По 930 лева месечно – помощи за деца с увреждания

Парите идват от бюджета, обяви министър Зорница Русинова
Обновена: 9 ное 2016 12:08 | 9 ное 2016 08:55, Петя Славова
2
По 930 лева месечно – помощи за деца с увреждания
Снимка: архив, Булфото

По 930 лв месечно ще получават от догодина майките на деца с над 90 на сто увреждания, до сега те са ползвали възможностите на различни програми за личен асистент, а сега парите ще идват директно от бюджета.

Новината съобщи в Стара Загора при посещението си в дневен център за деца и възрастни с проблеми социалният министър Зорница Русинова, пише "Монитор".

Още по темата

По 450 лв са предвидени за деца с увреждания от 70 до 90 на сто,а между 50 и 70 процента са предвидени по 350 лв. Проектът ще обхване около 10 000 деца, като малко над 2 000 са с най-висока степен на увреждания.

Проектът за бюджет 2017 предвижда 5-процентно увеличение заплатите на служителите в двете най-големи агенции в системата на социалното ведомство.

За пръв път от последните 11 години е засечена трайна тенденция за намаляне нивото на безработицата у нас, тя е под средната за ЕС.Според министър Русинова факторите са сред истинската икономическа активност и ефективността на инвестициите. Въпреки това продължават усилията за предлагане работа на хора , които повече от година са извън пазара на труда.

Продължава да бъде най-сериозен проблемът с около 150-те хиляди младежи, които не работят и не учат.

В МТСП не разполагат с точна статистика завършващите висшето си образование извън страната и колко от тях се завърщат обратно.За това разчитали основно на трудовите аташета, които са назначени в пет от страните на ЕС.Техният антажимент бил ежегодно да правят информационни дни в основните университети, където учат българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: майкидеца с увреждания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
2 mini trud.zapl. преди 7 години
Chestito!