Белезници за шефа на "Дупнишката популярна каса"

Хората, изгорели в нея, масово я бъркали с банка
5 окт 2016 08:52,
9
Белезници за шефа на "Дупнишката популярна каса"
Снимка: архив, Bulphoto

Арестуваха собственика на "Дупнишката популярна каса". Той е задържан вчера, съобщава Нова тв.

Оказва се, че много хора бъркали "Дупнишката популярна каса" с банка. Подписвали договори и получавали много по-големи лихви за влоговете си, отколкото биха взели в истинска банка.

Още по темата
Така изгоряха с десетки хиляди, а някои дори и със стотици хиляди левове. Чак тогава разбраха, че парите им не са в банка, а са били съкооператори.

Един от съкооператорите е изгубил 200 000 лева.

Със спестяванията на хората, вероятно собственикът на "Дупнишката популярна каса" е построил хотел в Сапарева баня. Той обаче е запориран заради кредити.

Жалбите, подадени в полицията от измамени, са над 150. Така вчера се е стигнало до зрелищен арест на Георги Близнаков, съпругата му Ивона и сина им Сотир. Все още нямат повдигнати обвинения, но се разследват за данъчни престъпления и лихварство.

Претърсени са 7 офиса, разпитани са общо 70 свидетели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога получваха високите ливхи, не реваха, кога дойде време да се плаща, ореваха орталъка. Тези съкооператори са в същата степен виновни, както и арестувания.
7
1
 
9
 
! Отговори
Зайо Байо преди 7 години
Още като са подписвали договорите, там е пишело че са съкооператори ,ама кой да чете ! Гледали са само дали лихвите са 17% .Лошото е ,че и образовани хора са се вързали явно заслепени от мераците за бърза печалба ! Както се казва :"Докато има шарани ,ще има и рибари ".
6
0
 
6
 
! Отговори
Финансист преди 7 години
Пускайте човеке .Той не е виновен.Това е ПОП каса а не Банка а "излъганите" сами си носят риска защото са съкооператори не вложители.Все едно са търгували на борсата и са загубели.Освен това са пълни кр.етени и не заслужават да имат пари!
5
1
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Старите хора казват:''Простотията не ходи по гората,ходи по хората".Никой не им е виновен че са се набутали.И като си помисли човек че това се случва месеци след КТБ....Лакомията човешка е безгранична!
4
0
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Хахаха .Само ***.от ще си вложи парите в т.н. Популярни Каси!!!!И Уникален тъ.панар трябва да си да помислиш популярната каса за Банка
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите ги няма и ще го пуснат след няколко месеца...
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мусура!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутра!