В Лудогорието: Фабрика за дюнери, внос от Германия!

Заводът в Разград щял да произвежда "приспособления" за арабската храна
18 окт 2016 12:22,
59
В Лудогорието: Фабрика за дюнери, внос от Германия!
Снимка: архив Reuters

Петата по големина фирма в Германия в областта на месопреработването иска да изгради фабрика за производство на приспособления за дюнери у нас. Инвестицията е за 1,2 млн. лева в Лудогорието.

Фабриката ще включва разгърната застроена площ от 2000 кв.м., ще осигурява първоначално 80, а по-късно още 120 работни места, очаква се да се изгради до 36 месеца от датата на подписване на договора.

Имотът, който германците си харесали, е в бизнес зона на ул. "Конверсия" в Разград.

Всичко това става ясно от докладна, внесена от зам.-кмета на общината Галина Георгиева. Тя е за учредяване право на строеж по реда на Закона за общинската собственост чрез публичен търг с явно наддаване, съобщава "Дарик".

Повече от час снощи съветниците от комисията по управление на общинската собственост към Общински съвет-Разград спорили по докладната. От нея става ясно, че инвестиционното намерение е на "Pomeat Bulgaria" ЕООД, София, която е представител на германското дружество.

Първоначално съветниците се притеснили от израза "приспособления за дюнери". Заместник кметът обаче им обяснила, че става въпрос за заготовки от месо за дюнерите, а формулировката е на потенциалния инвеститор.

След това местните парламентаристи дълго обсъждали дали имотът отговаря на законовите изисквания за отстояние на подобни обекти от преработвателната промишленост.

Осъждана била и възможността да се предложи на германцитее друг терен, в друг район на града, като сред аргументите бил този, че в бизнес зоната се развивали екосъобразни производства.

Накрая съветниците от комисията по управление на общинската собственост решили, че е важно и какво мислят за бъдещите си съседи двама от реалните инвеститори в икономиката на Разград – представители на фирмите "Стинг" и "Клео комерс".

По време на дискусиите се появила и карта, на която бил представен теренът. На мобилен телефон пък били разглеждани халета на "Polat" в Германия. В България те стъпват за първи път, посетили са няколко града, но засега са избрали Разград.

Окончателното решение дали да се одобри провеждането на търга е отложено за днес. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мама Меркел иска да осигури работа на всички "сирийци", които приюти. Първо ще въртят дюнери, а после и нас на шиша.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те коскоджам ти "Шишеджам" отвориха фабрика в Търговище и какво? 500 лв. заплата... Ай мерси, ама няма нужда. Не ви щем "производството".
40
4
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
От дюнери по-вредно да има?
39
0
 
6
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Български дюнери с месо внос от Полша и Аржентина!
38
1
 
11
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До Турчин:Ха,ха,ха......хайде не на мен,от 3 години съм в София 26 бях учителка в Разград.Чак пълни улици,да но с ученици от селата(повече от миллет),а нивото им на развитие е слабо.
37
1
 
0
 
! Отговори
Български бизнесмен преди 7 години
Купувайте приспособленията от фабриката и по-бързо си намирайте търговски места по пътя между границата и София,това е а.л.ъ.ш-.в.е.р.и.ш.а.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шак шак шукадюнерът е тука
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам и тук ръката на Москва.ТРЯБВА ДА ИМА ДИВЕРТИФИКАЦИЯ НА ДЮНЕРИТЕ
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФИРМАТА НЕМСКА АМА СОБСТВЕИНИЦИТЕ И СА ТУРЦИТози, който ще върви в Канада да си вземе *** от колегата си, дето ще ги произвежда.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕСЕТИНА ФАБРИКИ ЗА БУРКИ ЩЕ ЛИ СА ДОСТАТЪЧНИ.
32
9
 
20
 
! Отговори
Погубването преди 7 години
На вас може да ви се струва като инвестиция, и да си казвате това е добре, но истината е, че това е подслона за бъдещите нови българи арабите! Сега ще започне наемането им в подобни предприятия, а българите ще започнат да бъдат изтласквани, както криминално, заради престъпността, така и икономически. Няма да ги наемат, а и те самите няма да искат да работят в такава среда. Следвщата стъпка е заселването на още по-големи групи араби, които ще бъдат второтопоколение усвояващи територия. ЧЕСТИТО!
31
4
 
14
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
За 1,2 милиона лева! Брейййй те голяма инвестиция ще правят няма що. Те паркинг ли ще строят или какво. За тия пари могат да построят един курник.
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чух, че скоро щял да се появи руски инвеститор. Търсели място за фабрика за ушaнки. сърпове и чукове.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИвоВ Русия ги забраниха,не са хигенични....чемодан, вакзал, масква
28
5
 
11
 
! Отговори
Мелиха преди 7 години
Книжен производител от Саудитска Арабия иска да произвежда приспособления за правилния еко-стандарт, като Коран, джапанки, чаршаф и разнообразни нац. флагове, като :турски,Саудитски и пак турски, разработват се Османски и еко-кухня:дюнер...
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ITтипичната руска храна - коренища, самого и одеколон.и шишарки и гилзи :)
26
16
 
11
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Разходете се из малките селца в България, веднага може да се разпознаят нашите от вашите, нашите са добре поддържани, общината е боядисана, по улиците има деца, дори има детски градини, а вашите пустеят и само дядовци и баби живеят в тях. Днес е само по селата, утре и градовете ще са така, Разград и Кърджали ще са живи градове, с училища и детски градини, а другите ще са пълни само с бабички и дядовци. Единствените българи ще са помаците, причината я знаете.
25
7
 
9
 
! Отговори
Д-р.Радева преди 7 години
Абе тия нормални ли са?Хората идват да инвистират в дивата им индия те с претенции еко съобразни ала бала ,няма да отварят АЕЦ а цех за редене на готово месо....Ама нале тря са напраят на вжни подкупче подараче молби а у....А тия им съседи дето им викат са склад за храни на разносна търговия..не е розова долина там
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България дюнерите се хапват като топъл хляб.На път и под път-дюнерджийници.Защо да няма фабрика за незнам там какво.И то немска работа.Няма лошо.
23
18
 
8
 
! Отговори
IT преди 7 години
Добра идея. Надявам се скоро и в БГ да предлагат същия дюнер, който се продава в Германия. Определено дюнер е за предпочитане пред типичната руска храна - коренища, самого и одеколон.