Предлагат знак "Внимание, пази моториста!"

Ще се поставят на места, където често стават катастрофи
20 сеп 2016 14:07,
80
Предлагат знак "Внимание, пази моториста!"
Снимка: Булфото, архив

Има необходимост от пътен знак, който да указва, че в посочените маршрути има често преминаване на мотористи,  заяви председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, цитиран от БТА.

По думите му необходимостта е породена от зачестилите пътни произшествия с мотористи.

"Въпреки информационните кампании за съжаление шофьорите на автомобилите и камионите трудно забелязват мотористите", каза той и уточни, че целта на табелите ще е да изостри вниманието на водачите.

Предстои да се анализира с експерти къде по националната пътна мрежа ще се поставят такива табели. Вероятно това ще се участъци с повторяемост на пътнотранспортни произшествия с мотористи. Ще се мисли и какви ще са санкциите при неспазване на този знак, каза още Лазаров.

По думите му поставянето на новите табели ще изисква допълнително финансиране, но бюджетът на АПИ ще се справи и няма да има недостиг.

Обмисля се още и на пешеходните пътеки да бъдат поставени знаци, които да заострят вниманието на пешеходците, особено на децата.

"Целта е табелите да призовават пешеходците да се оглеждат, преди да преминат. Това е част от кампанията за култура на пътя", уточни Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва знак "Пази се от моториста".
2
0
 
17
 
! Отговори
Правилно, преди 7 години
не може заради някакви си деца водачите на мпс и най-вече мотористите да намалят скоростта!Даже и на пешеходни пътеки донорите са с предимство!
1
0
 
30
 
! Отговори
Морсов преди 7 години
Значи да разбираме, че знаците целят най-вече децата да са с изострено внимание заради ниско прелитащи мотористи със силно занижено чувство за самосъхранение, като за цялата простотия ще платим ние с данъците си?