Братушките вече не купуват по Черноморието – търсят евтинкото

Търсят студиа за 20 хил. евро, едностайни и двустайни до 35 хил. евро
3 окт 2016 14:00, Анисия Иванова
47
Братушките вече не купуват по Черноморието – търсят евтинкото
Снимка: Bulgaria On Air

Все по-малко руски граждани инвестират в недвижимост по Черноморието. Брокерите на недвижими имоти в Бургаско са категорични, че спадът в търсенето на ваканционни имоти у нас, след срива на рублата през 2014 година, продължава.

Очакването на бранша, че клиентите от Русия ще бъдат заменени с тези от Украйна и Казахстан не се оправдаха.

За тях е станало все по-трудно и по-малко изгодно да купуват имоти в България, обясняват от бранша.

Най-търсени са студиата за около 20 хил. евро и едностайните и двустайните апартаменти до 35 хил. евро. Брокери предупреждават и за продължаваща нелоялна практика на свои колеги да се презентират несъществуващи лукзозни имоти.

Предлага се и решение - да се публикуват само обяви с включени договори между собственик и агенция. То обаче също среща отпор, поради невъзможността на платформите за имоти да следят дали се спазва това правило.

Репортажът по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 7 години
Плевнеиев ги насочи руснаците у вас !!! Ти не разбра ли ????? Е от такива ,като тебе кютуци сме на това дередже !! Откога ви призоваваме да отидете в Русия - там животът е много хубав ,но вие сте се запънали като магаре на мост , като РУСОСИФИЛИСТИК , който го тресе сифилиса и управляващите са му виновни !!!!!!!
38
7
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 години
Мисля че за този спад от Русия , е виновен Плевнелиев .Той се опита да пренасочи руснаците в Турция , там има Хотели . Но изяде Х.*** , и България с него .
37
3
 
3
 
! Отговори
БИЛЯНА преди 7 години
До АнонименКАТО ЗА НАЧАЛО МОЖЕШ ДА ПОЧЕТЕШ МАЛКО КНИГИ ЗА ДА СИ ОТПРАВИШ ИЗКАЗА И КУЛТУРАТА НА ИЗРАЗЯВАНЕ. ОСТАНАЛОТО В СПОРА Е В БЪДЕЩЕТО С КРАВАРИТЕ ОТ КОИТО НЕ НИ ЧАКА НИЩО ДОБРО...
36
4
 
2
 
! Отговори
Хи Хи Хи преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Аха, и на етикетите на сиренето пише 50% парафин - Вкусно по домашнему .Сладоледите им ги правят в Литва.Руснака не може да произведе дори водката, която пие.Най-големия вносител на спирт в Русия е Турция.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БИЛЯНАми гласувай за летящата ушaнка да стане президент и цялата руска сгaн ще дойде да си купи апартаменти.Това ще те направи ли хепи?
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 21Колко ли българи разполагат с 20 000 евро в брой ?доста повече отколкото можеш да си представиш.А ти кълви по цял ден на клавиатурата за няколко рубли пък чакай да събереш 20 хил евра.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво искате - ШВЕПС?******Искам ШНАПС , немски , качествен .
32
7
 
4
 
! Отговори
БИЛЯНА преди 7 години
ЕЕЕ...СЕГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА КУПУВАТ И ДА ИНВЕСТИРАТ У НАС ОТ БРЮКСЕЛ И ОТ ВСИЧКИТЕ НИ "ПРИЯТЕЛИ" ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. НИЕ ВИНАГИ УСПЯВАМЕ ДА ОТРЕЖЕМ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИМ НО УСТИТЕ НИ СА КАТО ХИПОПОТАМ И ВИНАГИ СМЕ НАОПАКИ....
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми продавайте на по-старшите си партньори американците бе, кой ви пречи да продавате на по-сташите партньори? Не продавайте на руснаците - нека ходят в Турция да купуват и на почивка, в България ще дойдат платежоспособни по-старши партньори от Калифирния и Флорида.
30
8
 
12
 
! Отговори
егати преди 7 години
По голяма обида от това " БРАТУШКИ " не можахте ли да измислите ????? Да се изтеглят ушанките лека ,полека в Русия, тук не ни трябват нагли, безочливи и примитивни хора !!!!!
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо ровят в кофите за отпадъци?
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Какво социологическо проучване - само погледни що народ хвърля по 20 000 евра през балконите и всичко е ясно.
27
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
Най-ще се радваме , като почнат руснаците да си продават за без пари бетонните чекмеджета дето накупиха.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
повечето вече продават.продажбите се обявяват в русия,тъй като много са с ипотеки.купувачи няма.
25
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А междувременно ЕС вече се разпадна докато чака да започне разпада на Русия. Но нищо де, от догодина започва разпадът на Русия, този път е сигурно - 100%, догодина Русия ще се разпадне.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що ривете бе? Преди ривахте, че щели да ви изкупят, сега ривете, че не купували! Какво искате - ШВЕПС?
23
13
 
9
 
! Отговори
аноним преди 7 години
За Русия или добро, или нищо !!!!!!! Приключват до една година и вече и децата го виждат !!! Инат и твърдоглав излезе миника Путин и съсипа такава огромна страна !!!!!
22
4
 
5
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До 21:Ако само следиш количествата пари които дават пенсионерите почти всеки ден и ще разбереш, че дори "най-бедната" част от населението разполага с търсените от теб средства. Явно и пенсионерите само крадат, а?
21
1
 
0
 
! Отговори
Oei преди 7 години
Napisah kiril ...enter...i o, dvama carstveni bulgari si kalchat angliiskia ezik v efir na nekva selska televisia...
20
2
 
9
 
! Отговори
Рублата или Тиквата? преди 7 години
Не е виновна рублата. Просто тези, които имат пари не инвестират в България. Тук идват и купуват само бедняците. Бароците има къде да си изхарчат парите.