Цецка Цачева от Труд на протест срещу фабрика за биомаса

Неприятни миризми, шум и вибрации тормозят хората
20 окт 2016 09:52,
19
Цецка Цачева от Труд на протест срещу фабрика за биомаса
Снимка: BTV

Жители на село Труд излязоха на протест с противогази. Те твърдят, че фабрика за обработка на биомаса замърсява въздуха в района.

Протестиращите блокираха пътя Пловдив-Карлово. Сред тях беше и двойничката на Цецка Цачева - Кръстина Стайкова, съобщи bTV.

Днес жителите на селото отново ще протестират, този път като блокират движението по Карловско шосе.

Хората твърдят, че месеци наред са тормозени от неприятни миризми, шум и вибрации. Те искат незабавно закриване на производството.

До този момент са направени над 20 проверки от институциите, включително внезапни през нощта. Наложена е глоба от 600 лева за превишени вредни емисии, която инвеститорът обжалва.

Инспекторите не са установили миризми извън централата. Контролът върху работата на съоръженията става постоянен, съобщиха от пловдивската екоинспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо в България хорат протестират само покрай избори. В Европа е пълно с такива инсталации, ама *** трябва да има тема за разговор докато си пие ракията. Днес минавах през селото по време на протеста, зареждахме стока, повече от 40-50 души не видях, на някой му се иска да са 1000, понеже е обещал гласове май.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май май взривяването му е управията!!!При толкова много проверки, такси и доклади накрая да не може да се диша и да няма глоби с незнайно количество нули - то тогава няма друг избор!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимния ти баща преди 7 години
До АнонименПърво се запознай с проблема после лай, работи един човек от селото, 2000 са по болниците!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вече стана Анонимен 8 -- към него
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По въпроса за инвестицията, бившия кмет да каже колко прибра???!!! , че ги пусна тез инвеститори да тровят село с 6000 души и още 1000 работещи във фирмите в това село.Питам????
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Аз живея в това село и ако не си минавал поне веднъж покрай него не говори...Късметлия съм, че живея на другия край и до мен миризмата трудно идва, само когато вятъра духне от югоизток. Снимката по-горе е точно от тази посока и се вижда гробищния парк. Там избягвам да ходя не по причина, че са гробища а, че може и аз да си замина от липса на кислород. В дъното се вижда и част от селото. Тези хора не си отварят прозорците, защото вместо да поветрят - започват да повръщат.
6
0
 
11
 
! Отговори
ХА ХА преди 7 години
Тия "инспекции" като си приберат пачките и може да изкарат че на теменужки мирише!Всички живеещи на 2-3 километра от такива фабрики, знаят че е отврат! Речеш да си отвориш прозореца да проветриш, и миризмата на клозет те връхлита! Тогава ти идва да отидеш и да ги взривиш тия наглеци!
5
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
Много е удачно да събереш ЦЦачева и воняща биомаса в едно изречение. Тази госпожа винаги добре се е ориентирала към силните на деня и винаги им е ръкопляскала права докато седнат. Нещо за дебата Днес?
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на тато що не протестирахте за миризмите от торището на края на селото? Ама тогава не смеехте да пръднете без повелята на П***ртията!
3
4
 
4
 
! Отговори
НАТО-веца Радев преди 7 години
аз като US възпитаник и клел се пред НАТО-вското знаме, заявявам: ще развиваме енергетика на база био-маса от Позитано, листа на Гински ханове - а инталазията ще е на Бузлуджа ,.... ПОБЕДА
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
... та какво за Цецко Цачев?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя Цецка си е биомасата на нацията. Оказва се обаче че от токсичните вещества във въздуха хората мутират и заприличват на нея. Лошо.