Пампорово, Боровец и Банско се стягат за повече гости зимата

Ще гонят резултатите на Черноморските ни курорти през лятото
11
Пампорово, Боровец и Банско се стягат за повече гости зимата
Снимка: Булфото

Пампорово, Боровец и Банско се стягат да посрещнат повече гости от чужбина през зимния сезон, надявайки се да успеят да постигнат рекордните резултати, на които се радваха хотелиерите по Черноморието това лято.

В Пампорово вече има заявен по-голям интерес на туристи от Румъния и Молдова, става ясно от писмен отговор на депутатски въпрос на министъра на туризма Николина Ангелкова. В този курорт традиционно е силен и българския пазар.

Позитивни са очакванията и на туроператорите за Боровец и Банско, които също са силни зимни дестинации.

Ангелкова отказва да се ангажира с прогноза за броя на туристите, които ще дойдат да карат ски тази зима, но въпреки това обяснява, че има ръст на заявките за полети на летище Пловдив от Израел, Ирландия, Русия и Великобритания за периода декември -март.

Иначе тя припомня, че въпреки променливото време и блокадата на границата ни от гръцките фермери, зимният сезон от декември 2015 до март 2016 г. е бил успешен и се надява тази година на още по-добри резултати.

Ръстът на туристите през изминалия зимен сезон е бил 4,5 на сто, като планинските ни курорти са били посетени от 1,2 млн. чужди гости.

Оказва се, че туроператорите ни са спечели доверието на 39% повече чехи, на 34 на сто унгарци, 23% македонци, 19% израелци, 17% сърби, 13 на сто турци. Хотелиерите отчитат и ръст на родните туристи с 9,4 на сто.

Според окончателните данни приходите на чуждите туристи през изминалия сезон са били 827 милиона лева, което е с 5% повече в сравнение със зимата на 2014/2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Нино преди 7 години
Преди 2 години на откриването спечелих уикенд в Банско в много як хотел. Тая година, да се надяваме пак. Много яки неща измислят за откриването там
7
0
 
1
 
! Отговори
Марчето преди 7 години
Чакам с нетърпение сезона в Банско. Любимото ми място в България, и за лято, и за зима
6
0
 
1
 
! Отговори
Любомир преди 7 години
УСпех! Дано да има и много сняг!
5
0
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Опаа, подготовка на БГ хотелиерите да покажат повечко нощувки заради очакваните засилени проверки, които видяхме по морето! Този път и те са подготвени медийно! А дали ще има ръст на полетите и продажбата на горива, който не наблюдавахме това лято, господа маркетингови тарикати!?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I zaplatite za personala 500-600 lv.
3
2
 
2
 
! Отговори
Man преди 7 години
Opa,dokata mu otgovorq,kozata se razdvoi.Emi sorry,ne moje da se pishe samo za cenata na kirpicha po Orienta,ovchata loj I imambaqlda.Mestan dobre vi plashta da si tikate kvadratnite prazni kratuni pod vsqka statiq.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ви ли писна да пускате статии за възхода на БГ туризма? Няма ли да извадите и пореден скок в цените на панелките?
1
4
 
14
 
! Отговори
Вин преди 7 години
Глаголът "стягам", се наложи като основен, обясняващ всичко случващо се в Цървуландия, на примитивен жаргон,близък до населяващият ***.Стягат се за: избори, туристически сезон, посещение на..., война, проверки.Голямо стягане, ама на кое? ...