Баща и син пребиха лекарка и охрана в болница

Пострадалата д-р Анчева е настанена в болницата в Пазарджик
28 окт 2016 11:44,
76
Баща и син пребиха лекарка и охрана в болница
Снимка: flickr

Баща и син пребиха лекарка и охранител в отделението за Спешна помощ на болницата в Пазарджик, съобщи за "24 часа" директорът на болницата д-р Васил Вълчев. Побоят е бил нанесен в четвъртък следобед.

Заради сериозните наранявания д-р Гергана Анчева е настанена в отделението по неврохирургия на болницата, а охранителят е освободен за домашно лечение.

Нападението е извършено от баща и син от Белово, на които д-р Анчева оказвала медицинска помощ след катастрофа.

Заради драстичния акт на насилие лекари, мед. сестри и служители на болницата днес ще протестират срещу насилието на медици пред Спешното отделение на пазарджишката болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
спешен лекар преди 7 години
Емоциите са едно,а истината друго.Емоциите са винаги много лош съветник.В критична ситуация най добрият е този който остава най спокоен и хладнокръвен.Само той може да вземе правилното решение.Ако щете вярвайте,но това съм го виждал стотици пъти.Това което пиша е резултат от 27 години работа.Тогава когато завърших 25 човека започнахме работа в родният си град.Сега за последните 10 години са дошли 4!Факт е,че няма да имаме лекари след 10-ина години!Лошото заплащане и омразата са вредни за всички!
62
0
 
3
 
! Отговори
Пълнени чушки преди 7 години
До Анонименсъгласен съм с теб,не веднъж съм попадал в ситуаций в които лекар пренебрегва пациент,та дори и си позволяват да обиждат и да гонят.бил съм в болници в Русия,Чехия и Испания,там видях какво е здравеопазване,на гише инфо в Чехия,жената излезе,заключи и ме заведе до кабинета на лекаря,обясни му ситуацията,защото видя,че не зная чешки език,не ме оставиха за секунда,пред кабинета чакаха поне 10 човека,но всички проявиха разбиране и ме пуснаха да мина първи.Да не попадаш в болница в бг.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До спешен лекарВиж кво, има добри лекари в България, но те са като белите лястовици! Именно поради тази причина хората не харесват лекарите!
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По телевизията човекът каза, че лекарката от спешната го е напсувала...(пациента или някой от роднините му - не разбрах ). Но тя нищо не споменава за това!
59
2
 
8
 
! Отговори
спешен лекар преди 7 години
Годините насаждана омраза срещу лекарите вече дават ненадминати резултати.До 10 години обаче нещата ще се оправят.Просто няма да има български лекари в България.90 процента от лекарите у нас са над 55 години и дотогава ще са пенсионери,а младите колеги отиват да работят и специализират в чужбина.Завършващите средно образование пък не искат да учат медицина защото това е нископрестижна и нископлатена работа.И са прави-всичко друго но не и медицина!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно, 64, аз съм със средно образование и не правя граматически грешки. И не съм лекар при това .... Да си завършил висше, да си дипломиран доктор и да не знаеш къде се поставя запетая, при това използва не особено благозвучни нарицателни........ как ви приемат да учите медицина?!!
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАко почнат да лекуват само тези, със средно образование, ти няма да минеш през болницата. Почти нямаш дума без правописна грешка.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Побойниците да не са от стипендиантите с висок успех?
55
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да отпадне лесарската тайна. Така ще може да се разкаже свободно за пошростите, с които лекарите се занивават ежедневно, но тяват право да разкажат, покажат и т.н.Преди време уволниха лекари, които публикуваха видео с хора, които уж са цолни, пък направо се излагаха
54
1
 
