Профилактика спря тока на болницата в Смолян

Десетки лекари принудени да връщат пациенти
20 сеп 2016 19:32, Петя Славова
3
Профилактика спря тока на болницата в Смолян
Снимка: архив, Булфото

В Смолян профилактика на EVN, на трафопост доведе до блокиране на работата в медицинския център в областната болница. Десетки лекари бяха принудени да връщат пациенти.

"Понеже имаме проблем със захранването ти разбра ще те помоля да дойдеш утре сутринта в 8:30 часа да ти дам бележките да можем да го направим това изследване", обяснява един от лекарите в болницата на свой пациент пред Нова тв.

Пациенти и лекари негодуваха срещу изборът на EVN за деня и часът на профилактиката. Предварително опевестеното от EVN спиране на ток трае около 30 минути. Време, което поражда часове проблеми с главния сървър на центъра и блокиране на работата на лекарите.

"Амбулаторен лист не можем да пуснем, изследвания нищо не можем да правим. Можем само да разговаряме с пациентите", казва д-р Марияна Методиева, специалист УНГ.

"Те разбутаха цялата система. Това можеше да стане след четири часа тогава, когато центъра не работи, да си свършат работа. Жалкото е, че хората не знаят, че ще имаме такива проблеми. Дошли са от 100 км и трябва да се върнат", коментира ортопедът д-р Петър Фиданов.

От пресцентъра на EVN обясниха, че оповестили плановото прекъсване още преди седмица. Не получили и  писменно възражение от медиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- важното сега са пръстовите идентификаториТака са настроени, че половината болни не могат да се регистрират, особено, ако ръцете са студени, кръвното е ниско и т.н.
2
1
 
0
 
! Отговори
Docz преди 7 години
Tezi pitekantropi ne sa chuvali za generatori li?!:-)
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно така разтоварват социалната система. Който устиска докато дойде тока устиска,който не здраве да е.