Предлагат знак "Внимание, пази моториста!"

Ще се поставят на места, където често стават катастрофи
20 сеп 2016 14:07,
80
Предлагат знак "Внимание, пази моториста!"
Снимка: Булфото, архив

Има необходимост от пътен знак, който да указва, че в посочените маршрути има често преминаване на мотористи,  заяви председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, цитиран от БТА.

По думите му необходимостта е породена от зачестилите пътни произшествия с мотористи.

"Въпреки информационните кампании за съжаление шофьорите на автомобилите и камионите трудно забелязват мотористите", каза той и уточни, че целта на табелите ще е да изостри вниманието на водачите.

Предстои да се анализира с експерти къде по националната пътна мрежа ще се поставят такива табели. Вероятно това ще се участъци с повторяемост на пътнотранспортни произшествия с мотористи. Ще се мисли и какви ще са санкциите при неспазване на този знак, каза още Лазаров.

По думите му поставянето на новите табели ще изисква допълнително финансиране, но бюджетът на АПИ ще се справи и няма да има недостиг.

Обмисля се още и на пешеходните пътеки да бъдат поставени знаци, които да заострят вниманието на пешеходците, особено на децата.

"Целта е табелите да призовават пешеходците да се оглеждат, преди да преминат. Това е част от кампанията за култура на пътя", уточни Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kyptuдалеч не всички са примернии не затова е темататук си говорим за знаци, не че и сега имаме малко знаци, но не знам какво ще оправи един знак повече. Никой не обръща внимание на това, дали някой спзва сегашните знаци? незаивисмо какво кара, кола, мотор, самолет
42
14
 
4
 
! Отговори
Стефчо преди 7 години
98% от смъртните случай на пешеходци причинено от МПС са 77% леки и 22% тежки моторни превозни средства. Мотоциклетите са виновни за под 2%. Приятен ден.
41
1
 
12
 
! Отговори
eedin преди 7 години
И ако не го упазя и се пребие,ще ме глобят мен,така ли?
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да си гиворим, моторджиите се ползват с лоша слава и затова никой не им е крив. Срещу малко други групи на пътя има такава яростна съпротива. Каквото и да става, те са тези, които трабва да проявават повече отговорност на пътя, защото останалите са безсилни пред своеволията им.
39
8
 
2
 
! Отговори
kyptu преди 7 години
Ех, колко много примерни шофьори има в тоз' форум.Как така става, че всички са като по учебник, а повечето в едно кръгово не могат да преминат по нормален начин, използвайки правилната лента и сигнализация?
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и да не си чувал, но всички знаем колко невинни са повлекли към грoбa смелчаци като тебе, вкл. и деца...
37
0
 
13
 
! Отговори
Геле преди 7 години
И още едно предложение: когато моторджия взима книжка да му дават "диамантен" талон за опрощаване на всички нарушения и синя лампа и статут на движение на пожарна....
36
13
 
2
 
! Отговори
Стефчо преди 7 години
До сега за моторист утрепал дете на пешеходна пътека пред училище не съм чул, за автомобил обаче блъснал и убил дете на пешеходна всеки ден го гледам.
35
0
 
9
 
! Отговори
асд преди 7 години
До Krom 26и като сложим този знак, всички тези проблеми изведнъж ще се решат?!не разбрах какво предалгаш
34
1
 
7
 
! Отговори
С+Е преди 7 години
Ти гледай да ми излезеш когато съм с голямото ремарке и стой та гледай кога ще те пазя аз тебе ако ми правиш чалъми...
33
0
 
13
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
По-безсмислено предложение не бях чувал.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички моторджии сами са си заслужили, това което получават и никой не им е виновен.Безопасното управление и спазването на ограниченията още на никого не е навредило.
31
9
 
3
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен 28 - И момиченцата. Познавам много яки мадами, които имат повече "топки" от много изявени тук коментатори, каращи мотори. Пропусна ги. Ами, по следната логика - заемаме по малко място, не плащаме синьо и зелено крепостничество, и не цапаме и не миришем по зле от 30 годишните бангии БМВ и Ауди с кюнци като Кремиковски комини. Които летят ниско с включени на макс китайски ксенони. Още логики искаш ли?
30
1
 
9
 
! Отговори
Геле преди 7 години
Аз пък предлагам знак "Внимание пази Гоуфа". Така де , каква е тази дискриминация.
29
2
 
18
 
! Отговори
калчо преди 7 години
До сега не съм виждал моторист, който да спазва правилата и да не е нахален на пътя. Мотореткаджийте си мислят, че всички трябва да им правят път само защото са на две гуми.
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога КАТ ще започне да спира от движение за неспазване нормите за шум?
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момченцата с повечко тестостерон в кpaтyнитe да си режат кeнeфитe на писти.Защо и по коя логика цял град трябва да им слуша кeнeфитe?
26
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен 24 - Браво. Така трябва. И когато и ти полегнеш на асфалта, се запитай защо не получаваш от никъде помощ. Як/Яка си.
25
5
 
2
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Аз съм моторист. И спазвам закона. Дори пропускам бързащите. Та, имам следния въпрос "уважаеми" колеги: спирам на пешеходната пътека на края на "Нишава" на Южния парк и покрай мен кротко минават на червено поне трема "бързащи" автомобилисти. Да не съм им попречил? Или пък на ***-та с бял джип хоято на "Сребърна" на излизане от МОЛ-а рязко влезе в моето платно и ми размаха среден пръст? Нали знаете какво пише в Библията, ако сте толкова праведни хвърлете първия камък ... но се съмнявам.
24
3
 
6
 
! Отговори
kyptu преди 7 години
По магистралата почивните дни един моторист не видях, но и адекватните шофьори не бяха много.Всеки си кара, както дойде. Няма мигачи, няма спазване на ленти, престрояване по *** начин, движение с опасно ниска скорост, а по-хитрите и находчиви и през аварийната минават...