Жриците на пътя на изчезване, пунктове за скрап - бардаци

Проститутките искат в чужбина за повече пари и сигурност
22 ное 2016 07:32, Александър Попов
9
Жриците на пътя на изчезване, пунктове за скрап - бардаци
Снимка: Булфото, архив

Пунктове за изкупуване на вторични суровини са се превърнали в бардаци. Оказва се, че площадките за скрап били част от местата пригодени за секс услуги, показва проучване на Института за национални и международни изследвания, цитирано от "Монитор".

Според автора на изследването - политологът Стойчо Стойчев, голяма част от труженичките са момичета между 16 и 23 години от социални уязвими групи.

Данните показват, че младите момичета все по-лесно склоняват да работят най-древната професия в света. Въпреки това броят на продаващите плътта си у нас намалява.

"Намаляха проституиращите на улицата поради това, че отпаднаха трудовите ограничения за работа в Западна Европа", заяви Стойчев.

Жриците предпочитали Холандия, Германия и Белгия, където освен по-големи печалби имали и по-голяма сигурност. Преди да поемат към европейския  пазар нашенките задължително се тествали у нас дали могат да привличат клиенти и дали са лоялни към сводниците си. Само успешно преминалите теста заминават в чужбина.

"Проститутките на пътя са намалели и поради това, че старите междуградски пътища се замениха от магистрали", обясни още Стойчев.

Най-лесно жрици могат да се срещнат по пътя Девня - Варна, Пазарджик - Пловдив, Плевен – Русе и по пътя преди Видин.

Високоплатените момичета предлагат ласки в клубове, стриптийз барове и модни агенции. Официално те работят като танцьорки, модели и по-рядко правят секс с клиенти. Цените в този сегмент са различни - варират от 200 лв. на час до 1300 лв. за цяла нощ, сочи изследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква осезаема загуба
2
0
 
17
 
! Отговори
Стига преди 7 години
бе,политолозите с това ли започнаха да се занимават?Този може би коментира от собствен опит.
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи икономиката ще рухне! Още едно перо на доходи секна.