4
 
! Отговори
Безпартиен преди 7 години
После крещи, понеже не можел да стане сам, да сме го били цитирам "увили в одеало като труп" за да го свалим до долу в двора. Е много се извинявам.... напрегната професия, обаче като са си я избрали, да се спазва всичката етика и професионализъм. Скоро гледах филм за румънската спешна помощ. При усилие бихме могли да постигнем това качество.... но с вайкане и работа през пръстите не става.
53
1
 
7
 
! Отговори
Безпартиен преди 7 години
Следния случай..... Имам дядо на 94 години да ми е жив и здрав. Баба ми на 89 (гледат се сами и сами се оправят). Дядо ми получава сърдечна криза. Докато дойде бърза помощ 32 минути в град Пловдив. Баба ми като старша сестра и акушерка го спасява (добре че професионалистка в работата си, дори и пенсионерка (пуска му кръв и тн.) Идва тази от линейката (дядо ми стабилизиран въпреки че кръвното е 220 на 140 и крещи защо ги били викнали понеже човекът бил изправен на леглото и "му нямало нищо".
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 52 Да има и това са единствено инвазивните кардиолози. Затова и не остана човек без коронарография, но от други диагнози също умират хора. Просто имат си лоби и така са си уредили нещата. Аз например въпреки, че съм началник отделение и втори пореден месец работя само с един почивен ден (няма кой да вземе разположение). Заплатата ми е като на една магазинерка и така са повечето колеги с изключение на некадърните джипита (70% са без специалност). Просто нещата са надолу с главата.
51
1
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 7 години
Не мога да си представя, че има хора, които одобряват тази постъпка. Този *** трябва да го вкарат в затвора за 10 години и да му конфискуват имуществото за да се обезпечат вземанията. Аз реших вече да си взема законен пистолет само за отделението. Много са нагли така наречените роми. постъпват в изключително тежко общо състояние и когато въпреки положените усилия някой почине идва цялата махала и се нахвърлят на бой. Все едно, че са безсмъртни. В цял свят умират тежко болни в болниците.
50
0
 
14
 
! Отговори
край преди 7 години
Доктора не иска да ти помогне и го биеш, ми що не биеш монтьора че не иска да ти оправи дръгела или що не биеш адвоката че не ще да се занимава с твойте глупости или ... На доктор само ръцете трябва да му се целуват и да му се молят да приложи знанията си за да те спаси. *** народ не го разбра - ще му избегат читавите доктори в чужбина а тука ще останат такива дето и да ги бие и да ги моли - файда нема.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ромлянци
48
12
 
8
 
! Отговори
Безпартиен1 преди 7 години
Абе тия напоследък от "спешна помощ" взеха доста често да ги бият....явно в крайна сметка има защо.
47
0
 
14
 
! Отговори
А1 преди 7 години
По-последна информация, се оказва, че побойникът на лекарката и охранника е кандидатствал за работа в..... полицията!?
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименпак рев ....а знаят ли бедните българи ,че има доста български лекари на фона на толкова некадърност и нечовешко отношение има лекари дето получават по 20 хиледарки на месец -пари които българинът ако види на куп ще се помисли за голяяяям късметлия. Гледайте нац. лотария да видите как се радват българите по на 2000 лева и как им се пресмиват под мустак нашите лекари-акули ! Нашите лекари искат много ,но не се развиват ,некадърни са и спят на лаврите ,че са велики ,защото болните хо
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При минималните здравни вноски на българина-17,50 лв./месечно(при минимална заплата),и 2,5 млн.пенсионери трябва да очаквате и минимални грижи.Качествено здравеопазване,добри специалисти и отношение има на запад,където вноската е поне 200-300 ?.Над 50% от новозавършилите медицина, а именно най-качествените, заминават да специализират и работят в чужбина.Плюйте по лекарите си за последно,че почти не останаха желаещи да лекуват неблагодарници безплатно.Чао,и вие да си гледате здравето,че няма кой.
44
5
 
11
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 7 години
Абе къде се крие министърът на здравеопазването? Що за глупости се вършат в България? Ами полицията?Съд. система?