Военни и хеликоптери се включват в търсенето на Мирослав

34-годишният мъж се загуби преди пет дни край връх Ботев
31 окт 2016 11:37,
15
Военни и хеликоптери се включват в търсенето на Мирослав
Снимка: Facebook

Базираната в Карлово 61-а стрямска механизирана бригада на армията е мобилизирана, за да се включи в търсенето на изчезналия в планината над Калофер Мирослав Късовски.

Още по темата

Ще бъдат вдигнати и хеликоптери, които също да се включат в спасителната операция. Нареждане за мобилизирането на армията е издал премиерът Бойко Борисов, след разговор с кмета на Калофер Румен Стоянов, пише "24 часа".

Причината е че заради лошото време планинските спасители не могат да продължат търсенето сами, обясниха от Министерския съвет.

Към Калофер пътува и началникът на отбраната ген. Константин Попов. От полицията в Пловдив също да изпратят подкрепления, които да се включат в търсенето, наредил още Борисов.

Пети ден продължава издирването на Мирослав Късовски, който изчезна в района на връх Ботев в Стара планина.

Последната връзка с 34-годишния мъж е била на 26-и октомври, когато той се е обадил на близките си, за да им каже, че ще изкачи върха и след това се прибира. Ден по-късно роднините му подават сигнал, че е в неизвестност.

По време на похода в планината Мирослав е бил с колело. Три дни екипи на Планинската спасителна служба търсиха младежа, но без резултат. В акцията по издирването му се включиха и много доброволци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм ходил сам в планината.Два дни преход гара Кръстец-Узана.Имах план за Ботев ама се осуетих.Беше лятот.Зареден телефон и храна.И най вече палатка.И без храна да си имаш ли вода и подслон и в бедствено положение да си ще изпратиш на близък смс с координати.Всеки телефон има гугъл карти.А тоя *** тръгнал на герой да се прави.Да си посреща съдбата
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме единствената страна в света, в която премиерът лично се занимава с търсене на загубили се в планината хора, разрешава използването на хеликоптери и армия за тази цел! Хип-хип-ура! А *** бил главнокомандващ, ПСС си имала ръководство, мобилните оператори - също. У нас Човекът-оркестър, нашият Крал-Слънце върши всичко това плюс, че строи магистрали, служи за пощенски гълъб между ЕС и Анадола,решава въпросите на енергетиката, управлението на ООН и хиляди неща, за които отговаря само Бог!
10
0
 
4
 
! Отговори
един Ком-Емине-ц преди 7 години
Ако е вярна информацията от онзи ден,че е тръгнал от х.Тъжа към върха около 11 ч.,май скъпо ще плати поетият риск и самонадеяността си.Със сигурност хижарите до последно са го разубеждавали за безумието,но-решението си е само негово......А дано,ама-вече-надали.......
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сам в планината ходи само Чък Норис. Преди няколко години двама бракониери /двама/! Единия си беше счупил крака при подхлъзване - 100 кг., обхват няма. Едвам го изнесаха 8 човека от гората с почивки. Добре, че има втори човек да тръгне да търси помощ по някакъв начин.
8
0
 
9
 
! Отговори
Виктор преди 7 години
И аз съм планинар.Само , че едно от НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРАВИЛА Е:НЕ ХОДИ В ПЛАНИНАТА САМ!!!!Аз ходя с 13 човека група(които са екипирани) и пак е опасно ,А той е тръгнал сам
7
4
 
5
 
! Отговори
Данъо Петров преди 7 години
Аз не ходя в планината,опасно е
6
0
 
15
 
! Отговори
вал преди 7 години
Възможно е да е паднал и в северния джендем,щом е имало гъста мъгла.Дано не се е случило най-лошото.
5
0
 
12
 
! Отговори
кйб преди 7 години
До онбашиятаКолега, тръгнал е от хижа Тъжа, а не от хижа Плевен.Дано да е добре момчето.......
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или са го отвлекли извънземните или някой бежанец му е свил колелото като удобно се е отървал от собственика, а Бъчво къде е колелото ?
3
6
 
23
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
В планината се ходи пеша ! Тая измишльотина с байковете си е чиста утрепия.Ако се е изтърсил в някое дере, при тия температури...
2
3
 
31
 
! Отговори
Таню преди 7 години
Ех, моите даскали казваха едно време - сам в планината или аутист, или човек без приятели, или с излишно его...
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да е късметлия и да го намерят някъде, щото 5 дни в планината са си много.