Кой кого? Мистериозна смърт след бой в психодиспансер

Болен нападнал медсестра, пациентите се спуснали да го бият
16 ное 2016 10:00,
21
Кой кого? Мистериозна смърт след бой в психодиспансер
Снимка: bTV

Медицинска сестра в пловдивския психодиспансер била нападната от буйстващ пациент, а част от пациентите се нахвърлили с юмруци върху него. Ден по-късно мъжът умира в болницата.

Преди няколко дни медицинската сестра Маргарита Йончева, която работи в мъжкото отделение, е нападната от 61-годишния Спас Радушев. Мъжът е докаран от Лъки от полицаи, които го настаняват принудително в отделението.

"Взимах му кръв и това отключи нещо и го провокира. Каза ми: "Коя си ти, че ще ми взимаш кръвта?" и ме нападна с юмруци", обясни пред bTV потърпевшата сестра.

Минути след инцидента в отделението настанало истинско меле. Останалите пациенти се нахвърлили върху Спас да го бият и така спасили сестрата от по-тежки удари.

По думите на Йончева нападателят е бил свиреп и дори 10 души не са могли да го спрат.

Само ден след побоя мъжът умира в болничното заведение, а управата на центъра за психично здраве не уведомява никого за инцидента между пациента и медицинската сестра.

Роднините на Спас Радушев останали шокирани от новината, че кроткият на вид човек е нападнал и бил медицинска сестра. Било им спестено също, че други пациенти са му нанесли побой. Пред тях лекарите разказват друга история.

"Както си е стоял и е паднал, два часа са го свестявали и не е издържал", обясни Красимир Радушев, син на починалия Спас Радушев. Когато синът прибира тялото на баща си обаче, открива, че окото му е насинено.

Управителката твърди, че разследващите ще се произнесат, но нито полицията, нито прокуратурата са били уведомени за двойния инцидент. Криминална полиция обаче вече разследва случая.

"Тепърва колегите от дирекция "Медицински дейности" ще дойдат да извършат проверка", каза д-р Аргир Аргиров, директор на РЗИ-Пловдив.

"Ако се докаже версията, че смъртта е насилствена, ще изпратим наличната документация в Изпълнителна агенция "Медицински одит" и е в техните правомощия да направят друга проверка. Ако установят, че наистина се касае за нещо подобно, тогава могат, освен да налагат санкции и глоби, да дадат под съд виновните", подчерта Аргиров.

По думите му институциите не са уведомени, защото са смятали, че става дума за смърт, настъпила по естествен начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
8
 
! Отговори
ТИ преди 7 години
До ГлупостиНАИСТИНА ДРЪНКАШ ГЛУПОСТИ,ЗАЩОТО СИ ГЛУ ПАК.КАТО ОТИДЕШ ДА РАБОТИШ В ПСИХИАТРИЯ,МОЖЕШ ДА КОМЕНТИРАШ.МОГА ЛИ ДА ЗНАМ ЗАЩО БЛИЗКИТЕ СА ИЗПРАТИЛИ"ДОБРИЯ И КРОТЪК ЧОВЕК"В ПСИХИАТРИЯ?!А ДАЛИ НЕ Е,ЗА ДА БЪДЕ ОСВИДЕТЕЛСТВАН,ПОСТАВЕН ПОД ЗАПРЕЩЕНИЕ И ТЕ ДА МУ ПРИБИРАТ ПЕНСИЯТА И ВСИЧКО,КОЕТО ИМА .ТОЙ ЩЕ СИ ЛЕЖИ ДО ЖИВОТ В НЯКОЯ ПСИХИАТРИЯ И НИЕ ЩЕ СИ ГО ОТГЛЕЖДАМЕ,А БЛИЗКИТЕ ЩЕ ЩРАКАТ С ПРЪСТИ.ПИТАЙТЕ Д-Р ГЪЛЪБОВА,КОЯТО Е ДИРЕКТОР НА КУРИЛСКАТА ПСИХИАТРИЯ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ.
15
1
 
6
 
! Отговори
МРЪСНА ГАД преди 7 години
НЯМА НОРМАЛНИ ХОРА. ...ИМА НЕПРЕГЛЕДАНИ. ....ХАХАХА....
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ СМЕ!!!ТУК ВЕЧЕ НИКОЙ НИЩО НЕ ЗНАЕ.НЕ МЕ ИЗНЕНАДВА СЛУЧАЯ.ИЗНЕНАДВА МЕ КАК СА УСПЯЛИ ДА НАМЕРЯТ КОЛЕЖКА ТАМ ДА РАБОТИ.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 12А да тези никове ги пропуснах. :)
12
0
 
6
 
! Отговори
до 7 Глупости преди 7 години
Още повече, че в тези психодиспансери болните са на свободен режим - ходят по цял ден из града и се прибират вечерта.
11
1
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
А също така берлин,синди и т.н
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали BURZUM, Умен гущер, Моряк и половина, Odisey, Странджата са един и същи човек ?
9
0
 
6
 
! Отговори
до 7 Глупости преди 7 години
Не става въпрос за лудница, а за психиатрично отделение насред града. Правиш ли разлика между първото и второто ?
8
3
 
3
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Ако цялата история за нападението е истина , персонала са спестили унижението на рдонините.Някак по добре да чуят ,че си е отишъл спокойно , а не побоища и т.н. , за които той е виновен!!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първите 3 "коментара" са надраскани от един и същи ***
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уууууу
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как само новината за психично болни е привлякла някои от обичайните коментиращи тук :)
4
3
 
8
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Санитарите са се събрали и са го потрошили. Бедна ви е фантазията какво става по лудниците. Не пожелавам на никой да влиза там. А на тези дето си мислят, че нема да им се случи ще ви кажа, ме лудницата може да я посетите и след една цигара от тез новите. Дето са обикновенни билки натопени в синтетика. Имам познат дето така превъртя, та 3 часа го гониха куките из целият град. Потроши автомобили, прозорци на къщи, качваше со по стълбове. Абе беше страшно
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тези психодиспансери (психиатрични отделения) лежат (за една седмица) по желание НАПЪЛНО ЗДРАВИ м...н...ли, за да вземат Епикризи и после в ТЕЛК-а за инвалидни пенсии. Ступали са някой, който наистина е бил болен. Болните имат по-неадекватно поведение и онези са го смлели - мислят си, че са в тяхната махла...
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
карай ве, България все пак
1
4
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Е тоя па, що не станеш ти доректор на лудница и да отговаряш за луди и манията им за справедливост....