Ден пореден: Майката на Мустафа я няма!

Появата на Джейлян може да повлияе зле на детето
26 сеп 2016 09:14,
55
Ден пореден: Майката на Мустафа я няма!
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Въпреки че декларира, че ще дойде да види детето си, 21-годишната Джейлян Халилова - майката на малкия Мустафа, все още не е посетила онкологичното отделение на педиатричната клиника към Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив.

Това заяви директорът на Дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Тези почивни дни, които минаха, не се е обадила дори по телефона, за да се поинтересува как се чувства детето, а за идване - категорично не се е появявала", коментира Танева.

Но дори и да се появи, Джейлян най-напред ще трябва да разговаря със социалните работници, които ще определят дали общуването ѝ с Мустафа няма да влоши още повече емоционалното му състояние.

"За момента той е усмихнат, жизнерадостен и се радва на всички подаръци, които е получил", разказа от своя страна Гергана Начева, която ще поеме социалните грижи за детето.

По думите на социалните работници най-вероятният сценарий за бъдещето на 9-годишното момче е живот в приемно семейство. Вече има кандидати, които са изявили желание да се грижат за него, но специалистите предупреждават, че преди това да се случи е нужно усилено обучение на приемните двойки.

Темата коментира и Ева Жечева, която е бивш председател на Държавна агенция за закрила на детето: "Има нужда от преструктуриране на цялата система и тя да не действа на принципа спешни действия, а да действа на принципа на превантивната работа. Там трябва да бъдат насочени инвестициите и ресурстите на системата, на държавата и на подкрепата".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: МустафаДжейлян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Как да се обади по телефона ?Тя каза че.има само една седмица в първи клас.Ни знае буквите нито цифрите.
39
0
 
4
 
! Отговори
Логичен въпрос преди 7 години
Защо тази жена все още не е дадена под съд заради това, че е изоставила децата си?Защо нашата държава толерира този вид социопатия?
38
0
 
6
 
! Отговори
сатана преди 7 години
родителите са безотговорни
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръгва ,само още една осеменителна процедура че новия иска да става татко и идва...
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно куче или една котка НЕ СИ оставят малките..имаме една саката котка,милата 3 котенца отгледа,по грижовна от хората..СТИГА писахте за тия..нямам думи как да опиша едно същество носило в себе си друго и да го захвърли?аа вие?имате ли думи да ми го опишете и оправдаете?..кастрация за такива,закони,глоби,затвори..
35
0
 
9
 
! Отговори
Не преди 7 години
съм убеден,че съм разбрал,но ако е така какво излиза?Майката е на 21г отрочето на 9...Като направим действие изваждане,излиза че прокуратурата трябва да се самосезира!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От туркиня какво да очакваш
33
0
 
12
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Фашисти и ксенофоби не пречат на обществото, но виж, мързеливци, крадци и търтеи като *** не ни трябват. Така че, събирай си въшливите одеала, хващай родата и - дим да ви няма!
32
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Каква майка бе хора, това е при-мат, дори и това не е защото те , при-матите, не изоставят децата си.Няма какво да очакваме, да се погрижат за детенцето пък и за останалите социалните, та дано пораснат свестни хора.....другото е бля бля дрънканици
31
0
 
25
 
! Отговори
Майка преди 7 години
Българската държава не се грижи нито подпомага висококвалифицираните родители, които влагат много средства, труд и време за подготвяне на децата си в много и разнообразни форми на науката, изкуството и спорта! Това нито е морално, нито справедливо, защото това са деца, които ще са бъдещият фундамент на страната ни!
30
0
 
21
 
! Отговори
Майка преди 7 години
Безнравствено и НЕЧОВЕШКО Е РАЖДАНЕТО НА ДЕЦА ДА Е ПРОФЕСИЯ! Професия, за която държавата да плаща издръжката на майката, че и на бащата! Раждането на деца е висша отговорност за отглеждане на децата със СОБСТВЕН ТРУД И СРЕДСТВА, СОБСТВЕНА ГРИЖА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ, ХРАНА, ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА БЪДЕЩИ ТРУДЕЩИ СЕ ГРАЖДАНИ НА ДЪРЖАВАТА! Държавата трябва да подпомага този процес в границите на разумното и справедливото!
29
0
 
29
 
! Отговори
?!? преди 7 години
"Майка"?!?! и не знаеш имената на децата си?!? на 21 год. с 4 деца?! това не е жена (не обиждайте жените и майките моля) това е долно животно
28
0
 
24
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Тъй наречените държавни институции са виновни! Макар сигурно ще кажат, законодателството такова. Ами оправете го! И на едните и на другите плащаме заплатите.
27
1
 
22
 
! Отговори
пряк свидетел преди 7 години
имам наблюдение и ви уверявам че децата настанени в домове (центрове) са много по задоволени от много български деца. освен нахранени, облечени и получаващи подаръци за вс. празници всеки ден получават и левче. Свидетел съм и че са неблагодарни за тази работа - казват: "На теб ти плащат да ме гледаш". Да плащат им - минимална раб.заплата. Много деца отглеждани в семействата си не получават и левче, родителите им нямат време за тях защото работят на 2 - 3 места. Неграмотни, нахални и с претенции
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случайно чуто излияние на софийска ромка:" Вчера снаата зе децките. Първо си платихме дълговите за цигарите. Вечерта пържихме кюфтета и мъжете като се напиха се биха и ръгаха с ножови"
25
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато им позволявате, ще се плодят, вие ще четете драми, ще въздишате и ще се възмущавате.Докато спасявате "Мустафа", десет други обикновени българчета са в пъти по-зле от него. Докато спасявате "Джейлян", десет други български майки си хващат пътя и емигрират. Нали усещате как стоят нещата?
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както по-долу е писано, тази агенция се намесва само след като се случи проблем. После "ох, мале, какъв ужас"... Ми тези са като плъхове. Щом имат детеродни функции, просто ги ползват. Дреме и какво ще стане след това, важното е да се начеше.
23
2
 
12
 
! Отговори
гешев преди 7 години
Ама и смех ни напушва от таз сбъркана вестникарска драма- Печкар наречен Мустафа!Леле! Направо прелест!Айде чиба и стига сте ни занимавали с тия кюнци!група кан Телериг
22
2
 
6
 
! Отговори
Мустак Карагоз Ибрям преди 7 години
Мустафа-Ибраим, Мустафа-Инбраим, Алла, Алла ю брейк фор ю;)))
21
3
 
2
 
! Отговори
SS преди 7 години
До българска майка.Тези ако небяха такива нямаше да оцелеят и да се увеличават като пополуция,следователно са по-генетично силни в сегашния реален свят,друг е въпроса какво ще правят като се размножат прекалено много