Поничките със серия дела срещу близки на Тодор, искат 10 бона

Били засегнати от изказвания на брата на покойното момче
26 окт 2016 17:30,
59
Поничките със серия дела срещу близки на Тодор, искат 10 бона
Снимка: Facebook

Братята Десислав и Иван Дамянови-Поничките са завели серия дела срещу близки на починалия 18-годишен Тодор във Враца. Първото започва днес.

"Иван ме съди за обида. Миналата седмица получих призовка. Десислав пък ме съди за друго изказване, но пак за обида, като делото ще започне на 3 ноември", съобщи братът на Тодор Йорданов - Ивайло, пред "България днес".

Всеки от исковете, заведени в Районния съд във Враца, е за по 5 бона, или общо братята искат 10 000 лв. от Ивайло.

"Хората искат да изкарат парички. Затова не ме съдят двамата, а всеки поотделно", коментира ответникът.

Ивайло Йорданов обясни, че единият брат се е обидил от негови думи, че не е ясно с какво се занимават и какъв е бизнесът им. Другият завел дело срещу изявление в живо включване в телевизионно предаване. В него Ивайло казал, че като слушал думите на очевидци, те са искали да се бият, а не да се защитават. От показанията на други свидетели станало ясно, че са се защитавали, а нападателят бил младежът.

Още по темата

Ивайло добави, че по негова информация има внесени искове и срещу бащата на приятелката на Тодор - Грета, а и срещу още един човек, който говорил по темата по телевизията.

Подсъдимият изрази притеснения за обективността на магистратите, тъй като делата ще се водят във Враца. Добави, че е безумно срещу него вече да тръгват процеси за обида, а делото за смъртта на малкия му брат дори не е влязло в съда. Според Ивайло Поничките са завели делата, защото във Враца тръгнали слухове, че след смъртта на Тодор почерненото семейство получило десетки хиляди левове.

"Става въпрос за даренията, които много хора направиха, за да можем да наемем добър адвокат. Това са 3000-4000 лв., които отидоха за погребение и за юридическа защита", заяви Ивайло Йорданов.

Докато срещу него тръгват дела за клевета, процесът за смъртта на Тодор наистина е в изходна позиция. В края на август материалите бяха върнати от съда на прокуратурата. Това стана, след като бяха намерени нарушения на процесуалните правила и делото бе върнато за прецизиране на обвинението.

След няколко обрата в крайна сметка то е за хулиганство, извършено с особен цинизъм. Тодор почина на 12 януари в центъра на Враца при сбиване с двамата братя. Веднага след трагедията Поничките бяха арестувани и обвинени в непредумишлено убийство. Обществото във Враца са разбунтува и излезе на няколкодневни протести срещу прокуратурата и обвинението беше променено в най-тежкото - предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Петорна съдебномедицинска експертиза установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той всъщност е имал сърдечно заболяване. След намеса от Главна прокуратура бяха направени още няколко експертизи.

