На ски на Боровец, сезонът се открива на 17 декември

Ще има уроци за начинаещи, игри, награди, музика
Обновена: 17 ное 2016 12:34 | 17 ное 2016 12:22, Анисия Иванова
7
На ски на Боровец, сезонът се открива на 17 декември
Снимка: Бороспорт

Боровец открива зимния сезон на 17 декември по мотото "120 години: от Чамкория до Боровец". Това е първият планински курорт не само в България, но и на Балканския полуостров.

Боровец е създаден от Цар Фердинанд и царското семейство като лятна ловна резиденция и е развит като международен ски център през 70-те и 80-те години на миналия век, благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов и усилията на баща му – Петър Попангелов старши.

Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символичната цена от 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от "Бороспорт” АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона.

Безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 г. ще зарадват любителите на пистите, съобщиха организаторите.

Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай годишнината на курорта.

В специално предвидени промо шатри, гостите ще могат да се запознаят с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети и др. А за доброто настроение на сцената пред хотел "Рила” ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов и Брас Асоциация и др.

В курорта има модерна система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг, изкуствено езеро, помпена станция по най-новите технологии на “Техноалпин” в ски-центровете "Ястребец” и "Ситняково” (Централен Боровец), както и в отсечката при финала на писти "Ястребец 1”, а вече и в голяма част от писта "Червено знаме”, което ще даде възможност за по-дългото й ползване при безснежна зима.

"Обособихме специална зона за деца и шейни в ниската част на писта "Червено знаме”, което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите. Осветяването на тази зона пък е предпоставка тя да се превърне в любимо място за вечерни семейни разходки”, разказа Снежана Дамянова, маркетинг директор на “Бороспорт”.

Запалените по нощното каране, ще могат да се възползват от осемте осветени и свързани писти, които се обработват непосредствено преди 18.00 ч. и са идеални за каране до 22.00 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
Da преди 7 години
Да ама не, казах сбогом на това недоразумение Боровец преди 5-6 години и смятам да не се връщам..
6
0
 
4
 
! Отговори
скиор от класа преди 7 години
До АнонименНе е късно за откриването на сезона, долу-горе е нормално времето. Дано да има сняг по това време, че някои години натрупва достатъчно чак към Коледа и Нова Година. Ски сезона в БГ е около 3 месеца, все пак курортите ни са едни от най-южните и са на сравнително ниско. Истинският сезон обаче у нас е не повече от месец и половина, някъде от средата на Януари до края на Февруари, тогава обикновено винаги става за ски.
5
3
 
3
 
! Отговори
Az преди 7 години
До стефчоАко да си баровец означава да киснеш на студено и без вода както миналата година, не благодаря!
4
0
 
5
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
Хубаво е Боровец-ама да си баровец!
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много късно отварят сезона.
2
0
 
6
 
! Отговори
тромба преди 7 години
лошо няма ,само да се намери донор за 10 бона и отивам!
1
3
 
2
 
! Отговори
Буника преди 7 години
уоци за начинаещи....???