Жители на Стара Загора бранят с жива верига парк Бедечка

Въпреки решението на Общинския съвет строителството не е спряло
24
Жители на Стара Загора бранят с жива верига парк Бедечка
Снимка: Запазете Бедечка

Със жива верига десетки жители на Стара Загора попречиха на строителна техника да влезе в парка Бедечка. Поводът беше ударното наливане на бетонни основи на сгради.

Още по темата
Въпреки че преди месец общинският съвет в града гласува за запазване на 300 дка зелена площ от застрояване, там продължава да се строи и лее бетон. Към момента са издадени 8 разрешителни за строеж в района.

Защитниците на парка от "Защитете Бедечка" обаче са категорични, че няма да се откажат от каузата си за спасяването на парка. Те изпратиха и отворено писмо до премиера Бойко Борисов.   Искането им е да получат бърза и пълна забрана за строителство, както и ревизия на вече започналото строителство в зелената площ.

Според защитниците на парка с продължаването на строителството инвеститорът цели да ускори строителството преди очакваната забрана и преди изработването на нов устройствен план на парка. По този начин би се отворила възможност дори и при запазване на по-голямата част от зелената площ, кооперациите да останат, а и да се множат, смятат от “Запазете Бедечка”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
21
 
! Отговори
Старозагорци преди 7 години
За съжаление тези хора не защитават Бедечка а нечий чужд интерес НИКАКВА ХВАЛА ЗА ТЯХ !!! Там ще се застрой повярвайте Въпросът е кой ще лапне голямото парче
20
3
 
21
 
! Отговори
Старозагорец преди 7 години
Хвала на тия хора! Малко останали с акъла си хора! Мутрите се наср*ха, буквално! Да сте живи и здрави момчета и момичета
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедечка -драки мръсотия *** спринцовки
18
4
 
23
 
! Отговори
Бедечка преди 7 години
БЕДЕЧКА НЕ Е ПАРК И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ!!!
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедечка е ПАРК,при соца се казваше парк "Септемврийци"! Има го на картите на Стара Загора от преди 30-40 години. За световното първенство по корабомоделизъм,което беше на езерото през '83-та асфалтираха алеите,а по-късно издигнаха насипи и поставиха релси за панорамна железница. Как да не е било парк?! И кои са така наречените собственици-двама бивши председатели на общинския съвет са сред тях! Макар родом да са някъде от Гочландия,ама видите ли-имат "наследствени" земи в Ст.Загора!!!
16
3
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Парк е АязмотоБедечка не е
15
1
 
20
 
! Отговори
Избори преди 7 години
ИДАТ ИЗБОРИ ЗАТОВА Е ЦЕЛИЯ ПАНАИР занимават хората само Аман от ПРОСТОТИИ
14
3
 
23
 
! Отговори
на баба ти фърчилото преди 7 години
Не е никакъв парк, старозагорци го знаят, гюрлюк и драки.
13
3
 
20
 
! Отговори
аз преди 7 години
национализация веднага-какви са тия кооперации.Аман от нжви граждани
12
4
 
26
 
! Отговори
Матей преди 7 години
Къде отиде неприксновенноста на частната собственост?
11
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА СЕ МАХАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТ ЧУЖДИЯ ИМОТ ВЕДНАГАААААААКО ИСКАТ ДА ИЗЛИЗАТ НА ПАЛАТКИ АКО ИСКАТ НО В ЧУЖДАТА ЗЕМЯ РАБОТА НЯМАТИ ДА СЕ ЗНАЕ ТОВА СА ЧАСТНИ ЗЕМИ АКО ЩЕ ДА ДУХАТ ВЕТРОВЕ АКО ЩЕ ДА СЕ НАВОДНИ ОТ РЕКАТА АКО ЩЕ КОМАРИ ДА ИМА ДА СЕ ЗНАЕ - ЗЕМЯТА Е НА СОБСТВЕНИКА
10
16
 
23
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Хората които протестират си имат жилища и имат къде да живеят.Къде да живеят хората за които тези жилища се строят.За да се строи значи има жилищни нужди.Лесно е когато си задоволен материално и отвсякъде да си чешеш езика и да си запълваш свободното време.Тези сгради се строят от хора и за хора.Така че протестиращите да отиват на палатки и да си отстъпят жилищата на хората за които се строи като толкова знаят.
9
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 хипита се правят на интересни и днес.бг веднага ни информират. Утре ако се съберем 10 приятели да пием бира, ще дойдете ли да отразите събитието?
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то там си е ветровито и ако се унищожи парка, чак на памперса ще му вдига пелените. Не случайно ги наричат бахчи, а до по долу изказалия Blagowesttamarinkol първо се запознай кои са собствениците, защото на истинските собственици първо ни дадоха там, но през 2002/3 под давлението на бай *** и Пуловера ни дадоха едни ненужни лозя извън парка. И второ ако всеки почни да си строи където му хрумне какво ще стане. Примерно там няма канализация и това ко_му_не Михайлов ще иска ВиК от другата страна
7
3
 
34
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Министър-председателя Ви е мутра и е полуграмотен,нормално е да се застрояват паркове. Морската градина във Варна също е застроена.
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Старозагорци не им пука, че унищожават една от големите им зелени площи. И на нас няма да ни пука, когато малката рекичка Бедечка почне да им създава проблеми, защото няма дървета, кото да поемат водата при все по-честите проливни дъждове в последните години.
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми то вече има построени в груб строеж поне 4 жилищни кооперации на по 4 -5 етажа, съвсем еднотипни, които сега се довършват и вече се продават от разни агенции... Каква ти забрана? Със сигурност и още ще изникнат. Разрешителните са издадени, парите са взети, от тук нататък всичко е само приказки.
4
22
 
29
 
! Отговори
Blagowesttamarinkol преди 7 години
СОБСТВЕНИЦИТЕ СА СИ ПРАВИ ЗА ЗЕМИТЕ КЪДЕ ГО ИМА ТВА БЕЕ ЕЙЙ ТВА ДА НЕ ВИ Е КОМУНИЗЪМ ААА??? ЩЕ ПРЕТЕНДИРАТ ЗА ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ КОМУНИСТИ ЛИ СА ТЕЗИ ЗАЩИТНИЦИ КАКВИ СА А??? 5 Човека на кръст тръгнали да се правят на защитници и най лошото е ГОВОРЯТ ОТ ИМЕТО НА ЦЕЛИЯ ГРАД само собственика може да реши какво да прави със земята си вее еййй 5 вресливи човечета тръгнали да крещят в чуждия имот НЕКА СТАНЕ КВАРТАЛ А НЕ НАРКОМАНСКО СБОРИЩЕ и да се знае това е желанието на голяма част от града
3
16
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Бедечка е една малка рекичка пресичаща покрайнините на града от север към юг,която през лятото става...поточе,но заралии си я обичат.Бедечка до Бедечка,ще...стане Черно море(старозагорски...лаф)
2
16
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
За тези които не знаят,Бедечка е една малка рекичка,ко