Български пощи глезят клиенти: Пускат безплатен интернет!

Служителите ще помагат на възрастните да ползват е-поща
Обновена: 6 окт 2016 08:51 | 6 окт 2016 08:24,
14
Български пощи глезят клиенти: Пускат безплатен интернет!
Снимка: архив, Булфото

Безплатен безжичен интернет и електронна поща ще може да се ползват в пощите в страната. "Пощите са важна част от дигиталната икономика, не само като участник в електронната търговия, но и като места за достъп до електронни административни услуги и интернет".

Това заяви зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов пред участниците в Конференция на министрите, която се организира от Всемирния пощенски съюз в Истанбул, Турция.

"Днес достъпът до интернет става услуга като доставката на ток и вода. Затова в цифровата стратегия на България сме отбелязали, че трябва да се възползваме от пощите като институция, на която хората имат доверие", каза зам.-министърът.

По думите му, станциите в малките населени места могат да служат като центрове за безплатен безжичен интернет, за ползване на електронна поща, телефонни разговори и други. Валери Борисов заяви, че в пътната карта за електронно управление за периода 2016-2020 г., пощенските станции са определени като точки за достъп до електронни административни услуги.

Служителите могат да помагат на възрастните хора без дигитални умения да получават услуги по електронен път, каза още зам.-министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
служител от Русе преди 7 години
Как ще помагат на хората да ползват е-поща, като самите станций нямат такава, за служ. съобщения все още се използват така наречените " окръжни " които се четат след 3 дни и така...........................
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Оплачи се на издънешки!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наложи ми се да изпратя препоръчано писмо от пощенската станция на едно село. Писмото беше обработено от служителката в 8.00 часа - претеглено, подпечатано, с бар код и естествено заплатена сумата за изпращането. Колата за пратките пристигала в 10.00 часа всеки ден. И днес щяла да дойде в 10.00 часа. Но писмото щяла да го пусне за следващия ден !!! Не била го обработила още ?!!! Какво обработва - чете писмата ли ?! От хора от селото разбрах, че това е редовна практика.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работя в куриерска фирма. Имаме free нет за клиенти от 4г. :)
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно предизборно ли валери борисов отчита "електронно правителство" - абсолютен циркаджия!
8
2
 
11
 
! Отговори
Ицо Вицо преди 7 години
Служителка от "Български пощи" падна от петия етаж и се приземи на асфалта след две седмици.
7
0
 
16
 
! Отговори
Kukundrel преди 7 години
Е, сега вече, в пощите и около тях ще бъде пълно с мигранти, които цъкат на телефоните си за безплатен нет. Разбира се, това ще е изключително притеснително за българите, които влизат за пощенски услуги, защото трябва да преминават през тълпата от животински *** и оценяващите им погледи. Който е бил в чужбина - знае за какво става въпрос. Тези хора се събират на места с безплатен интернет и стоят по цял ден. Те не работят, а се излежават по пейките и чакат помощите си.
6
0
 
15
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Не знаех, че работят с обикновени клиенти.Да пуснеш интернет на клиентите ... струва 30 лева за рутър, предполагам имат интернет в станциите... Да го изтъкваш това като някаква екстра е смешно, но оправдава заплатата на въпросния чиновник.
5
0
 
9
 
! Отговори
Гражданин/Селянинин преди 7 години
Ако постигнат и 10% от услугите и реномето на Кралските пощи на Обединеното кралство да се обадят.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предпочитам да спрат да отварят пакети и пликове и да започнат да доставят навреме пакетите и пощата като цяло, вместо да ми пускат безплатен интернет.
3
0
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Вместо да се занимават с глупости, да вземат служителите на БГ Пощи да влязат в 21 век. Не може да ползват все още тетрадки и по 10 мин. да ми търсят писмото дали е при тях или не, при положение че предния ден са ми пратили писмо да си го получа. Сигурно и затова пускат интернет, да има какво да правят хората на опашката.
2
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 7 години
всяка една държавна организация, било то БДЦ, Пощите .. и каквото се сетите е един цялостен труп. Нямат печалба, кражбите са навсякъде... комично е как такива фирми с такава ифраструктура са винаги губещи и биват избутвани от фирми като Еконт, автобуси и т.н. .. няма как това да не се случва без нарочно и организирано съсипване.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една хубава новина!!