На тезгяха: Яхта на цената на кола

Данъчни във Варна пуснаха за продан 9-метрова яхта
26 окт 2016 08:46, Александър Попов
17
На тезгяха: Яхта на цената на кола
Снимка: Reuters, архив

Националната агенция по приходите във Варна извади на тезгяха няколко моторни яхти, като цените са сравними с тези на нов автомобил.

Една от най-атрактивните оферти е за яхта с дължина над 9 метра. Плавателният съд "Cher" се предлага на търг с начална цена от 40 000 лева, заради неизплатени задължения на собственика й, показва справка в регистъра на данъчните.

В момента моторната яхта се намира на пристанище "Хидродинамик", поясняват от НАП-Варна за тези, които се интересуват от огледа й, пише "Монитор".

Яхтата е оборудвана с два двигателя Mercruiser, които са с мощност от по 385 к.с. , се уточнява още в обявата за търга. В нея данъчните са обявили за продажба и още 5 моторни яхти, които се намират на котва в Ахелой. Те са с дължина между 7 и 8 метра, като началните цени за предстоящите тайни търгове, са от 10 000 до 49 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: НАПВарнаяхта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Коя точно "кола" имат предвид?
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До shikelgruber-------------------------------Ти каква точно яхта имаш, че няма никакви филтри по двигателите :)
9
2
 
7
 
! Отговори
НАП преди 7 години
до Моряк и половина 9обаче цената си е направо безумна висока за тая бангия.-----------------------------Това им е работата на НАП, да вземат максимум пари и да защитят интереса на държавата. Ако не го направят ще им насъскат Цацаровия. Напълно нормална практика е при такива високи цени на първи тур да не се яви нито един кандидат. На следващия тур вече намаляват цената, ако пак никой не дойде намалят още. И така докато някой купи въпросния актив.
8
0
 
8
 
! Отговори
Mopcku_ преди 7 години
Колегата яхтсмен е прав, но все пак твърдя че не знаем какво точно обсъждаме в предвид, че снимката от статията е архивна на Ройтерс :)
7
2
 
5
 
! Отговори
VOLVO PENTA преди 7 години
Shikelgruber, и филтри има и масло за Z колоната, ама няма как да ги знаеш тези неща с надуваема " яхта" от Метро...
6
1
 
8
 
! Отговори
Яхтмен преди 7 години
До колегата по-долу: По определение - Яхта е ВСЕКИ плавателен който се използва за РАЗВЛЕЧЕНИЕ. Т.е. яхти са и сърфовете и джетовете , но негласно се приема, че те не са яхти. А иначе има моторни яхти и ветроходни яхти (последните задължително също имат и мотор)А за цените на НАП посочени в статията - за Б-я са високи - поне за това което се вижд на снимката. За Справка едно ветроходно 25м корабче(яхта) в ного добро състояние над 1г. го продаваха и с мъка му взеха около 35 хил. лв.Та цени цени
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До shikelgruber--------------------------Имам приятел който си купи фолксваген файтон от такъв търг на НАП. Електрониката на скоростната кутия беше умишлено унищожена, а в маслото на двигателя имаше фин пясък. За яхти не претендирам да разбирам. Но който иска да ти направи мръсно, ще го направи. Без значение дали имаш филтър или нямаш филтър. Имаш обаче със сигурност нагнетателна помпа за високо налягане която също не е евтина.
4
1
 
19
 
! Отговори
shikelgruber преди 7 години
Понеже първият е разбирач,аз не съм,но пък имам яхта,та да кажа-двигателите нямат филтри дето да надупчиш.Те нямят филтри изобщо.В зет колоната няма как да сипеш пясък, освен в картера на двигателите.Те струват маск. 30% от цената,но като цяло в БГ цените са ненормално високи.Трябва да си ненормално зле,да си държиш яхтата в БГ.Там-в БГ всичко е ненормално........Апропо "кеф цена няма".
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това платена обява на НАП ли е ?
2
18
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 7 години
Това с яхтите не го разбирам. За какво си купува човек скъпо возило? Ами за да го показва на хората, разбира се! А там, насред морето, кой ще те види, че имаш скъпа яхта? Само на пристанищата ще те видят. И какво излиза - купуваш си яхта, за да стои по пристанищата. Все едно да си купиш Ауди, за да стои в гаража!
1
1
 
25
 
! Отговори
Друг път преди 7 години
Масово собствениците на такова имущестов го повреждат. Сипват пясък в маслото, махат или дупчат филтрите. Слагат вода в маслото на двигатели и скоростни кутии. Такива "изгодни" сделки после излизат доста скъпо.