5 години по-късно: Катуница не е простила на Рашкови

Истината бе покрита, каза вуйчото на прегазения Ангел
23 сеп 2016 22:06,
42

Снимка: Dnes.bg

С мирно шествие тази вечер Катуница отбеляза пет години от убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на 17-годишния Павел. Едното момче беше прегазено от бус, пълен с приближени до ромския бизнесмен Кирил Рашков, а другото почина по време на протестно шествие.

Стотици се поклониха в памет на Ангел, извървяха пътя до лобното му място със запалена свещ, която оставиха пред мемориалната плоча. След това запазиха минута мълчание.

Смъртта на двете деца потресе България и страната ни беше залята от протести.

Сблъсъци с полицията, преобърнати автомобили и опожарени къщи – така изглеждаше Катуница точно преди пет години. Яростта на хората се изля върху клана Рашкови.

Днес за трагичния инцидент преди 5 години напомнят паметните плочи на двете деца и опожарените имоти на фамилия Рашкови.

"Голяма болка има по децата, които загинаха и разочарование, защото нищо не беше направено, за да възтържествува някаква справедливост. Няма осъдителни присъди за всичко онова, което се случи", заяви пред Dnes.bg вуйчото на прегазения Ангел – Веселин Христов.

"Много зле се чувстваме – болката е същата и е огромна, времето не я лекува. Болка – най-вече за децата”, споделя майката на починалия Павел – Райна Толева.

Шофьорът, който прегази 19-годишния младеж получи 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, излежа присъда от 2 години и половина лишаване от свобода заради закана за убийство към вуйчото на загиналия младеж.

Жителите на населеното място не са доволни от развоя на съдебните процеси. Утре по същото време ще се проведе мирно шествие в памет на 17-годишния Павел Толев, който почина по време на протестите в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: размирициКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагло племе са тия РашковиБог да ги съди
22
0
 
2
 
! Отговори
www преди 7 години
За мен истината е, че Катуница отнесе общественото внимание от президентските избори тогава. Катуница, не някой друг или нещо друго, направиха така, че да няма кандидат-президентски дебат. Който не помни - да се консултира с търсачите в Интеренет.Всички други истини и лъжи са подчинени на тази истина. А най-голямата истина е, че тогава пак управляваше същото лице - Бойко Методиев Борисов. В същия ред на мисли се съмнявам и в естествената смърт на друго момче. То може и да е убито!
21
2
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Много Истини се крият от историята на България , особенно за произхода на този ром Цар Киро тоест славянизираните/християнизираните роми по време на Византия , тези неща трябва да се изучават в учебниците по История а не да се крият в Тайна от Комунизма и ДС
20
0
 
10
 
! Отговори
Онзи преди 7 години
Най-циничното е,че Сребролюба прави репортажа . Преди 5 години друга песен пя ! Няма да забравим, няма да простим !
19
0
 
14
 
! Отговори
МАФИЯТА Е НА ВЛАСТ преди 7 години
А ЗАЩО КМЕТА НА ПЛОВДИВ ВЪРНА НЕЗАКОННИЯ ХОТЕЛ В ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ НА ЦАР КИРО.КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ГЕРБ И ЦАР КИРО:МЕНДА СТОЯНОВА
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ami kak da ne se trese zemiata? . Gruhcho nali vsrivi bomba predi niakolko dena. Pyrvo v Japonia se raztrese, a sega v Rumynia, Bylgaria.
17
1
 
3
 
! Отговори
exceptme преди 7 години
А аз мислех,че съм луда. В Обзор съм в хотел на 4тия етаж. Всички спят като заклани.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
32 Аз даже след като започна да клати у нас (във Варна) си помислих, че сега започва ...а то на 400 километра епицентъра. Неми се мисли ако ни удари 7 по скалата на Рихтер и епицентъра да е в София Варна, Пловдив.
15
1
 
4
 
! Отговори
Сеизмолог преди 7 години
Земетресението е било 6.1 по Рихтер в Румъния, на 150 км. северно от Букурещ, в област Вранча
14
0
 
8
 
! Отговори
Варненец преди 7 години
Току що в 2.12 часда във Варна се усети земетресение 4 може би по скалата на Рихтер.Аве викам си толкова ли да съм пиян че да ми се клати стола...
13
0
 
21
 
! Отговори
Jk преди 7 години
Тре Па Не !!!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** кадър ли си! :-)!она има гулема пурка!! :-) ща лапне целия!! :-) :-)
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дали па нема ви преварим!! :-) :-)
10
0
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
До БХКНе можеш да осъдиш всички българи, гнусно ! Няма да ти стигнат нито съдиите нито килиите! Нито парите от американското посолство.
9
40
 
2
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Модераторе кво чакаш!? Спиш ли!? Трии тези човеконенавостни расисти! Колко триъгалникА да ти цъкна! Тука има всичко и дискриминация и език на омразта и зкани! Знаете ли колко чл. на закони нарушавате и НК в тва число! IP та имат всички! В Европа ги издирват и съдят един по един за такива неща!!!
8
1
 
35
 
! Отговори
Скин Пд преди 7 години
Нали беше болен дъртият с*а*ч що не пуква!? Кво чака!? Да не пие пак костенурска кръв рептила долен!?
7
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Yтeпaй кюнец, спаси бял! Рашкови в камерата! Със сярна киселина!
6
1
 
45
 
! Отговори
Язека преди 7 години
Рашков да благодари на политиците ( нашите изедници) за това че го спасиха, оправдаха и покриха.
5
48
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Останалите роми нямат вина! Нека си берат гайлето рашкови, а не да се излива цялата вина вьрху всички роми!
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с3кс с майката на мод3раторя е кеф! Яко во 3урлата на св3нята!