В резултат на събраните доказателства делото беше изпратено от Окръжната в Районната прокуратура във Враца. Срокът за изготвянето на обвинителния акт беше удължен по искане на обвиняемите, за да бъдат разпитани и други свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: ВрацаТодорПоничките
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безсрамници - убиха момчето и сега изтезават близките му.
22
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
neznam kakvi hora ste vsi4kite...ili tova sa samo postaveni komentari.... NE MOGA DA PROUMEQ KAK MOJE DA ZASHTITAVATE TEZI UBIICI ....I DA VIKATE NA MOM4ETO S RAZNI PRQKORI BOKSA I TNN ...MOM4ETO NE MOJE DA SE VURNE VECHE .. krai...tova e...
21
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно са постъпили.Представете си, че братът на келееша, който умря от анаболипо телевизии и по медии и социални мрежи Ви клеветии аз ще заведа дело, не толкова за пари, а да се научат че това не е правилно.Човек трябва сам да си защитава името и достойнството.Аз също бих завел дело срещу това неморално семейство.И Майката и брата не са стока. И такива хора обществото трябва да ги порицае.
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЪВ РУСИЯ ИМАТ КАМЕРИ В КОЛИТЕ МНОГО Е ИНТЕРЕСНО ЩОТО ЯКО ОБИЧАТ ДА ИЗЛИЗАТ И ДА СЕ БИЯТ АКО СТАНЕ ФАЛ НА ПЪТЯ!!!------ПОНИЧКИТЕ СА ИЗВЪРШИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И МОГАТ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ДОСТА НЕЩА : ПРИЧИНЯВАНЕ НА ТЕЛЕСНИ ПОВРЕДИ, МОРАЛНИ ЩЕТИ !НО МАЛКОТО СИ ИМА ВИНА!!! ДА МИ ХОДИ ДА СЕ БИЕ С ТИЯ ДВАМА ДЕБЕЛАЦИ НАЛИ ГИ ВИДЯХ НА СНИМКАТА!!!---------ТУК ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА ГИ СЪДИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЪТНОТРАНСПОРТНО КОЕТО СА ИЗВЪРШИЛИ!!!!! ПОНИЧКИТЕ :)
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можеха да ги осъдят за "превишаване на неизбежната самозащита" и да лежат в затвора ако брата на Тошо-бокса не изипа една камара клевети, не настрои общественото мнение и то от своя страна не натисна прокуратурата да повдигне обвинение в умишлено убийство. Самото обвинение по начало е грешно защото въпросните "понички" са били нападнатите, а не нападателите, но малко са се унесли с тази "самозащита". За мен лично братът на Тошо-бокса е основния виновник поничките да избегнат затвор!
18
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМАМЕ НАЛИЦЕ ПЪТНО ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОЛКО ДУШИ ПРИ ТАКИВА ПОЛОЖЕНИЯ ИЗЛЕЗНАХА И СЕ САМОРАЗПРАВИХА КОЛКО!!!!!--------------------------НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ ДОБРЕ СЪС СЛУЧАЯ НО МИСЛЯ, ЧЕ МАЛКОТО Е ОТИШЛО ДА СЕ РАЗПРАВЯ!!!НО ТЕ, ЧЕ ГО УБИХА УБИХА ГО!! А МЕДИЦИТЕ НАПИСАХА ФАЛШИВА ЕКСПЕРТИЗА, ЧЕ БИЛ ПОЧИНАЛ ОТ СЪРЦЕ АМИ ДА ЩЕ ПОЧИНЕ КАТО ГО МЛАТНАТ В СЪРЦЕТО!---------------------------------------ПОНИЧКИТЕ СА БИЛИ В НАРУШЕНИЕ ТОВА СИ ГО ПРИЗНАХА !!!
17
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко искат момчетата!Цената за опетненото име е направо смешна!Но сега е време и срещу определени медии да заведат сериозни дела, защото най-големите виновници са медиите, които размножиха една лъжа! И продължават да подкрепят хулиганското поведение и да произвеждат бъдещи жертви на криворазбраните достойнство и чест.
16
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави впечатление колко много хора защитават Поничките във форума.За какво ни е тогава съдебна система въобще след като толкова хора са зад тях.
15
4
 
21
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Ако помните, веднага след случая беше подета мащабна кампания. Бяха манипулирани и медии и общество, по ФБ тръгнаха каузи от рода "не на насилието" и пр. Самите "понички" ги очернениха и едва ли не - осъдиха без съд. След разследването нещата излязоха малко по-различни, а близките се омотаха в собствените си противоречия. Сега е напълно възможно тях да ги осъдят, защото всяко твърдение трябва да се докаже иначе е клевета. Поничките явно не са най-големите моралисти, но морал и закон са различни.
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По делата им ще ги познаете!
13
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия понички с мармалад или шоколад са?
12
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поничките да не се препържите само че в повече ми дойдохте , мислете малко мислете....
11
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормални хора не биха тровили живота на без това съсипаното от скръб семейство.
10
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поничките президенти!Кандидати на Герб!
9
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези Понички пострадали ли са при побоя, с който са предизвикали смъртта на момчето?Инвалиди ли са от побоя?
8
5
 
19
 
! Отговори
anon преди 7 години
правилно. всяка *** ьов щина трябва да си има последиците и виновниците наказани. малки стъпки, малки стъпки... преди да проходиме като нация.. макар и малко късно...
7
30
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами направете си извод за тези ПОНИЧКИ- долни убийци и изнудвачи!
6
14
 
46
 
! Отговори
Толумбичката преди 7 години
В случая поничките са прави! Наричаха ги убийци, престъпници и какво ли още не по всички медии, които като папагали повратяха версията на брата на починалото момче. После се разбра, че починалото момче било налитало на бой с бокс, а поничките се отбранявали и че във Враца било нормално да се ходи с бокс и с бухалка в колата. Оказа се че момчето е починало от вроден порок на сърцето, след петорна експертиза. Не съм чул някой да се е извинил на поничките и на мен някой да ми скочи с бокс ще се бия
5
13
 
61
 
! Отговори
Жана Танчева преди 7 години
Изключително правилен подход на тези онеправдани хора, които слугинарските медии продължават да наричат обидно "поничките". Странно защо не наричат Борисов "Тиквата".
4
18
 
54
 
! Отговори
Някой си ванччото преди 7 години
Ако умрелият не беше налетял на бой със бокса в ръка,сега щеше да е още жив.Много правилно си търсят правата хората.Да се обвиняват хората просто ей така не е никак правилно .(то4ка)