Животновъд трови Родопите, има опасност и за хората

Фермерът се е опитват да защити стадото си от вълци
17
Животновъд трови Родопите, има опасност и за хората
Снимка: Булфото, архив

В Източните Родопи са установени 17 случая на отровени животни, заяви пред БНР Николай Терзиев от Българското дружество за защита на птиците.

Още по темата

Човекът, който е поставил отровата около село Стражец, все още не е известен, но се предполага, че е животновъд и по този начин се опитва да защити добитъка си от нападения на вълци.

Терзиев беше категоричен, че животът и здравето на хората и животните е застрашен. Според него последствията могат да бъдат трагични.

"Отровата не спира до първия консуматор. Тя попада в околната среда и влиза в самия кръговрат на самото място", предупреди той.

Според еколозите отровата, разхвърляна от животновъда, е с дълъг разпад, което означава, че е силно токсична.

"Тя попада не само в почвата, във водата, в тревата, която по-късно пониква. Останалите домашни животни отиват на това място и се хранят, те също могат да бъдат отворени", предупреди Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕГОВОТО СТАДО ОТ ВРЕДИТЕЛИ Е? ТОЙ ПОДЛЕЖИЛИ НА ЗАЩИТА.
9
1
 
9
 
! Отговори
и кво преди 7 години
Мислеше, че ще унищожи дивите животни, които счита за вредители, а то може да унищожи и собственото си стадо. Всичко се връща!
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПлъховете, ***, амебите, *** и други подобни си имат организация отдавна. Казва се Народно Събрание и е пълно с изброените неща. Там има и голямо био разнообразие, пример : Премиер - амеба, президент - плъх, министри - *** и т.н.
7
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Такива отровители трябва да лежат дълго време в панделата.
6
4
 
10
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Бай *** животновъда явно не разчита на институциите, ами сам си решава проблема. Къде добре, къде зле - ама сам се оправя, на кой да разчита?
5
0
 
3
 
! Отговори
Тук преди 7 години
много неща не се връзват!
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "браво на човека"Като напишеш "инжексии", не знам как искаш някой да те взима за нормален.
3
11
 
9
 
! Отговори
браво на човека преди 7 години
Като държавата не си гледа работата да защити фермерите които с робски труд преживяват и накрая или мечка ще те нападне, или вълк или глудница ветеренари със със същите отровни инжексии умъртвяват добитъка на хората защото може би са болни от някоя измислена болест...
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поставянето на отровни примамки не е ли незаконно? Има резон в думите еколозите този път, даже за оборската тор има наредба как и при какви обстоятелства да се внася в почвата, а за разхвърляни умишлено токсини едва ли ще е по-различно. Уважително е да защитиш хляба и бизнеса си, но не е това начинът.
1
3
 
6
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Ами като го знаете кой почнете да му трепете овцете в потайна доба както той прави. Да видим дали ще излезе на глава с вас, нали сте повече и по-силни.