Пазарджиклийска мечта: Саниран блок, безплатно!

Министър Павлова поздрави хората за смелостта да не слушат клевети
25 окт 2016 20:20,
66

Снимка: МРРБ

Строителният министър Лиляна Павлова откри един от най-големите жилищни блокове, обновен по националната програма за саниране – блок №25 в пазарджишкия кв. "Изток".

Той е с разгъната площ от над 13 хил. кв. м, него живеят 170 семейства. Близо 3 млн. лева е инвестицията от бюджета по програмата, с които са монтирани външна изолация на стените, нова дограма, поставена е топлоизолация по подовете, топлоизолация и хидроизолация по покрива, обновени са и общите части, съобщиха от регионалното министерство.

Още по темата

Над 3600 жилищни блока в страната имат готовност за сключване на договори за саниране по националната програма, а по 2000 сгради тече реална дейност, обобщи Павлова. Тя благодари на жителите на санирания блок за смелостта да се доверят на програмата и да не обръщат внимание на клеветите по неин адрес.

"Благодаря Ви за вниманието, благодаря за смелостта. Вие бяхте първият блок в Пазарджик, подал документи по програмата, с което показахте, че сте най-смелите и успешните, защото не повярвахте на грозните инсинуации, на лъжите, а видяхте, че програмата е за хората", каза им министърът.

Тя припомни, че кабинетът стартира Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради с идеята, че това е най-голямата директна социална политика.

Според Павлова след въвеждането на мерките за енергийна ефективност разходите за отопление ще паднат с около 40-50%. Тя увери и че програмата за саниране ще продължи.

"Мога да гарантирам от името на правителството, че програмата продължава безплатно, затова не слушайте манипулации, никой няма да ви вземе апартаментите, никой няма да Ви сложи радиоактивна дограма, данъците няма да се увеличават. Програмата остава безплатна до 2018 г.", категорична бе тя. 

Освен в Пазарджик, днес бяха открити и още две санирани сгради, които са се намират в град Гоце Делчев. На церемонията присъства заместник-министър Николай Нанков, съобщиха още от МРРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
2
 
! Отговори
GolemPraz преди 7 години
А никъде не е споменато. че в този блок 95% от живущите са индийскo потеко. Слочаенос? Не мисла!
54
3
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Безплатен обяд няма и мама на тати не дава безплатно. Има едни 20 милиарда заеми, които правителството на ГЕРБ изтегли и задели в партийната касичка. Е ще има по някой лев за глупавите учители , които биха адали гласа си за ГЕРБ, по някой лев за пенсионери за Коледа и после десетки години ще им теглим теглото на ГЕРБАДЖИИТЕ. За по умните има разумни хора като КАРАКАЧАНОВ-НОТЕВ, които ще вдигнат пенсиите до над 300 лева минималната и ревизия на договорите за концесия с цел печалба от милиарди.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май някой се притеснява че накрая няма да има нужда от Белене руснаци и т.н.между другото има разчети че санирането на цялота държава ще струва по малко от белене и изобщо няма да ни трябват нови големи шлемове ама на мн ПОП КРЪСТЬОВЦИ не им се иска.
52
2
 
5
 
! Отговори
Над преди 7 години
До Нед до 55Пълни глупости!От такива като теб хората не вярват и не смеят да се включат.Две години се боря срещу подобни подлеци,но...У нас винаги лошотията печели.
51
2
 
7
 
! Отговори
До Нед преди 7 години
Това пък от къде го измисли? - "домоуправители са длъжни да събират пари от санираните жилища за покриване на вноската и лихвата по кредита"??? Стига вече свободни съчинения. Коментираме програма за безплатното саниране, по която бенефициента няма задължения.
50
3
 
6
 
! Отговори
До Панелка преди 7 години
Не си съгласен ли? А хората на които преди 30-35 години за да построят панелни комплекси също не бяха съгласни да им бутат къщите и въобще не искаха да живеят в панелките, но ги натикаха там.
49
4
 
3
 
! Отговори
До Нед преди 7 години
Да. Безплатното саниране се плаща от бюджета, но заспалите и не успели да се включат в програмите ще плащат и собствените ремонти по ЗУЕС - пряко и безплатните косвено - чрез данъци. Стиснатите плащат двойно.
48
2
 
7
 
! Отговори
REKLAMA преди 7 години
Избори 2016 идват и така последните козове , Лине няма вече козове та може започне се съблича то друго не остана , по бельо стават чудеса
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безплатно е единствено лакомството в капана!!!Кой пръска пари вече ей така,без печалба или очаквана такава??Че,ако беше безплатно повярвайте НИКОГА няма да го приложат и направят като работа или нейн вариант!!
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си направим Реклама , снимка тук снимка там само и само да запазим ГЕРБ
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Частните къщи не се санират безплатно защото не попадат под действието на ЗУЕС.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павлова не трябваше ли да е уволнена заради несправяне с Зимнатаа обстановка , цици ли показа пред Борисов какви ги вършат не е ясно
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо аз като живея в къща сам със собствени средства се санирах , а за други безплатно?
42
4
 
7
 
! Отговори
До хаха преди 7 години
Сиренцето в капана ги чакат заспалите собственици, които дори не се замислят да поддържат сградата. По ЗУЕС има начин да задължиш и ремонта на етажната собственост. А тези, които не участват в програмите - минават за обезпечени и ще правят качествени ремонти със собствени средства. Спите ли, спите? Спете, спете...
41
8
 
8
 
! Отговори
Поздравление! преди 7 години
Спретнато и чисто. Красота! В сравнение със съседните не оправени грозни панелни кочини с течащи покриви и мръсни фасади.
40
6
 
5
 
! Отговори
Васил преди 7 години
Повечето прозорци са с бели профили, но има и няколко с кафяви. Предполагам, че са били монтирани от собствениците им, още преди да започне санирането на сградата. Считам това явление за проява на лош вкус.
39
5
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Това аз съм го платил, заедно с тези които плащат данъци които ГЕРБ взима да си прави реклама...
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безплатен обяд има ли? И това в България?!
37
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саниран блок безплатно за 3 млн. лева ? Хайде тая свинетка да обясни тая аномалия.
36
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И когато конденза залепне в сглобката на панелката която тъй или иначе е под въпрос, пазардликлиите ще спят в колибите.