоковете плуват фекалии. Считаме за абсолютно недопустимо в днешна Европейска България да същестува такъв начин на живот", обяви Илиев в писмо до медиите.

Заради мизерията в кварталите ,"Рудничар", "Куциян", "Васил Левски" и "Хумни Дол" Илиев инициирал среща с кмета на Перник Вяра Церовска. Резултатът от разговорите е, че ще се сформира работна комисия, ще се направи анализ и ще се предприемат необходимите действия.

Илиев и съпартийците му поискали "незабавно да бъдат подсигурени фургони за хората, които живеят в тези тежки условия, докато бъде намерено по-дълготрайно решение на въпроса".

Ако не се намерело решение на жилищния проблем на ромите, те заплашват да се настанят с палатки пред общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро имаше статия за семейство емигранти от Камерун в Англия, които имат 8 деца, получават минимум 60 хил. паунда годишно помощи, и живеят в хотел Хилтън, щото къщата с 3 спални им е малка и искат от държавата такава със 6 спални, а не с 5.А ни разправяха приказки за европейска солидарност, за хубавия капитализъм и лошия социализъм, та ние докато си разрушихме социализма, индустрията, селското стопанство, образованието, здравеопазването, сигурността, държавата те си построиха социализъм.
43
0
 
16
 
! Отговори
Край преди 7 години
С темповете с които се развива техниката - до 20г. половината от населението ще бъде излишно - физическа работа няма да има. Какво ли ни очаква?
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте им по една лопата и мистрия, торби с цимент и пясък и само ако ги използват по предназначение, тогава им давайте и други неща!
41
0
 
34
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Нещо не разбрах - тези жилища в такъв вид ли са били отдадени под наем или тези "хора" са ги изтърбушили до вида, в който са днес. Някак си много удобно се премълчава това! А ток и вода няма прекарани или просто не се плащат и за това са спрени и това удобно се премълчава!
40
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да им дадете човешки условияте ще ги направят по същия начин нечовешки,защото не са човеци
39
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е лесно да злорадстваш, обаче, ако тези хора имаха работа, дари щяха да живеят така? При социализма всички роми работеха, тези, които не ги мързеше, си построиха къщи и си отгледаха децата.А сега, с ликвидирано селско стопанство и промишленост, къде да работят? Единствените им източници на доходи са правенето на деца и престъпленията.Така че, не злобейте, те също са жертви, като мнозинството от българите.Ако имахме държава и икономика, ако се спазваха законите, нямаше да е така.
38
0
 
29
 
! Отговори
Pesho преди 7 години
Като живееш в такива условия кой те би през ръцете да си правиш деца бе? Белите хора кат нямат къде да живеят не си правят деца. После някой ще ти е длъжен да ти купува къща. Тия са кат животните ... Нема оправия. На тия и палат да им купиш пак ще живеят кат прасета. Направо заедно с емигрантите и вън от България.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излезте на протест, излезте. Само да не ревете от някой "контрапротест" !
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бoлeн здрав носи - стара народна приказка.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А палатки откъде ?
34
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 години
Нищо чудно,все пак сме член на ЕС,патриоти сме като агент иван ,балевски,болен лидеров-капкин.
33
1
 
13
 
! Отговори
ннн преди 7 години
То навремето в тези квартали живееха трудещи се и не бе такова чудо, а днес картината е плачевна. Кметицата и да назначава комисии, само ще се оправдава, защото изход от това положение няма.
32
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА РОМИТЕ НЕ ДАВАТ ЗАШТОТО НЕСА ТЕРОРИСТИ АКО СА ТЕРОРИСТИ СИЧКО ШЕ ИМ ДАДТ ПАРИ ПОМОШТИ И ПРАВО НА ЖИЛИШТА ЗАТОВАЕ ТЕКА АРАБИТЕ ЗНАИЯТ КАКВО ДА ПРАВИЯТ ТЕ ИНТЕГРИРАТ ЦЕЛИЯ СВИЯТ .
31
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако не се намерело решение на жилищния проблем на ромите, те заплашват да се настанят с палатки пред общината"Вратите и прозорците са изкъртени от ромите, скоро ще започнат да изтръгват и арматурата от стените, а боклу,ка, пардон, сметището около тях си е лично тяхно дело и мога да се хвана бас, че всичко, което казах е станало точно така. Не смейте да заплашвате с протести бе мама ви...
30
0
 
30
 
! Отговори
незабавно ... преди 7 години
някой да ми изплати заема ... ако може ром .... аре стига бе ... те му сложили дограма .. той я изгорил и си стоплил коня на терасата .... аре бе ... каквото си направиш сам .. друг трудно може да ти направи !!
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е айде сега глезотии,WC-та!Нека наторяват брат'чедите.
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама и такива кемтове са за голем кьотек ... какво му се обяснява на този ДРОМ, щял да организира работна група, глупости! Да му постави ребром въпроса: ДРОМ-е, ти какво се ангажираш да направиш, някакви обещания и конкретни ангажименти ще поемеш ли? ако братята ти врътнат номер, ти ще си заложиш ли г*за??направо да се чудиш за кои избиратели работи този кмет
27
0
 
65
 
! Отговори
123 преди 7 години
Точно тези сгради, където са правени снимките, преди настаняването на ромите преди години имаше ток, вода, врати прозорци! Ток няма щото не се плаща, водата също, а вратите и прозорците отдавна са изгорени в печките. То една сграда трябва и да се поддържа, а не само да се руши.
26
1
 
61
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
Не разбрах каква вина имат общината и държавата, че някой е решил да живее като животно от социални помощи вместо да се хване на работа и да се очовечи. Ако са "културни особености" тогава в никакъв случай общината не трябва да им дава жилища защото ще е проява на неуважение и дискриминация към тези културни особености.
25
0
 
51
 
! Отговори
шведски посланик преди 7 години
ако Фандъкова не намери решение на проблема с финансирането на новата ми кола, заплашвам да се настаня в нейната!