Бивш кмет зад решетките – обзавел детска стая с общински пари

Костадин Катин купил легло, гардероб, бюро, рафт...
31 окт 2016 09:00,
16
Бивш кмет зад решетките – обзавел детска стая с общински пари
Снимка: "Монитор"

Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин се сдоби с втора присъда за злоупотреби. Този път на него беше наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца с тригодишен
изпитателен срок, пише "Монитор".

Обвинението на Катин е за това, че той си е позволил да обзаведе с общински пари детска стая в дома си. Присъдата беше постановена от Дупнишкия районен съд за престъпление по Наказателния кодекс.

Бившият градоначалник е признат за виновен в това, че на 14 септември 2006 г. в град Кочериново, област Кюстендил, в качеството му на длъжностно лице - кмет на Община Кочериново, е присвоил общински пари в размер на 984 лева. Средствата му били необходими за изработването и монтирането на обзавеждане за детска стая в дома му.

С общинските средства Катин закупил легло, гардероб, бюро, стенен рафт и компютърно бюро.

Заради това си провинение бившият градоначалник е лишен да заема държавна и обществена длъжност за срок от 2 години, както и да заплати на общината сумата от 984,20 лв. ведно със законната лихва върху сумата, считано от датата на деянието. Що се отнася до обзавеждането в детската стая на Катин, то се отнема в полза на държавата, решиха още магистратите.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

Това е втора присъда на Костадин Катин. Той вече изтърпява четиригодишна в затворническото общежитие в Самораново, отново за злоупотреби. Наказанието му беше наложено за съставянето на документи с неистинско съдържание, с които е разрешил да се отсекат 21 тополи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Зевзек преди 7 години
За кокошка няма прошка! Сега ще уведомим Брюксел за борбата ни срещу корупцията ;-)
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Po dobre tova ot kolkoto kasina drogi i prostituzki skriti mutrrdi na mutrite
14
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Наистина "няма такава държава". Смешняшка история и се хвалят с нея. Задължително трябва да го накажат за тези провинения, но да го вкарат в затвора за общо 5.5 години( 4 години първата присъда за 20 тополи и 1.5 години втората - за 980лв.) е " нема такава държава"
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12, а оня дето цепи атома и прекара едни води, та плати данъци за 2/3 милиона без да притежава правоспособност, съответно без да му се полагат, а другия дето събирал старо желязо- демек бил клошар, а другия дето натрупал милионите докато всички получаВахме срЕдна месечна заплата от 5 долара- а другият дето се прави на цигулар и певец, а веднъж не си научи текста- НЕКА СЪЩИЯТ СЪДЕБЕН СЪСТАВ ГИ ЗАПОЧНЕ, А ПОСЛЕ ДРУГ МОЖЕ ДА ГИ ДОВЪРШИ- ВСИЧКИ ДО ЕДИН ОЛИГАРСИ СА В БОРБА ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ.
12
0
 
11
 
! Отговори
az tam преди 7 години
По тая логика - на хилядарка на година, Бисеров би трябвало за 780000 долара (поне толко откриха в една сметка) трябва да лежи около 1400 години.
11
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
защо не пишете от коя пария е избран
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Ха, хати колко мислиш че взима един кмет
9
2
 
7
 
! Отговори
оптимистично преди 7 години
Пропорционално, по дни, Иван Костов трябва да лежи до 2116 та година. Ще стане...
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя малко е крал, затва са го хванали.
7
1
 
6
 
! Отговори
do 6 преди 7 години
Типично по български. Щом е млако престъплението в сравнение с другите, значи трбява да се подмине, понеже имало и по-страшни! Това ли ти е логиката? Това е престъпление и трябва да се накаже. Простичко е!
6
5
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
A,bre hora..obzavel bil detska staya i shte mu pochernite jivota v zatvora.AMI ONIYA BAGABONTI CHOKOVI,BIVSHIYA KMET NA TURNOVO ZA ZAMENKITE S GORITE,ST.ZAGORA BEDECHKA STROEJITE,ONIYA PALATI NA KMETA DETO GI SNIMAHA S DRON,V DEVNYA DIMITUR DIMITROV S DETSKATA GRADINA V KV. HIMIK TAM IMA DVOREC,KAKVO VI STAVA??? OTI SE ZANIMAVATE S KMETA I DETSKATA STAYA,AMI VSEKI KMET PO GOLEMITE GRADOVE KOITO IMA % VUV VSYAKA OBSHTINSKA SDELKA,DECATA IM S FERARITA RAZNI,BIVSHIYA VELINOV V SAMOKOV....ee..
5
0
 
6
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Хс ха, аз докато пиша ти си ме изпреварил :) Да видим дали ще доживеем да тикнат някои от по-крупните крадци в затвора, аз съм скептичен.
4
0
 
26
 
! Отговори
Майкооо преди 7 години
Значи за 21 тополи и 1000 лева 4 години затвор. За КТБ и АЕЦ Белене - 0 виновни и осъдени. Значи в ***//// майчиново е имало документи, че кмета е наредил да се отсекът 21 тополи, но в банково учреждение няма документи и надзор!?!
3
0
 
26
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Еми така е, ако беше откраднал някое друго милионче (ала хидро-инжинер Доган) нямаше да е зад решетките сега. За кокошка няма прошка! Така е в най-абсурдната държава в Европа!
2
1
 
24
 
! Отговори
Ха, ха преди 7 години
За кокошка няма прошка! Някому е бил неудобен и са го набелязали. От друга страна е срамно за държавата един кмет да се съблазни за 1000 лева и то за такива нужди! Срам, срам, ама пълен срам! Най-бедната европейска страна с африканско ниво!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя хич не е нагъл.