Нова телефонна измама: Голяма врътка за малка сума

Жена дала 250 лева, но измамата била добре скалъпена
3 ное 2016 19:45,
10
Нова телефонна измама: Голяма врътка за малка сума
Снимка: Reuters, архив

Телефонни измамници изпробваха нова схема и успяха да заблудят 56-годишна жена от Русе, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Около 13:35 часа вчера измамената жена разказала пред МВР, че директорката на училището, в което работи, й се обадила по молба на полицията, за да окаже съдействие за превод от английски. Дала й телефонен номер, на който да позвъни. Тя се обадила малко след 10:00 часа, като на повикването й отговорил мъж, който се представил за "инспектор Димитров". Той й казал, че ще трябва да извърши превод от английски на задържано лице.

Последвали няколко повиквания от "инспектора", при които той я накарал да купи ваучер за мобилен оператор на стойност 10 лева, кутия цигари, както и да преведе сумата от 250 лева на човек в Сърбия, които щели да й бъдат възстановени в полицията.

Жената изпратила парите по една от международните мрежи за парични преводи, продиктувала кода на "инспектора" и тръгнала към сградата на областната дирекция на МВР.

Там обаче той не я посрещнал, както се разбрали предварително, нито отговорил на позвъняванията й. Тогава тя разбрала, че е измамена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
22
 
! Отговори
инспектор Гошо преди 7 години
Онзи човек в Сърбия,на когото англичанката е превела сумата е Цветан Василев. Чрез сложна схема от такива преводи,същия е решил да събере парите,с които ще обезщети пострадалите от КТБ.Хвала на този човек,жив и здрав да е той и неговите жертви!
6
0
 
9
 
! Отговори
БХК преди 7 години
това с ваучерите е старо но все още върви,но с залавянето на алоджиите,мятането на пачки от терасите е по изгодно,повече келепир има.
5
2
 
21
 
! Отговори
Пиер Задорян преди 7 години
Кви гаври съм си правил с тия измамници. Не е истина. Тия да ги метнат Динко и Перата. Че да видят убо ли е. Бой бой и пак бой
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква е голямата врътка? Какъв смисъл има преводачът да купува цигари и да праща пари на някого?
3
1
 
20
 
! Отговори
КРАСИМИР ИВАНЧЕВ преди 7 години
ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТ С ПРОСТОТИИ.МАСА ПРИКАЗКИ СЕ ИЗГОВОРИХА КАТО ИМА *** НИЕ КАКВО ДА НАПРАВИМ
2
2
 
35
 
! Отговори
хлъц преди 7 години
гледат нователевизия по цел ден и цела нощ, как нема да затъпеят...
1
0
 
30
 
! Отговори
Бабичка преди 7 години
Итересно, защо на мен не ми се обади някой измамник?Пфуууу, сигурно знае, че нямам пари, а?