Зачестяват сигналите за замърсяване на въздуха в Русе

Задушливите миризми били заради отопление на твърдо гориво
1
Зачестяват сигналите за замърсяване на въздуха в Русе
Снимка: архив, БулФото

В Русе зачестяват сигналите за остри и задушливи миризми, за замърсяване на атмосферния въздух от битово отопление на твърдо гориво. Това съобщават от общинската управа в крайдунавския град.

По този повод от кметството припомнят, че се забранява паленето на огън на открити места на територията на общината, използването на нестандартни горивни материали (гума, пластмаси) за отопление или технологични нужди, извършването на дейности, свързани с отделянето на неприятни дразнещи миризми, използването на неизправни локални парокотелни инсталации, които поради неправилен режим на горене замърсяват силно въздуха, отделяйки голямо количество сажди и дим.

На нарушителите ще се съставят глоби в размер от 100 до 200 лева. При повторно нарушение санкцията е в размер от 500 до 1000 лева.

От общинската управа информират, че съгласно наредба се забранява паленето на отпадъци в контейнерите за смет и изхвърлянето в тях на незагасена жар.

За физически лица глобата е от 300 до 1000 лева, а едноличните търговци или юридическите лица се наказват с имуществена санкция от 1500 до 5000 лева. При повторно нарушение глобата е в двоен размер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: обгазяванеРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Геро преди 7 години
Задушливия газ идва от една сравнително нова фабрика в чертите на грд Русе. Обикновено е вечер тъй като се байпасират филтрите за да им се удължи употребата. Всички русенци го знаят. Няма нужда да спекулирате с търпението на овчедушните граждани и деляни на дунавския град, за да не изригне пак недоволството. Или това целите.