Пожар в община Харманли обхвана към 15 000 дка площи

Девет противопожарни екипи гасят огнената стихия
Обновена: 20 сеп 2016 18:22 | 20 сеп 2016 18:06, Петя Славова
0
Пожар в община Харманли обхвана към 15 000 дка площи
Снимка: архив, Булфото

Пожарът, възникнал около 11.00 часа днес в община Харманли, вече обхваща към 15 000 декара. Това съобщи директорът на областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково комисар Николай Вълчев.

По-рано той каза, че има вероятност огънят да е тръгнал от военния полигон "Корен" край едноименното село в община Хасково, пише БТА.

Противопожарните екипи, които са включени в гасенето, са вече девет. Борбата с огъня се затруднява от силен вятър и на места труден и пресечен терен. В потушаването на стихията е ангажиран и специализираният хеликоптер МИ 17 от авиобазата в Крумово.

Периметърът на пожара е между селата Остър камък и Иваново в община Харманли и село Елена в община Хасково. На терен е и заместник-областният управител на Хасковска област Валентин Ангелов.

Служители от общинската "Горска компания" и на "Общинска охрана" в Харманли са на помощ на огнеборците. "Фронтът на пожара към село Иваново е овладян. Ситуацията е под контрол, няма да се налага обявяване на бедствено положение", каза за БТА говорителката на местната администрация в Харманли Дарина Стаматова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: пожарХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари