След дъжд качулка: Шахтата, погълнала децата – безопасна

Властите не знаели за проблема, никой не им бил казал
Обновена: 20 сеп 2016 09:46 | 20 сеп 2016 09:30,
10
След дъжд качулка: Шахтата, погълнала децата – безопасна
Снимка: кадър, Нова телевизия

Шахтата, в която в понеделник паднаха 2-годишни момчета близнаци, е обезопасена по-малко от 24 часа след инцидента в градската градина в Шумен. Опасното място е заварено и върху капака му е поставен голям камък.

Местните власти обясняват случилото се с липсата на катинар на шахтата.

Още по темата

Двете деца се възстановяват в болница. Едното е с фрактура на ръката и му предстои операция, а другото е настанено е отделение по неврохирургия с комоцио.

Майката на близнаци ги е изпуснала от поглед за секунди, опитвайки се да се обади по телефона на по-голямото си дете.След като децата пропаднали, много минувачи се притекли на помощ, за да могат те да бъдат извадени от изкопа.

"Нямахме информация, че тази шахта не е действаща. Операторът – ВиК, не ни е уведомил и не я е премахнал, въпреки че тя не е действаща от повече от 30 години", коментира пред Нова тв Валентина Йорданова – директор "Устройство на територията" към Община Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: шуменблизнацишахта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
681 преди 7 години
До Анонимен 9за какви стандарти бълнуваш?Всичко отдавна е отменено!На хляба и на салама пише: утвърден стандарт, ама това си е гола приказка, защото няма стандарти, а се смяна че нещото се е наложило (утвърдило) на пазара като стандарт...
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската материална среда е изпълнена с опасности: зеещи шахти, стърчащи железа, и ламарини, нескопосани тротоари и пр. Причината е, че българинът не спазва стандарти, а в повечето случаи няма утвърдени такива, а и по принцип сме си немарливи и не ни пука. Всеки си мисли, че на него или на децата му няма да се случи. Тези, които са живели в западноевропейска страна или САЩ, знаят за какво говоря. Всичко се обмисля и преценява до най-малки детайли с оглед на обществената безопасност.
8
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 години
Майката не ги е изпуснала за секунди,а спокойно си дърпала цигарата с кафе,на лаф моабет,с други майки,в барчето,което е на 30метра от шахтата.Случая е същия ,като изоставеното дете от докторката ,в колата си.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бързо да се възстановяват дечицата. А родителите да съдят и ВиК и Общината за нейство и безхаберие. Вече 4 пъти се обаждам за подобна шахта на тротоара пред детската градина на моето дете и нищо. Защо трябва някой да пострада за да си размърдат институцийте задни*те части?!
6
1
 
5
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Глоба за ВиК веднага. И то солена. Не се грижат за подръжката на обектите си - нека да видят как се плащат глоби когато нехаеш за това което трябва да подържаш а не само да *** пари. Да ми лапат патката и да започват да плащат. Целия град разкопаха и нищо не направиха. И малкото останали улици разбиха. Кой ще плаща за тази неразбория? Пак ли аз (данъкоплатеца)? Писна ми все аз да плащам а такива само да развалят. Този път да плащат те аз спирам да си плащам данъци към общината. Няма смисъл....
5
5
 
3
 
! Отговори
681 преди 7 години
Нито една шахта не може да се обезопаси поради наличието на *** - те всичко прибират...Друг е въпросът защо майката на дечицата си е седяла в заведението, а не е пазила дечицата си?А ако не е заведението е щяла по телефона си да разговаря, 100% съм сигурен.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и така ли обезопасиха? С един камък върху ламарината?! Нали се сещате , че това няма да издържи и 1 седмица, преди някой швед пак да крадне ламарината?
3
2
 
1
 
! Отговори
а преди 7 години
брех те я зазидали като гробница да да не са пропуснали да извадят някой паднал оттам:))
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега и ако уточниш смисъла на "След дъжд качулка"
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези, които не можаха да разберат терминологията в тази изключително лаишки написана статия (в стил "баба ми разказва"), пояснявам:"мястото е заварено" - да се разбира "стоманения капак е бил електрозаварен""голям камък" - да се разбира "гранитно корито за декоративна чешма" (това е намерил байчото от Общината...)"изкопа" - да се разбира "шахтата", там изкоп няма.