10 планински спасители ще търсят и днес Миро

Те ще обходят проверени вече места в Стара планина
2 ное 2016 09:14,
17
10 планински спасители ще търсят и днес Миро
Снимка: Facebook

Издирването на 34-годишния Мирослав Късовски, който се загуби в Стара планина, продължава и днес. Младият мъж изчезна преди седем дни.

Днес 10 планински спасители ще обходят проверени вече места, съобщи bTV.

Още по темата

Вчера в издирването се включиха близо 400 души – военни, полицаи, спасители, доброволци. Участва и хеликоптер от авиобазата в Крумово. По време на акцията е обходена площ от над 50 кв. км.

Това е най-мащабната операция по издирване на загубил се в планината, коментира премиерът Бойко Борисов, който следеше акцията по телефона.

Екипите, които търсиха вчера програмиста Мирослав, се надяват да се е крил на завет.

"След направения анализ на това, което беше обходено до момента, някои от районите бяха обходени и по два пъти, реално направената констатация е, че остава възможност евентуално мъжът да е останал само някъде горе по билото", каза командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов.

"Надяваме се да е жив, дано се с крил някъде на завет, още таим надежда", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Ами то е ясно кой е виновен, но вероятно операторите, които защитаваш не са предоставили необходимата информация или още по-лошо не е била поискана от когото трябва.. И за твое сведение GPS навигацията работи най-добре именно в планината:-) друг е въпросът, че няма на кого да изпрати каквото и да е без gsm сигнал..
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До (-_-)И евентуално може да прати GPS кординати и да седи на място да го открият. Мобилните оператори ви виновни. Бас ловя че си е изцоцал батерията за навигация, Щото като опитен планинец не ползва карта и компас. *** видиш ли в планина навигацията не работи като в града
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опитен планинар друг път. Качил 5 пъти Черни връх и евентуално Мусала където маршрутите са култивирани и е пълно с народ и бил опитен планинар. Аман от такива "опитни". Юрнал се в лошо време на непознат терен без екипировка да се прави на маунтин байкър щото се возил 3 пъти по готово трасе и е спец. Елементарна екипировка хора- компас, резервна батерия за телефона, джобно ножче, кибрит, термо одеало, хубави дрехи (в планина без толо яке не се ходи) и подпалки (лесно запалими кубчета) е 1 килогра
9
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Спомням си един случай от началото на демокрацията-двама катастрофират и падат в едно дълбоко дере...Единият умира ,а другият със счупен крак не може да помръдне...Пие вода от поточето до него и толкова...Никаква храна...И така 40 дни...Откриха го ловци през март ...Отслабнал 40 килограма ,но жив...Така че, има надежда...
8
0
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Момчето има не един, а 2 телефона. С помощта на мобилните оператори може да се определи приблизително къде е бил преди да излезе от обхват.. Също така е възможно да се определи посоката, в която се е движил.. Интересно как решиха да го търсят там, където го няма?
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да тръгнеш в планината по клин и без яке през октомври, и то сам, и при -10 градуса. Това си е чисто самоубийство. Още първият ден е починал от студа. И е умрял от глупост, а можеше да пожимее още 30 год. Повечето хора си мислят, че планината е Борисовата градина. Колко случая имаше на загинали.Айде вече научете се, че не се ходи сам и дори през лятото трябва да имаш дрехи. В тази част на Стара планина има и мечки и вълци на всичкото отгоре.
6
0
 
8
 
! Отговори
вал преди 7 години
До НинджаЛичи,че си човек ходил в тази част на балкана. Там пътя в началото се движи на северозапад по билото и след това сменя посоката на югозапад. При мъгла и непознаване на района като нищо може да озове в северния джендем.
5
0
 
4
 
! Отговори
вал преди 7 години
На север от билото, в джендема дали са го търсили.
4
0
 
7
 
! Отговори
Нинджа преди 7 години
Помнете ми думите, че е паднал от билото в Северен Джендем под Видимското пръскало ...дето седем дни не се сетиха да погледнат, а вместо това търсят от другата страна на планината....
3
0
 
8
 
! Отговори
Този преди 7 години
човек е направил няколко основни грешки при предприемане на движение по планински маршрут,но не искам да влизам в подробности.Дано го намерят жив и здрав и за друг път да знае!
2
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До Анонимен Скоро ***...аа прардон,майката на нацията,може да се разпорежда...за жалост.
1
1
 
4
 
! Отговори
тъжно но преди 7 години
Хората са го казали - сам човек само за тоалетната става, за всичко останало трябват приятели, ти тръгни без подготовка из планината. Малкото пъти като сме ходили на походи по 20-тина километра, се пълни една раница с дебели дрехи опаковани в наелон за да са сухи, аптечка, вода и сигнални ракети - бирите са в другата чанта.